mariosmykal
    18. feb 2016    Čítané 12095x

    Modrý koník má novinku: Možnosť predávať handmade

    A je to tu! Po dlhej dobe uvažovania a príprav spúšťame možnosť oficiálne predávať handmade výrobky na Modrom koníku.

    Už dlhú dobu si všímame obľúbenosť skupín zameraných na vlastnú tvorbu a cítime, že aj o tomto je Modrý koník. Byť na materskej neznamená zrazu vyhľadávať len informácie o deťoch, ale naďalej sa zaujímať aj o množstvo ďalších tém. A jednou z nich je práve handmade.

    Dôkazom toho, že handmade je na Modrom koníku obľúbený, je 36 skupín v kategórii Ručné práce. Najpočetnejšia skupina Kreatívne tvorenie s deťmi a pre deti má viac ako 10.000 členov a v najaktívnejšej skupine Háčkovanie: výtvory, nápady, inšpirácie dodnes pribudlo už takmer 60.000 príspevkov. To nás motivovalo k tomu, aby sme dali tejto oblasti vlastné miesto na predaj.

    Kde predávať?

    Na predaj handmade výrobkov sme vytvorili vlastné miesto v bazári. Pribudol preň samostatný druhy inzerátu Vlastná tvorba. Na výber teda odteraz bude Použitý tovar, Nový tovar a Vlastná tvorba.

    Vlastnou tvorbou rozumieme ľubovoľnú vec vytvorenú predajcom, ktorá sa dá odovzdať či poslať (napr.: oblečenie, kozmetika, obrazy, apod.). Nepatria sem služby.

    Ako predávať?

    Predávať vlastnú tvorbu je možné len s aktívnym PLUS alebo PRO. Na bežnom účte táto možnosť nie je dostupná.

    Čo ponúka PLUS?

    Po aktivovaní PLUS je odteraz možné pridať do Vlastnej tvorby 5 inzerátov. Vytvorili sme aj možnosť, aby ste si mohli v každom inzeráte zvoliť, v akých rôznych veľkostiach a farbách tovar vyrábate. Nebude teda potrebné pridávať rovnaké výrobky do viacerých inzerátov, stačí pre ne vytvoriť jeden inzerát - napr.: inzerát pre jeden typ čapice, ďalší inzerát pre druhý typ čapice, tretí pre čelenky apod. Vďaka tejto možnosti bude omnoho ľahšie osloviť väčšie množstvo ľudí aj s malým počtom inzerátov. 

    Viac informácií o balíčku PLUS nájdete tu.

    Poznámka: Za jeden inzerát považujeme jeden typ výrobku. Ak sa výrobky od seba odlišujú aj v niečom inom, ako je farba a veľkosť, je potrebné pre ne vytvoriť samostatné inzeráty.

    Čo ponúka PRO?

    Po aktivovaní PRO je možné pridať neobmedzené množstvo inzerátov vo všetkých troch druhoch (Použitý tovar, Nový tovar a Vlastná tvorba). Aktivovať si ho môže ktokoľvek, nie je potrebné mať IČO. Platia preň rovnaké výhody, ako má PLUS a niekoľko ďalších.

    Viac informácií o balíčku PRO nájdete tu.

    Čo ďalej?

    Tvoriť, tvoriť a tvoriť 🙂

    Predaj vlastnej tvorby je aj naďalej zakázaný v blogoch a skupinách. Prezentovanie vlastnej tvorby zatiaľ ostáva na týchto miestach povolené, avšak v prípade zistenia komerčného pôsobenia budú jednotlivé príspevky používateľa zablokované a ďalšie sa už nebudú zobrazovať vo všetkých blogoch.

    V prípade, že už teraz využívate na predaj handmade výrobkov bazár, tak odporúčame presunúť si inzeráty z Používaný tovar do Vlastná tvorba, prípadne ich zmazať. Inak sa vám po našom zásahu takéto inzeráty prestanú zobrazovať. 

    Prajeme vám úspešné a inšpiratívne tvorenie.

    Mário Šmýkal
    Modrý koník Team