jaska_c
    8. jan 2017    Čítané 190x

    Volám sa Miško, mám 7 mesiacov a dokážem toto...

    Možno si myslíte, že 7 mesačné miminko toho ešte veľa nedokáže. Tak teda čítajte, možno Vás presvedčím o opaku...

    Nočník

    Nie vždy, ale pomerne často ma mama po spaní alebo po papaní podrží nad nočníkom a ja sa - nie vždy, ale pomerne často - do neho vycikám. Mama je z toho nesmierne šťastná a vždy ma pochváli, vraj som ušetril 17 centov za plienku a že mi to bude odkladať na štúdium na Oxforde. Zatiaľ ju nechávam v tom, ale aj tak si potom radšej kúpim Harleyku. 

    Rečový prejav

    Okrem tradičných ááá (uspááávanka), ééé (chcem mliééko), ííí (som nahnevanííí) som rozšíril svoju slovnú zásobu o bláá, mééé, bááá, de. Vediem dlhé monológy, hoci naši mi asi veľmi nerozumejú a len sa chápavo usmievajú alebo sa ma snažia napodobniť. No čo už, zmierujem sa s tým, že som asi jediný intelektuál v tejto domácnosti.

    Výlet

    Jupíí, ideme celá rodina na výlet!! A hádajte, kto sa o to postaral. Áno, bol som to JA! Teda, keďže ma už nebaví sledovať svet z mravčej perspektívy, vyžadujem nosenie. A keďže nie som žiadne fifipierko a ani moja mama nie je vzpieračka v ťažkej váhe, presilila si rameno. Vraj ju to dosť bolí a v pravej ruke neudrží ani pohár s vodou. Tatovi to asi bolo ľúto a tak zakúpil voucher na super wellness termálno-kúpeľný pobyt v Dolnej Strehovej.

    Vidíte? Nebyť mňa, tak sa nikam nejde! Myslím, že si to tam celkom užijem. A hádam to popri mne prežijú aj ostatní hoteloví hostia a personál... 

    jaska_c
    21. dec 2016    Čítané 159x

    Miško 6m

    Volám sa Mišo, mám pol roka a dokážem toto:

    • jesť - už pár týždňov experimentujem s tuhou stravou. Už som ochutnal 24 druhov jedla. Hoci podľa správ WHO by som mal ochutnať okolo 300 druhov, myslím, že aj tých zvyšných 276 hravo zvládnem. 
    • budiť sa - v noci sa zobudím aj 10-krát, väčšinou na jedenie alebo len tak - skontrolovať, či je všetko (t.j. mama) na svojom mieste.
    • cúvať - prišiel som na to, ako sa posúvať, keď ležím na bruchu. Zatiaľ mi to však ide len dozadu. No pracujem na vylepšovaní postupu, tak hádam sa čoskoro posuniem aj dopredu.

    dokážem aj kadečo iné - napr. ťahať za vlasy, škriabať a štípať, z čoho však moji rodičia a brat nie sú veľmi nadšení. No ale musím si nejako trénovať motoriku, zatiaľ hlavne tú hrubú...