shilou
    7. jún 2017    Čítané 547x

    Jahodové želé

    Moje deti majú najradšej palacinky s jahodovým želé. Keďže jahody máme svoje vypestované, želé si robíme. Nenáročný recept, zvládne  aj začiatočník.

    POTREBUJEME

    • 1 kg jahôd
      • 1 sáčok želírovacieho prípravku (ak ho nedáme, nebude želé, iba klasický džem)
    • 1 lyžica kys. citrónovej
    • 0, 5  kg kryštálového cukru
    • hrniec s dvojitým dnom ( aby spodok neprihorel)
    • mixér
    • varecha 
    • naberačka 
    • fľašky s viečkami

    POSTUP

    Jahody najprv povážime, aby sme vedeli koľko čoho dať. (Ja mám až 4kg)

    Umyjeme a potom odstopkujeme. Niekto to robí opačne, ale tie jahody sú potom v rukách ako blato.

    Dáme na sitko, aby sa odstránila predbytočná voda.

    Mixujeme.

    Hotové rozmixované jahody prelejeme do hrnca s dvojitým dnom.

    Pridáme k jahodám 1/2 želirovacieho prípravku, 1 lyžičku kys. citrónovej, 2 lyžice kryšt. cukru a privedieme k varu.

    Povaríme 3 minúty a pridáme zvyšný kryšt. cukor. Varíme 5 - 8 minút.

    Hotovú zmes nalejeme do zaváracích pohárov a zavrieme viečkom.

    Naplnené poháre dávame ešte aspoň na 12 hodín pod utierku a deku. Neprevraciame poháre.

    Odložíme do regálu medzi zaváraniny. Takto naplnené fľašky vydržia roky, ak sa skôr nezjedia.