mariosmykal
18. feb 2016
12095 

Modrý koník má novinku: Možnosť predávať handmade

A je to tu! Po dlhej dobe uvažovania a príprav spúšťame možnosť oficiálne predávať handmade výrobky na Modrom koníku.

Už dlhú dobu si všímame obľúbenosť skupín zameraných na vlastnú tvorbu a cítime, že aj o tomto je Modrý koník. Byť na materskej neznamená zrazu vyhľadávať len informácie o deťoch, ale naďalej sa zaujímať aj o množstvo ďalších tém. A jednou z nich je práve handmade.

Dôkazom toho, že handmade je na Modrom koníku obľúbený, je 36 skupín v kategórii Ručné práce. Najpočetnejšia skupina Kreatívne tvorenie s deťmi a pre deti má viac ako 10.000 členov a v najaktívnejšej skupine Háčkovanie: výtvory, nápady, inšpirácie dodnes pribudlo už takmer 60.000 príspevkov. To nás motivovalo k tomu, aby sme dali tejto oblasti vlastné miesto na predaj.

Kde predávať?

Na predaj handmade výrobkov sme vytvorili vlastné miesto v bazári. Pribudol preň samostatný druhy inzerátu Vlastná tvorba. Na výber teda odteraz bude Použitý tovar, Nový tovar a Vlastná tvorba.

Vlastnou tvorbou rozumieme ľubovoľnú vec vytvorenú predajcom, ktorá sa dá odovzdať či poslať (napr.: oblečenie, kozmetika, obrazy, apod.). Nepatria sem služby.

Ako predávať?

Predávať vlastnú tvorbu je možné len s aktívnym PLUS alebo PRO. Na bežnom účte táto možnosť nie je dostupná.

Čo ponúka PLUS?

Po aktivovaní PLUS je odteraz možné pridať do Vlastnej tvorby 5 inzerátov. Vytvorili sme aj možnosť, aby ste si mohli v každom inzeráte zvoliť, v akých rôznych veľkostiach a farbách tovar vyrábate. Nebude teda potrebné pridávať rovnaké výrobky do viacerých inzerátov, stačí pre ne vytvoriť jeden inzerát - napr.: inzerát pre jeden typ čapice, ďalší inzerát pre druhý typ čapice, tretí pre čelenky apod. Vďaka tejto možnosti bude omnoho ľahšie osloviť väčšie množstvo ľudí aj s malým počtom inzerátov. 

Viac informácií o balíčku PLUS nájdete tu.

Poznámka: Za jeden inzerát považujeme jeden typ výrobku. Ak sa výrobky od seba odlišujú aj v niečom inom, ako je farba a veľkosť, je potrebné pre ne vytvoriť samostatné inzeráty.

Čo ponúka PRO?

Po aktivovaní PRO je možné pridať neobmedzené množstvo inzerátov vo všetkých troch druhoch (Použitý tovar, Nový tovar a Vlastná tvorba). Aktivovať si ho môže ktokoľvek, nie je potrebné mať IČO. Platia preň rovnaké výhody, ako má PLUS a niekoľko ďalších.

Viac informácií o balíčku PRO nájdete tu.

Čo ďalej?

Tvoriť, tvoriť a tvoriť 🙂

Predaj vlastnej tvorby je aj naďalej zakázaný v blogoch a skupinách. Prezentovanie vlastnej tvorby zatiaľ ostáva na týchto miestach povolené, avšak v prípade zistenia komerčného pôsobenia budú jednotlivé príspevky používateľa zablokované a ďalšie sa už nebudú zobrazovať vo všetkých blogoch.

V prípade, že už teraz využívate na predaj handmade výrobkov bazár, tak odporúčame presunúť si inzeráty z Používaný tovar do Vlastná tvorba, prípadne ich zmazať. Inak sa vám po našom zásahu takéto inzeráty prestanú zobrazovať. 

Prajeme vám úspešné a inšpiratívne tvorenie.

