#lupiny a ako sa ich zbaviť - rady:

    1.) pri umývaní vlasov rozpustíme dve tabletky acylpyrínu vo vode, opláchneme ňou vlasy a poriadne premasírujeme.

    2.) použiť ako zbraň proti lupinám klasické maslo (nie rastlinné). Stačí, ak ho zmäknuté vtrieme do pokožky hlavy a necháme čo najdlhšie pôsobiť. Najlepšie cez noc. Potom stačí, ak vlasy umyjeme teplejšou vlažnou vodou a obyčajným žihľavovým alebo brezovým šampónom. Takto môžeme pomôcť aj bábätkám s podobným problémom. Recept je totiž neškodný a výsledok – vlasy bez lupín – je vraj trvalý.

    3.) pomáha šalvia a rozmarín. 3 g z oboch rastliniek necháme 24 hodín vylúhovať v 2 šálkach vody. Po precedení roztokom vlasy oplachujeme. Najlepšie každý deň.

    4.) zbaviť sa lupín pomocou šťavy z cibule s troškou Alpy. Natierame na vlasy raz za týždeň.

    5.) Rovnako účinná je octová kúra, pri ktorej vodu, ktorou vlasy oplachujeme, zmiešame s octom v pomere 1 : 1.

    6.) Pre vlasy je celkovo prospešný aj odvar zo žihľavy a žihľavových koreňov. Vmasírujeme ho do pokožky hlavy. Tento recept by mal prospieť aj vypadávajúcim vlasom.

    Čo prírodné zabralo vám?

    shilou
    5. nov 2016    Čítané 189x

    Nekonečný boj s lupinami

    Od narodenia mám problém s pokožkou vo vlasoch. Najprv to bola mliečna chrasta, potom lupiny. Nikdy nezabudnem na umývanie vlasov, vyčesávanie, skúšanie rôznych prípravkov aké v 80 - 90-tych rokoch existovali. Keď už bolo najhoršie, išli sme ku kožnej s mamou.

    Napísala mi rôzne krémy, vodičky, niečo zabralo na týždeň, dva i dlhšie, iné po prvom vyskúšaní putovalo do koša. Koža ma po nich svrbela a štípala až tak, že som si ju miestami úplne zodrala a najbližšie týždne som si umývala iba s čistou vodou, pokým sa mi to úplne nezahojilo).

    Neustále skúšanie, dookola to isté, až som došla po toľkých rokoch do štádia, že som si povedala: "A dosť! Nie som testovací králik!"

    Vzdala som to. JAktorá sa len tak ľahko nedokáže poddať. Vždy mi svitla nádej, keď sa na trhu objavilo niečo úplne nové. Začala som skúšať prípravky už len tie, ktoré ľudia začali chváliť ako pomohli. To, čo mi kamarátky v škole odporučili z vlastnej skúsenosti, som si kúpila aj ja.Každý človek je iný a to, čo pomáha ostatným, samozrejme, nepomáhalo mne. Pripadala som si ako začarovaná z rozprávky, ako z iného sveta. Nemožná si raz a navždy poradiť s takým "ľahkým" problémom, ako sú lupiny.

    Skúsila som všetko, nezabralo nič.

    Roky plynuli, škola skončila, začala som pracovať. Na situáciu som si zvykla - musela som, nič iné mi ani neostávalo. Nebudem menovať všetky značky, ktoré som stihla vyskúšať, ale bolo ich až toľko, že si to ani nepamätám.

    Medzitým som sa vydala, porodila deti, no nikdy nezabudnem na Vianoce, keď som od manžela dostala plnú tašku prípravkov na vlasy. Nechcem ani radšej vedieť, koľko to stálo. Možno by aj vydržalo na celý rok, ale...

    Po prvom použití výrobky žiaľ putovali ďalej. Bolo mi ľúto vyhodiť a čo nezabralo mne, aspoň zabralo iným. Tešila som sa, no zároveň som bola z toho smutná. Smutná? Sklamaná? Nešťastná? Neviem, čo viac.

    Keď som uvidela, že Modrý koník hľadá mamičky na testovanie rôznych výrobkov a medzi nimi boli aj prípravky na vlasy, nezaváhala som ani na chvíľku a zapojila som sa.

    Čakala som. Keď som si našla správu v IP, že vybrali 20 mamičiek a jedna som práve ja, radosti nebolo konca - kraja. Ešte nikdy som nemala možnosť testovať žiadne výrobky, výhra strašne potešila.    

    V balíčku som si našla aj tieto výrobky a večer už boli aj vyskúšané. Keď som čítala návod na esencii proti vypadávaniu vlasov, potešilo ma najmä to, že : 

    - Pri pravidelnom používaní esencia znižuje vypadávanie vlasov.

    - Vlasy budú silnejšie a zdravšie.

    - Esencia optimalizuje mastné vlasy a pokožku hlavy.

    - V prípade životaschopných vlasových folikúl esencia pomôže naštartovať rast vlasov.

    - Môžu používať ženy aj muži

    - Lupiny z pokožky vymiznú.

    Také lupiny zdobili moje vlasy pred skúšaním výrobku.

    Po vyskúšaní som nemohla tomu uveriť. Pri mojich doterajších skúsenostiach som ani nedúfala. Moje lupiny začali po čase miznúť, žiadne svrbenie, krásna vôňa byliniek. Výsledky boli viditeľné hneď po prvom použití.

    Pri druhom použití lupiny úplne vymizli.

    Som spokojná, z vlastnej skúsenosti a na mojej hlave vyskúšané. 

    "ĎAKUJEM"