rado_akozvonOverená organizácia
    1. máj 2020    

    Vedeli ste, že srdce čerstvo narodeného bábätka je veľké ako slepačie vajíčko?

    Aj takéto srdiečka opravujú na Oddelení detskej kardiochirurgie Detského kardiocentra, fotografiu som urobil počas operácie srdiečka malej Danky.

    Prajem všetkým srdiečkovým deťom krásny prvomájový deň!

    #nadaciastastnesrdcia #akozvon #srdieckovedeti #pocuvajtesrdiecko #prvomajoveprianie #operaciasrdiecka #opravovnasrdiecok #vedelisteosrdiečkach

    rado_akozvonOverená organizácia
    19. mar 2019    Čítané 595x

    Ako pomáha Nadácia Šťastné srdcia deťom s chorými srdiečkami.

    Projekt Ako zvon by nemohol existovať bez Nadácie Šťastné , ktorá bola založená  v roku 2013 pri  Oddelení detskej kardiochirurgie v Detskom Kardiocentre v Bratislave. Na oddelení pracuje 47 lekárov, sestier a pomocného personálu a ročne je tu operovaných viac ako 300 detí. Hlavným poslaním nadácie je pomoc malým pacientom po operácii srdiečka a tiež ich rodičom, aby spoločne čo najľahšie  zvládli  operáciu  a  pobyt na oddelení, ktorý niekedy trvá aj niekoľko týždňov až mesiacov.

    V nadácii všetci pracujeme dobrovoľne bez nároku na honorár – viac ako 90% prostriedkov nadácie tak ide priamo na podporu našich pacientov a ich rodín, podporu vzdelávania lekárov a sestier (kurzy, prednášky a konferencie), vybavenie oddelenia (klimatizácia na izbách pacientov) a organizovanie akcii pre deti a ich rodiny – Mikuláš, MDD alebo Vianoce na oddelení. Tu nájdete niekoľko príkladov aktivít našej nadácie:

    http://www.nadaciastastnesrdcia.sk/foto-z-mdd-2018/

    http://bit.ly/2HulZxe

    http://www.nadaciastastnesrdcia.sk/video-z-mikulasa-2018/

    http://bit.ly/2TQ9ti7

    Prvý krát v histórii nadácie nás v najbližšom období čakajú aj výdavky úplne iného druhu – značnú časť prostriedkov budeme potrebovať na organizáciu tréningov a workshopov pre gynekológov. Ich cieľom bude oboznámenie s problematikou detských srdcových chorôb a ich tréning pre kvalitnú diagnostiku už v prenatálnom štádiu.

    Práve preto by sme Vás, milé mamičky, chceli poprosiť o pomoc. Ak ste sa ešte nerozhodli, komu pomôžete prostredníctvom Vašich 2% z dane, budeme Vám veľmi vďační, ak pomôžete práve nám.

    Naša nadácia Vám dáva slovo, že prostriedky, ktoré nám touto formou poskytnete budú  použité na propagáciu prenatálnej diagnostiky srdcových chorôb a na pomoc našim malým pacientom. Všetky informácie o tom, ako nám môžete poslať Vaše 2% nájdete tu:

    http://www.nadaciastastnesrdcia.sk/podporte-nas/

    A ešte jedna dôležitá poznámka – my sa neodmlčíme. To znamená, že okrem nášho FB profilu a tiež prostredníctvom profilu na Modrom koníku Vás budeme o aktivitách Nadácie Šťastné srdcia a o Projekte Ako zvon pravidelne informovať aj po tom, ako nás podporíte - to aby ste vedeli, ako a komu ste pomohli.

    Z celého srdca Vám ďakujeme!

    Naučte sa počúvať vaše dieťatko. A začnite srdiečkom.

    #nadaciastastnesrdcia #akozvon #zacnitesrdieckom #anjeliz5poschodia #stastnesrdcia  #prenatalnadiagnostikasrdca #zdravesrdiecko #detskesrdiecka  #detskakardiochirugia #2%zdane #dakujeme #vieteakopomahate #pocuvajtesrdiecko