7babenka23
    23. máj 2018    Čítané 212x

    Moje testovanie dmBio výrobkov

    Ahojte,

    pamatám si deň kedy, som zazrela na koníkovi možnosť zapojiť sa do súťaže o testovanie dmBio výrobkov a neváhala som ani chvíľu, pretože do dm chodím často aj po ich výrobky potravín a to hlavne odvtedy, kedy začala dcérka s prvými príkrmami, a poviem vám, už je to skoro rok a pol. Niečo z ich produktov som si kupovala doteraz, ale tie čo mi prišli domov boli pre mňa novinkou okrem 2 surovín.

    Ako som spomínala, dcérka bude mať o mesiac 2 roky a ako začala s príkrmami, snažila som sa jej dať to najlepšie čo náš trh s potravinami prináša aby som jej mohla dať v jej začiatkoch s ochutnávaním nových vecí to najlepšie a tak som popri nakupovaní drogérie, navštívila aj oddelenie potravín.

    *dmBio ľanové semiačka

    Keďže sme po 6. dňoch u rodičov vrátili domov a v chladnicke žiadne uvarené jedlo nečakalo ani nič, čo by som na rýchlo mohla spraviť, aby sme si zaplnili žalúdky, tak som siahla po ešte nevyskúšaných ľanových semiačkach a vymyslela si svoj vlastný recept s nazvom: "Čo dom dal v hlavnej úlohe s ľanovými semiačkami"... Túto "pamlsku", ktorej príprava netrva dlhsie ako 30 min som mala v hlave už dlhšie ale nebol čas na ňu... Až dnes a tu je recept: 

    Zeleninové muffiny s ľanovými semiačkami:

    - mrazená zelenina

    - ľanové semiačka

    - červená šošovica

    - tuniak v konzerve

    - syr

    - soľ

    - korenie

    Postup je veľmi jednoduchý a keďže ja som mala zeleninu mrazenú, varila som ju 15min, 5 min pred koncom varenia som pridala dmBio červenú šošovicu. Po dovarení som zliala vodu, presunula zmes do misky, do ktorej som pridala tuniaka v konzerve, nastruhaný syr a semiačka a premiešala. Hotovú zmes som naplnila do silikónových formičiek na muffiny a dala zapiecť na max 20min.  Pre zvyšok rodiny som ku muffinám pripravila kuracie stehna a dmBio Basmati ryžu s kurkumou

    /Síce tento týždeň som chlieb nestihla piecť, ale teším sa, na zajtra, pretože upečiem domáci Kváskový chlebík s ľanovými semiačkami kde ich aj najčastejšie používam!/

    *dmBio červená šošovica

    Šošovicu mám už vyskúšanú a kupujem ju len v dm pretoze nám chutí, je rýchlo urobená, pridávam ju hlavne do polievok alebo ku prílohe 🙂 Šošovicu nakupujem len v dm. Pôvodne som mala v pláne robiť pečený karfiol so šošovicovým pyré ale ako sa hovorí, "človek mieni, Pán Boh mení" tak aj môj povodný recept sa zmenil na:

    Krémovú šošovicovú polievku s pečeným karfiolom a kôprom

    - červená šošovica

    - korenie

    - soľ

    - bobkový list

    - šľahačková smotana

    - kôpor

    - karfiol

    Šošovicu som varila s bobkovým listom trochou soli a korenia. po dovarení som zliala vodu /trochu nechala v hrnci spolu so sosovicou/ a vymixovala... Pretože som nechala viac vody, zostala mi z toho redšia konzistencia ako pôvodne mala a tak miesto pyré vznikla polievka,ktorá bola spolu s karfiolom a kôprom úžasná. 

    *dmBio kokosové mlieko

    *dmBio raňajková kaša

    *dmBio ryžový sirup

    *dmBio biela čokoláda s makom

    Keď som uvidela v balíku tieto dva produkty, hneď som vedela, že z nich spravím kašu pre mňa a Ninu

    Raňajková kaša

    - ovocná raňajková kaša

    - ryžový sirup

    - banán

    - biela čokoláda s makom

    - kokosové mlieko

    Dala som si varit kokosové mlieko do ktorého som pridala ovocnu ranajkovú kašu a ak už to začalo tuhnúť, preliala som si kašu do misky, pridala nakrájaný banán, čokoládu a ryžový sirup Musím sa priznať že to bola EXTRA sladká bomba, ale ja to mám rada a viem, že už za celý deň sladké nepotrebujem...  Kaša je u nás tiež MUST HAVE a do tohto zoznamu sa pridá aj čokoláda lebo ja bielu čokoládu milujem

