Chvíľka rodičovského pokoja s krásnym výhľadom 🌲⛰️🌲
    Konečne hore a ona zaspala 😂
    To, či sa odváži vliezť na sieť, sa hádam dozviem nabudúce 🙃

    #chodnikkorunamistromov #bachledovadolina #zdiar #beliansketatry #lodgerbunker #mamaspapassola2 #turistikanaslovensku #babyannabell #dovolenkasdetmi #kamsdetmi #arsianasinspiration

    martinaon
    20. sep 2020    Čítané 298x

    Pobyt v hoteli počas Covid 19 Sept./2020

    Pobyt s deťmi v hoteli na Slovensku počas Covid 19.

    Aj vy nad tým rozmýšľate, zvažujete situáciu, a riešite? Aj by ste niekam išli, ale neviete. My sme zrušili väčší hotel na Podbanskom a vybrali sme si tento. Hlavne pre situáciu, ktorá momentálne je na Slovensku.

    Tak nakoniec po dlhšom zvažovaní, sme sa rozhodli si ísť na pár dní oddýchnuť do Hotela Salamandra **** v Štiavnických vrchoch.

    Hotel je pekný a okolo je krásna príroda s jazierkom plným rýb. V areáli je možnosť využiť množstvo športovísk a zábavných aktivít, ale myslím, že teraz mimo letnej sezóny, cez jeseň, fungujú len od piatku do nedele. Všetko nájdete pekne popísané na ich internetovej stránke.

    Pred objednaním pobytu som hľadala po rôznych stránkach, ako postupujú v hoteli v súčasnej situácii. Veľa som toho nenašla, tak Vám napíšem naše skúsenosti.

    Hneď pri vstupe do hotela musíte mať nasadené rúško a vo vnútri sa nachádza bezdotyková dezinfekcia.

    V priestoroch hotela, v reštaurácii je taktiež požadované, aby hostia mali rúška. Toto dodržiavalo asi 90% hostí. Avšak  tým 10% to bolo úplne jedno a správali sa akoby nič. A keď okolo Vás idú ich kašľajúce deti, asi by to nikomu nebolo jedno.

    No ale čo mi najviac vadilo v reštaurácii bolo to, že boli bufetové stoly aj na raňajky a večeru a každý si nakladal sám. To znamená, že okolo jedla sa premlel celý hotel. A nie, nebolo tam možné použiť nejaké jednorazové rukavice, len kto chcel si dal pri vstupe do reštaurácie dezinfekciu na ruky a čo som si všimla nerobila to asi polovica hostí. Taktiež ani jedlo nebolo nejak pod sklom alebo za sklom, ..... Proste všetko v bufetoch bolo ako keby ani Korona nebola.  S týmto sme mali najväčší problém. Tak sme chodili na raňajky a večere čo najskôr, aby sme sa vyhli čo najväčšiemu počtu  hostí, ktorí podľa značiek áut boli z celého Slovenska.

    Jedlo nám chutilo, vždy na večeru bolo aj jedno sladké jedlo, čomu sa potešili hlavne deti. Chyby sme samozrejme našli, napr. pripálená tarhoňa na večeru v prvý večer (už aj čierne guličky, to fakt?), alebo oschnuté a hrozne nakrájané dezerty/koláč na večeru, inak chuťovo ok.

    Izba bola dostatočne veľká, aj keď som sa bála, že v Štandard izbe nám bude tesno 2 dospelí a 2 deti, ale bolo to fajn. Kúpelňa bola taktiež veľká s množstvom vešiakov, čo fakt v niektorých hoteloch chýba. A taktiež boli v izbách sieťky na oknách, s tým sa stretávame pomenej....  Super. Jediné mínus, čo by som dala izbám, je to, že nemajú balkón, a z prvého poschodia nie je takmer žiadny výhľad.

    Sedenie vonku pred hotelom je tiež super, hlavne počas krásnych dní. Čistota však zaostávala, špinavé sedáky a stoly nepoumývané, toto by bolo tiež dobré trošku poriešiť. Niektoré boli fakt hrozné. Našli sme ešte oznam z jari o sedení len 2 osôb, nevyzerali až tak zaneprazdnení, žeby nebolo kedy odstrániť. Stoličky v reštaurácii a kreslá tiež na tom neboli lepšie. Od 4 hviezdičkového hotela čakáme trošku viac.

    Wellness centrum je menšie a pre detičky majú pekný detský kútik.  Hotel ako stvorený pre deti.

    Mnohé hotely hovoria ako tento rok trpia, ale prečo?  Podľa mňa sa dá aj teraz navštevovať hotely, keď sa dodržujú nariadené veci.  A my veľmi radi navštívime a podporíme tie Slovenské.

