eva_eset
    25. nov 2016    Čítané 44x

    Jednorazová kontrola ZDARMA

    Máte pocit, že vaše zariadenie nefunguje tak ako obvykle? Možno ste sa stali obeťou malvéru a ani o tom netušíte. Najjednoduchší spôsob ako to zistiť je skontrolovať si to. ESET má pre vás pripravené riešenie - ESET Online Scanner. 

    ESET Online Scanner je jednorázová kontrola, ktorá je poskytovaná úplne ZDARMA. Táto prvá online pomoc vám pomôže nielen odhaliť, ale aj odstrániť malvér. Poskytne vám hĺbkovú kontrolu, ktorá preskenuje aj archívne súbory, aby odhalil známe aj neznáme vírusy, červy, Trójske kone, spyvér, phishing či iné internetové hrozby. Použiť ho môžete so všetkými prehliadačmi bez akejkoľvek registrácie. Svoje zariadenie skontrolujete jednoducho -  stačí pár kliknutí. 

    Na stránke ESET  si stiahnete súbor ESET Online Scanner, ktorý spustíte. Potom, ako si prečítate a odsúhlasite Podmienky používania sa môžete rozhodnúť, či chcete povoliť aj detekciu potenciálne nechcených aplikácií. 

    Potenciálne nechcené aplikácie sú programy, ktoré obsahujú adware, inštalujú panely nástrojov alebo sledujú ďalšie nejasné ciele. Vyskytujú sa situácie, keď sa používateľ rozhodne, že výhody, ktoré mu potenciálne nechcená aplikácia poskytuje, prevyšujú riziko spojené s jej používaním. Z tohto dôvodu ESET radí tieto aplikácie do kategórie s nižším rizikom ako iné typy škodlivého softvéru, napr. trójske kone alebo červy.

    V rozšírených nastaveniach môžete upraviť, čo všetko chcete kontrolovať. Môžete ponechať predvolené nastavenia a rovno spustiť kontrolu. Počas celého kontrolovania máte možnosť sledovať priebeh kontroly a stav kontrolovaných súborov. 

    Všetky nájdené hrozby môžete po skontrolovaní liečiť, v prípade, že ste na začiatku zvolili automatickú liečbu hrozieb, ESET Online Scanner túto liečbu vykoná automaticky. 

    Po ukončení liečby označte možnosť odstránte dáta aplikácie pri zatvorení a kliknete na dokončiť. Aj s  ESET Online Scanner si môžete užívať bezpečnejšie technológie.