lili007
    11. jan 2017    Čítané 173x

    Chvíľka pre mamu. Alebo ako som spoznala KUBU

    Poznáte to, každá mama občas potrebuje chvíľu pre seba a  ocení, ak nemusí aspoň deň variť...

    Po narodení našej druhorodenej, začal kolotoč mamičkovských povinností naberať na obrátkach. Niežeby som sa sťažovala, ale po 3 ročnej materskej už bola pre mňa ideálnou odmenou namiesto novej kabelky, chvíľa pre seba. Manžel teda navrhol spoločný obed mimo domu. V neďalekom nákupnom centre Bory Mall sme zaregistrovali hlúčik šťastných detí v reštaurácii.

    To je ono!... potešili sme sa. Pre istotu sme sa uistili, či  sa nejedná o detskú oslavu, keďže všetci vieme ako sa deti tvária na miestach kde nemôžu skákať na hlave odrážajúc sa pri tom ušami... Naše teda nie veľmi šťastne.

    V tejto reštaurácii, mali dlho hľadaný detský kútik. A detským kútikom teraz nemám na mysli stolík, stoličku a farbičky. KUBU detský kútik je ako vystrihnutý z detských snov. Priznám sa keby som nemala zábrany ihneď sa pustím do hry v tomto detskom raji.

    Absolútnym lákadlom  pre našich drobcov je pizza pult, kde deti dostanú od kuchára cesto a pomocou formičiek si pripravujú vlastné pizza pečivo. Príjemným prekvapením sú detské zástery, ktoré ochránia detičky pred znečistením oblečenia. Vuau, o várku
    prádla na pranie menej, skvelé.

    Ak sa vám drobcov podarí odtrhnúť od pizza pultu, dám ruku do ohňa za to, že sa rozbehnú spoznávať "Vtáčie hniezdo". Nie je to hniezdo v pravom slova zmysle ale jedná sa o akýsi strom s bývaníčkom pre malých objaviteľov. Opakujem, škoda, že nie aj
    pre tých veľkých, možno by som aj jedlo oželela. V útrobách tohto stromu je pohodlne ako doma. Množstvo vankúšov, príjemné sedenie a TV s rozprávkami. Čo je na poschodí vyššie, dodnes netuším ale pevne verím, že raz tam nakuknem, prisahám.

    To ale stále nie je všetko. Omaľovánky, lego, knižky či iné hračky. O to všetko tu nie je núdza. Tomuto hovorím detský raj alebo raj pre rodičov, ktorí majú chvíľu pre seba. 🙂 Aby som nezabudla, na rodiny s deťmi sa nezabúda ani pri návšteve toaliet, na ktorých sa nachádza prebaľovací pult.

    Prejdime ale k menu, ktoré má môj obľúbený stredomorský nádych. Pizza, cestoviny, lasagne ale aj steaky a šaláty, z tohto všetkého si ľahko vyberiete. Našim drobcom zatiaľ stačilo detské menu, a aj to ešte neodvrávajúc dojedal manžel.

    Čo som veľmi uvítala sú čerstvé limonády, pri objednaní fľaškových džúsov mám totiž pocit akoby sme nič neobjednali. Vypijú sa ako jednohubka resp. jednoglg. O limonádu sa ale môže podeliť celá rodinka a nie je zbytočne presladená. Ponuka vín či čapovaného
    piva poteší oteckov a netradičné dezerty zasa maminky.

    Reštaurácia proste vo mne zanechala tak príjemný dojem, že sa do nej pravidelne vraciame. A keď vravím pravidelne, myslím tým naozaj pravidelne, už aj manžel totiž pochopil, že šťastná a oddýchnutá manželka = výhoda pre manžela.

    Už teraz sa teším na leto, kedy sa opaľujúc na slnku, pokojne vypijem drink alebo prečítam po dlhej dobe nejaký plátok novín. Jedným okom budem sledovať naše hyperaktívne deti na priľahlom vonkajšom ihrisku ako sa sprchujú v letnej fontáne. Čo tam po tom, hlavne že má mama vysnenú chvíľku pre seba. 

    Ešte stále váhate či KUBU v Bory Mall navštíviť?

    Čerešničkou na torte je ich vernostná karta, vďaka ktorej máme za návštevy bonusy v podobe jedla či nápojov zdarma. Čo dodať 🙂

    #borymall #kubu #kdesanajest #kamsdetmi #dobrejedlo #babyfrendly #blogujem

    Decentne predjedlo 🙂 Chobotnicu a olivovu pastu by som jedol aj kazdy den. Jooj keby sme tak mali doma more 😉 A hecli sa dokonca aj na kukuricny chlieb ...
    #vylepsenyrecept, #chutnaenergia, #dobrejedlo #dovolenka

    Ked uz cestoviny tak top !
    Sepia, Durum, Cerstva ryba, petrzlen, cesnak...
    Jednoduche gastro dovolenkove vyzitie a tak sa len cudujem ze vacsina turistov tlaci hranolky na plazi...
    #vylepsenyrecept, #chutnaenergia, #dobrejedlo #dovolenka

    Ku kvalitnej domácej káveatrí výborný domáci koláč.

    Tentokrát čučoriedkový. Je neskutočne dobrý. Chuťové poháriky sú v siedmom nebi. 😋😋😋👌

    Čučoriedkový koláč pripravený podľa:
    http://www.varim.sk/2016/02/suroviny-do-tortove...

    #cerstva #prazenakava #dobrejedlo