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

#handmade #predaj #bazar #vlastna_tvorba

17x prečítané, ani jeden lajk....... zaujímavé

18. feb 2016

@katasa Tiež nevidím dôvod na lajk. Mám si platiť PRO a ešte aj tak môžem pridať len 5 inzerátov. Úbohé.

18. feb 2016

@tikivikiniki 5 handmade ma PLUS. PRO ma neobmedzene

18. feb 2016

@katasa na ten casovy interval, co sa toto pripravovalo......ja sa necudujem. Tiez nepalcujem

18. feb 2016

@ddaassuullaa Pomedzi ten časový interval sme spustili množstvo ďalších funkcií 🙂

18. feb 2016
Komentár bol odstránený

Dievčatá, všetky iné portály berú provízie z predaja. Ak sa chce predávať, tak nevidím dôvod, prečo by si MK nemal účtovať aspoň to PLUS, alebo PRO. Môžeme byť radi, že tu máme Bazár, ktorý by tu vlastne ani nemusel byť, lebo toto nie je stránka primárne určená k predaju... či sa mýlim? 🙂

18. feb 2016

@rusalinka suhlasim. portaly ako sashe, etsy, fler apod si inkasuju z kazdeho predaja... este stale je moznost ist to predavat zadarmo na FB.

18. feb 2016

@rusalinka myslim ze tu nie je namietka proti spoplatneniu....ale voci sprocesovaniu😉 Mam za to, ze z plochy nezmizne ani jeden iba "hobby" album.

18. feb 2016

@ddaassuullaa Však to uvidíme, keď už chlapci niečo vytvorili, určite si na to aj dohliadnu... 🙂

18. feb 2016

@swarovski Akurát že na tých tebou spomínaných portáloch sa platí LEN za uskutočnený predaj, a tu sa platí aj keď náhodou celý rok nič nepredáme.

18. feb 2016

@viz Ano,pardon,to som poplietla ale za to PLUS sa tak isto platí takže môj názor sa nemení.

18. feb 2016

@tikivikiniki v tom pripade sup na spominane portaly a FB a predavat tam, ked tu je to nevyhodne. Ja nechcem byt nikoho strane, len chapem dovody.

18. feb 2016

@tikivikiniki podla zakonov by ste mali mat ico,platot dph a pod..
Robite to neofiko a este sa chcete stazovat ? Trapne

18. feb 2016

@alenka600 Moja, ty si sa na to pytala, nemozem dat na to like, lebo by mi palec odpadol 😀.

18. feb 2016

@ouwecka Neviem o tom že by som sa sťažovala a len pre vašu informáciu: vyrábanie vlastných výrobkov a tvorba autorských diel chránených autorským zákonom a ich následné rozširovanie predajom, sa nepovažuje za podnikanie. Tým pádom nepotrebujete ani živnosť ani IČO. Odproúčala by som vám najprv preštudovať fakty a potom útočiť.

18. feb 2016

@tikivikiniki @tikivikiniki a ako tvorca autorskeho diela sa nemusis nahodou prihlasit na danovy urad, ze mas prijmy z predaja, ktory riesi autorsky zakon? a za predaj svojich autorskych diel davat prijmove doklady? ono, ked to rozpiples na drobne, pravda je tak niekde uprostred...

18. feb 2016

@tikivikiniki nie som danovak, ani sa tomu nerozumiem, ale sama som tieto veci nedavno riesila a prislo mi jednoduchsie urobit to na ICO, ktore uz ma manzel. preto sa len pytam 🙂

18. feb 2016

@tikivikiniki ospravedlnujem sa

18. feb 2016

Suhlasim s navrhom davnie handmade v pro alebo v bazare plus
Maminky to robia za ucelom privyrobenia si,kapotalizmus je o tomto a socializmus nepotporuje nic taketo,som za vsetkymi 10timi

18. feb 2016

@ddaassuullaa namali by ti hlasit zamestnanci Mk podrobne co robia?aky casovy interval ?to uz jaka drzost alebo je v tvoj kompetencii posudzovat co kto robi?!

