adri266
    11. máj 2022    Čítané 930x

    Moja skúsenosť s menštruačnými nohavičkami

    Viem si predstaviť, čo väčšine ľuďom napadne. Fuj, hnus, ako môžeš v takom niečom sedieť. Nuž, všetci sa líšime a každému vyhovuje niečo iné. Niekomu vyhovujú klasické vložky, niekomu látkové, niekomu tampóny, iné ženy nedajú dopustiť na kalíšok. Ale každá z nás má svoje vlastné dôvody na to, čo používa.

    Poviem pravdu, keď som prvýkrát natrafila na článok menštruačných nohavičkách, klopkala som si na čelo. Nikto by ma nedonútil vyskúšať ich. Takisto, keď som si vypočítala sumu, ktorú by som musela ja dať na moje týždenné krvácanie, zdalo sa mi to priveľa.

    No prišli nejaké zdravotné problem, čoraz častejšie som čítala pozitívne reakcie, až som raz využila zľavu na jednej stránke. 

    Keď nohavičky prišli, hneď som ich otestovala. Naliala som na ne vodu a tá tam len tak stála. 

    Keď som priliala viac vody,  hneď presiakla. 

    Fúha, to naozaj? Toto má ma chrániť? Skeptická som dala nohavičky prať bez aviváže. Po vyschnutí som ich testovala znovu a tentokrát voda krásne vsiakla dnu. Keď som však vyliala viacej vody, znovu presiakli. 

    Z toho vyplývalo, že som si musela nohavičky otestovať doma. A keďže som bola nedávno dlhšie PN, nastala tá správna doba. 

    Mala som obavy, či nebudú šušťať pri chôdzi, avšak cítila som sa v nich pohodlne. Necítila som vlhkosť, ani pach. Samozrejme, že som chodila na WC každú chvíľu kontrolovať. Nohavičky vydržali pri normálnom krvácaní asi 4 hodiny. Po piatich hodinách som už totiž videla, že je najvyšší čas ich prezliecť. Z toho vyplývalo, že tieto nohavičky som mohla nosiť iba ako prídavnú ochranu ku kalíšku alebo k tampónom, alebo iba na veľmi slabý menzes.

    Raz som tu na stránke MK zahliadla príspevok, kde niekto upozorňoval na skvelú akciu na stránke #perties. Nohavičky za polovicu, ktoré sľubovali, že vydržia celý deň a celú noc. Reku, vyskúšam, za tú cenu to stojí.

    V prvom rade, určite berte väčšie číslo. Ja som si našťastie vzala 2x veľkosť L a raz veľkosť M, ktorú štandardne nosím, ale tie M sú úplne maličké, ani ich na seba nenatiahnem.

    Po vypratí som čakala nedočkavo, kedy ich môžem vyskúšať. V prvom rade, nie som veľmi typický príklad. Mala som totiž ťažkosti, ktoré spôsobovali, že som mala veľmi silnú menštruáciu. Aj preto som hľadala niečo výnimočné, keďže chodiť na WC každú hodinu nie je veľmi komfortné. 

    Znovu zopakujem dojmy ako predtým. Necítila som vlhkosť ani nepríjemný pach. Možno by som poradila, aby ich ženy nenosili pod úzkymi legínami. Začala som najprv s nohavičkami Lada, ktoré sú príjemné na dotyk, bavlnené a majú extrémnu savosť. Vydržala som v nich asi 7 hodín počas mojích najhorších dní. Sisi sú skôr na denné nosenie, sú príjemné na dotyk a rovnako spoľahlivé. Ladu mám vysúšané aj na noc a počas miernej menštruácie spoľahlivo vydržia. 

    V konečnom dôsledku, nohavičky budem nosiť ako extra ochranu v práci s kalíškom alebo tampónom a potom doma bez, aby v prípade, ak by došlo k nehode, mohla som sa okamžite prezliecť. 

     Nie je to riešením pre všetkých a viem, že majú veľa odporcov. Mňa len mrzí, že reagujú väčšinou tí, ktorí to ani nevyskúšali. Ja som vyskúšala aj látkové vložky, ale tie sa mi pri nosení točili, posúvali a napriek kvalitnému praciemu prášku nevyprali veľmi dobre, takže to nebolo estetické a odradilo ma to od ďalšieho nosenia. Preto odporúčam kupovať nohavičky v tmavých farbách.

    Ak znovu natrafím na takú skvelú akciu ako posledne, určite si zabezpečím viac kusov.