    *dmBio Basmati ryža

    Túto ryžu kupujem, ale v inom obchode a pravdu povedať, rozdieľ som žiadny nepostrehla, no už dlhšiu dobu na nej fičíme a varím len z nej, tak som rada, že som si doplnila zásobu pretože my ak si máme vybrať prílohu tak je to práve ryža.

    recept je jednoduchý, pomerne rýchly a mega skvelý:

    Krémové hubové rizoto

    - basmati ryža

    - olej olivový

    - maslo

    - cibuľa

    - biele suché víno

    - vývar

    - huby

    - soľ 

    - korenie biele

    - parmezán

    Na panvicu si dame rozohriat olej s maslom, pridáme nakrajanú cibulku a restujeme ju tak, aby nebola tmavá... po cca 5 min zvýšime ohen na najvyssi stupeň a pridáme ryzu a biele víno... po chvíli keď odoznie syčanie, sporák stíšime a pridáme huby a po troche prilievame vývar / kto nemá, stačí si dať zovrieť vodu a hodiť do nej kocku bujónu, a pretože som mala huby zamrazené, vlozila som ich do vyvaru/ Pred dokončením rizoto dochutíme, pridám maslo a parmezán. premiesam a možeme podávať... Toto moje rizotto bolo zjedené behom chvíľky.

    * dmBio paradajkové pyré

    *dmBio slnečnicová múka

    Nikdy som nekúpila lepšie paradajkové pyré ako je toto... Je pravda, že cena  je síce vyššia ale som si istá, že ho zaradím do môjho nakupného zoznamu. Bolo výborne aj surové a tak som hneď vyskúšala

    Mäsovo cuketové guličky zapečene v paradajkovej omáčke so syrom a špagetami

    - paradajkové pyré

    - cuketa

    - mleté mäso

    - soľ

    - korenie

    - cesnak

    - vajíčko

    - slnečnicová múka

    - strúhanka

    - cibuľa

    - syr 

    - špagety

    Použila som hovädzie aj bravčové ml.maso do ktorého som pridala nastruhanú cuketu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, vajíčko, múku. Všetko spolu premiešala, obalila v strúhanke, opiekla na panvici, preložila na plech a na panvicu do výpeku pridala nakrajanú cibulu a po chvíli aj paradajkové pyré. nechala prebublať a vyliala na masové guličky, posypala syrom a dala zapieč pri 180°C cca 25min. Uvarila špagety a obed sa mohol podávať

     *dmBio sušené banány

    Pamatám sa ako som raz vyskúšala na návšteve sušené banány a vôbec mi nezachutili... 

    Šancu som im dala až teraz pri testovaní a neviem či sa mi zmenili chute ale ako náhrada za sladké je to super a na moje prekvapenie som ich aj celkom veľa zjedla. Aj keď mi jedna známa povedala, že pre ňu sú moc sladké, mne sa veru sladké nezdali a spapali sme ich hneď a dcérke pribudla ďalšia maškrta na výlety.

     A na záver testovačky možem prehlásiť, ako som už spomínala vyššie, že niektoré druhy potravín sa stanú súčasťou našej kuchyne. Preto odporúčam každému kto môže skúsiť aj tieto potraviny z dm a nebáť sa priplatiť si aj keď je pravda, že basmati ryža je drahšia a chuť nezmenená oproti inej značke... Podľa mna treba len skúšať čo komu viac chutí a nie vždy to, čo stojí viac musí byť aj lepšie ako napr. u tejto ryže... Ostatné palec hore.


    Ďakujem za možnosť testovať tieto výrobky a možno aj niekoho inšpirovať.

    Barbora 🙂

    Po 6dnoch doma kedy zostala chladnicka prazdna a zasoby len v spajzi popr.. v mraziaku som vykuzlila pre hladnu rodinu ku kuracim stehmam zeleninove muffiny s cervenou sosovicou, lanovymi semiackami a tuniakom a basmati ryzu s kurkumou

    #dm_test15

    (2 fotky)

    Jedna z tých lepších minút dňa ☀️
    Časový prienik dvoch spiacich detí a k vyloženým nohám chrumkavý 🍌
    #dm_test15