18. feb 2016

asi chybicka 🙂 nema to byt naopak? v podmienkach bazaru..

18. feb 2016

@dreamer1 niekedy je lepsie najprv mat aspon nejaku informaciu, kym sa vyjadri. Ja som ju mala😉 Le aj tak pekny den 😄👍🏻

18. feb 2016

@bubbles Pravdu máš, ďakujeme 🙂

18. feb 2016

@bubbles Vďaka, opravené 🙂)

18. feb 2016

Smutne je ale to, ze tak tu ostane xy dalsich uctov, ktore to budu predavat bez PLUS, PRO a to cez fotoblogy pod zasterkou "moja tvorba pre moju rodinu"....a take maju aj 250 vyrobkov v albume bez spoplatnenia. Clovek sa az nestaci divit, ake su niektore rodiny velke 😀

18. feb 2016

Zienky, na predaj handmade ako je kozmetika a podobne potrebujete certifikaty originality. Nieco o tom viem... chapem, ze sa MK snazi rozsirovat sluzby, ale neviem kto sa chce dostat do problemov s ko trolormi z hygieny. Predavst kremiky a hackovane veci je dost velky rozdiel.

18. feb 2016

toto je sice vsetko krasne, ale obavam sa, ze nadalej bude MK plny albumov "tvorim a vymyslam" a v bazari budu hand made veci ako "pouzite" s nejakou drobnou poznamkou priamo v inzerate. Ci sa mylim?

18. feb 2016

Už keď človek otvorí blogy a zaradom na neho vyskakuje tá úžasná veta s tristo fotkami...."MOJE HOBBY" .....tak radšej sa pakuje ☹

18. feb 2016

Ďalšie zderstvo ako iný portál s handmade. Tam beru 12% z predaja. Ked si to clovek prerata zisti ze si za to moze platit vlastnú domenu. Sa mi to nepaci,ja tvorim venujem tomu cad,potom si to nafotim,sama vlozim opisem a predam a zato ze to ma niekto na webe mam platit? Nie v daka

19. feb 2016

Existuje aj predajný portál,kde sa neplatí (zatiaľ) a je to zepire.com. Operuje v v SR a ČR.

19. feb 2016

Hura. Vdaka za handmade.
@tikivikiniki S tvojim vyrokom nesuhlasim, nakolko som bola ako autor cca 3 roky, teraz som znovu na zivnosti, kvoli tomu, ze som rozsirila ponuku o predaj materialu. K tomu autorskemu zakonu. Schvaloval mi to zivnostensky urad a cituje uradnicku: " Je to iny druh podnikania." Bola som registrovana na DU a normalne som si robila uctovnictvo aj danove kazdy rok. Rozdiel medzi zivnostou a pracou ako autor, je v tom, ze autor nepotrebuje pokladnicu a moze pracovat na zaklade uzatvorenej zmluvy o dielo ale nemoze dalej predavat material.

19. feb 2016

asi je naivné myslieť si, že z plochy zmizne handmade. Alebo budú konečne tieto príspevky pozastavené ? uvidíme

19. feb 2016

@ateliermm presne toto som riešila. Ale nebola som autor, ale kúpila som autorské prava

19. feb 2016

@gabsam Uz minule som pisala, ze ked sa mi nieco nepaci jednoducho neklikam. Tiez nie som zastanca fotiek veciciek, ktore som si niekde kupila, tak isto aj fotky chudnutia. Samozrejme babam drzim palce a obdivujem ich pevnu volu, ale ked si to tak v celku zoberieme. V blogoch sa prevazne striedaju tieto tri temy. Takze ak k niecomu nemam vztah, alebo ma nezaujima, necitam, neriesim. Kazdy sme iny a kazdemu sa paci nieco ine, preto by sme mali byt tolerantny. Toto tu je jeden obrovsky priestor a verim, ze adminovanie musi byt tazka praca.

