#aromaterapia #esencialneoleje #esencie #zdraviezprirody #zdravie #imunita #podporaimunity

    Aj v lete dokáže počasie prekvapiť náhlou zmenou teploty. Veľa krát to môže mať za následok neduhy, ktoré všetci veľmi dobre poznáme. U niekoho len mierna nádcha,u niekoho chrípka ,,se vším všudy " 🙂 My sa snažíme doma podporovať imunitu celoročne. Najmä vhodnou a vyváženou stravou, detičky majú svoje vitamíny ale nechýba u nás difuzér a v ňom mix obľúbených olejov. Stačí večer pred spaním prevoňať miestnosť, kde sa bude spať a nechať oleje pracovať. Na imunitu môžeme nahliadať ako na svoje Ja. Pokiaľ sme vnútorne plne vyživení z hmotnej aj psychickej stránky, sme spokojní, oddýchnutí a staráme sa o seba, potom sa toto všetko odzrkadlí aj na tom, aká silná je naša imunita.
    V rámci očisty tela myslite najmä na svoje črevá a pečeň, to je ,, centrum" imunity. Jedným z orgánov, ktorého nedostatočná funkcia má vplyv na znižovanie imunity je štítna žľaza.
    Aké oleje sú vhodné na podporu imunity? Sú to citrón, fenikel,oregano, klinček, škorica, pomaranč, aníz, kadidlo. C
    No a čo je vhodné použiť už pri ochorení? My používame tieto olejčeky, ktoré sú vhodné aj pre detičky. O ich účinkoch si môžete pozrieť aj v predošlom príspevku. Do difuzéra kvapnem na cca 120ml vody po 2 kvapky z citróna,borovice,klinčeka a oregana, prípadne vymením podľa vône nejaký za pomaranč, tea tree, kombinácie sú nádherné a účinky vidieť už po dvoch, troch dňoch.

    Oregano:
    Používa sa ako prírodná alternatíva namiesto antibiotík. Zabíja baktérie, kvasinky,infekcie,pomáha pri bolesti zubov a uší. Je antiseptický , výborný proti plesniam. Účinne potláča bolesť, eliminuje nežiaduce účinky liekov.

    Klinček:
    Zabraňuje tvorbe krvných zrazenín, je to jeden z najsilnejších antioxidačných olejov. Je vhodný na všetky typy infekcií. Výborný najmä pri bolesti zubov, podporuje zdravé trávenie, peristaltiku čriev, vstrebávanie živín v črevách, eliminuje parazity. Navyše je to prírodný repelent, jeden z viacerých 🙂

    Ostatné esenciálne oleje sú podrobnejšie rozpísané v predchádzajúcich správach.