    Takže naša návšteva hotela tento rok vyzerala takto, aj keď s našimi vlastnými obmedzeniami: výťah sme nepoužívali, chodili sme po schodoch, na raňajky a večere sme chodili čo najskôr, nenavštevovali sme wellness (len na 1 hodinku počas večere bol manžel so staršou dcérou) a detský kútik sme taktiež nevyužili. Viac sme sedeli vonku a užívali si  okolie hotela.

    A výlety sme si urobili taktiež: Boli sme v Banskej Štiavnici, krásne mesto. Vyšľapali sme si to na Kalváriu, boli na Počúvadle – kde sme si požičali loďku a zastavili sme sa na rôznych tajchoch po ceste. Je to tam krásne a príroda je nádherná.

    Takže zvládli sme to, ale pokiaľ sa nebudeme vedieť cítiť v hoteli bezpečne, (čo nám žiaľ chýbalo) radšej si asi zatiaľ zvolíme ubytovanie mimo hotelov. Aspoň my to tak cítime.

    Môžete pozrieť aj našu stránku 

    www.facebook.com/navylety

    Tu pridávame naše výlety. 

    Nahrávam...

    emkalienka
    11. jan 2020    Čítané 297x

    Neskutočná radosť, ktorú som cítila naposledy keď sa mi narodili deti

    Radosť najväčšia hádam slovami ani nemôžem opísať ten pocit.. Prečo čítajte nižšie 

    v termíne od 20.1 do 26.1 ma uvidíte v tv markíza telerano.. Budem hovoriť o mojom druhom domove #vir #chorvatsko #ostrovvir a mojej knihe, taktiež bude článok v Petržalské noviny a rozhovor v reg tv Bratislava Petržalka.. na veľtrhu cestovného ruchu na Inchebe budem v čase štvrtok a piatok za prítomnosti združenia Croatia full of life a veľvyslanca Chorvátska v Bratislave od 🕒 15.30h do 18.hod (obidva dni) a teraz v pondelok 13.1.2020 live na rádiu fitfamilyradio.com o 10tej hodine rozhovor... veľmi sa teším, že konečne aj na Slovensku (nie iba chorvátske média noviny tv) ocenili moju záľubu a lásku ku krásnemu miestu akým je môj druhý domov #zažiteVirSnami #vašelajkysúmojekrídla #beautifulcroatia #dalmacia#vir #ostrovvir

    Naozaj neverím že som dokázala prejsť takú cestu a celé moje úsilie môjho hobby sa vyplatilo.. niekedy dávno môj profil nahlásili tu na MK aj keď bol súkromný iba som sa sem tam pochválila, v diskusiách v komentároch poradila ale všetko bolo nahlásené nie nie je to reklama vôbec 

    Ja totiž ne podnikám nemusím ako občan SR (vydatá za občana HR) vôbec szco ani sro ani podobne ako tomu je na Slovensku legislatíva v Chorvátsku je iná a keďže tu žijem trvalo už 11 rok platim tu cez manžela (aj to je iný systém) zdravotné poistenie. Jednoducho nemám povinnosť byť podnikateľský subjekt. 

    Dokonca som si prešla aj udaniami Slovenky ktoré zaslala sem do Chorvátska.. Toto celé je pre mňa neskutočné zadosťučinenie 

    Lebo nakoniec pravda vyjde na javo.. áno je mi ľúto že nemám tu na MK už svoj pôvodný profil ale nevadí 

    Stále som to ja

    Osoba ktorá vám Slovákom niekoľko krát počas každého leta počas 11 rokov zadarmo pomáha nájsť ubytovanie riešiť problémy lekárov operácie poisťovne vám pre vaše detičky tlmočiť 

    alebo aj požičať peniaze na cestu späť či poradiť kde opraviť auto 

    Aj o tomto bývajú vaše dovolenky v Chorvátsku. 

    a viete čo kľudne mi nahláste aj tento príspevok alebo profil.. ja som si dokázala pravdu 

    #zažiteVirSnami #vašelajkysúmojekrídla #beautifulcroatia #dalmacia #vir #snivatjekrasne #dovolenkasdetmi #kniha #enjoylife #milujemmore #kedmorujenebohranica #ibatak #ostrovvir zazivir.sk 

    a 25.1. Pokrstím svoju knihu 👏 ☺️ 💕 🐬 🌊 

    aj toto je jeden z mojich nápadov ktorý som s podporou obce Vir dokázala zrealizovať pre vás pre celé Slovensko https://youtu.be/6FsavoaVtYQ