19. feb 2016

@ateliermm nie je to môj výrok, kopírovala som s odborných stránok. A predsa predaj materiálu a predaj vlastných ručne vyrobených autorských diel je obrovský rozdiel. Nechápem prečo to tu spájate

19. feb 2016

@tikivikiniki spajam to preto, lebo predavat autorske diela na zaklade autorskeho zakona ma tiez svoje nalezitosti a si povinna oznamit to danovemu uradu. proste mysliet si, ze sa da predavat svoje vyrobky a tomuto statu nic nedlhovat, je tak povediac zcestne. preto si myslim, ze ak su poratly, kde ti to je nejakou formou umoznene za nejaku protihodnotu, tak aj ked to nepovazujem za spravne, asi je pre tvorcu takychto diel vyhodnejsie to vyuzivat. ako ist na urad, ziadat DIC (lebo ano, autori diel ich maju pridelene), viest ucto, podavat priznania... atd...

19. feb 2016

@lucinkab Tak ano, ale tam, kde za to beru 12% aj urobia nejaku propagaciu, pritiahnu klientov, atd. Aj na fb, ked si clovek zaplati reklamu, tiez za to nieco dostane.
Ano, MK ma velmi zive forum, ale zdaleka to nie je forum nastavene rovno na nakupovanie(oproti predajnym portalom, kde clovek ide za ucelom nakupit). Ak sa nemylim a na rychlo z hlavy pocitam, poplatok za PRO 16,80 ak by sme si preratali ako ekvivalent tym 11-12%, ktore si predajne portaly obvykle strhavaju ako proviziu, zodpovedalo by to nutnemu obratu 140Eur tu na MK. Cize kym na portaloch s plnou podporou a vybornym uzivatelskym nastavenim zarobim 140e a zaplatim tych 16e, tuto by sa clovek musel velmi vyrazne viac obracat, aby to iste dosiahol. Jednoducho momentalne nastavenie pre PRO nie je nejak extra vyhodne - platila som si ho, ale tych obmedzeni bolo viac ako vyhod a to prave z dovodu, ze je povolene tapetovat to tu fotkami moje hobby, co pre platicov PRO vnimam ako velky handicap. Napriek tomu si ho idem zaplatit znova, nech mam vsetko na poriadku.
@swarovski ma pravdu, komu sa nepaci, nemusi tu sluzbu vyuzit 🙂
Tento komentar pisem ako podnet pre @budaiko @mariosmykal ....sekcia handmade v bazarovej casti je urcite fajn krok, ale vacsina uzivatelov travi cas hlavne v casti BLOGY, ktora pritahuje najviac pozornosti. MK ma urcite velky potencial zarobit na PRO, ak by pre nich vytvorila vhodnejsie podmienky a nenechavala to len na svedomi ludi "zaplatim si pro a budem upratana do kuta, alebo 3x denne dam trilion fotiek moje hobby a aspon nahodne niekomu vybehnem na wall"?
Ale viem si predstavit aky hurikan by to spustilo 🙂 🙂 🙂

19. feb 2016

@alenka600 ja mam tiez zaplatene PRO, lebo tu mam rozrobene nejake veci, ale nic v nom nemam. A to prave preto, ze este zvazujem formu prezentacie.

19. feb 2016

@ateliermm prečo si myslíš, že musím čítať to , čo ty píšeš. Admin sem dal nejaké pravidlá asi preto, že ich treba dodržiavať a rešpektovať. A ty si kto ? aby si diktovala čo sa má a čo nie

19. feb 2016

@mariosmykal určite by bolo super, keby sa bloky nezobrazovali na ploche. Potom by predaja chtivé dámy mali menej roboty. Pretože novo vytvorený predaj nie je pre nich nič zaujímavé.

19. feb 2016

@gabsam To som kde napisala? "Takze ak k niecomu nemam vztah, alebo ma nezaujima, necitam, neriesim." Pisala som v jednotnom cisle a nikomu nediktujem co ma robit. Kazdy sme svojpravny.🙂

19. feb 2016

@ateliermm písala si to dnes o 9:38 (trochu vyššie)...ako píšeš : "ak k niecomu nemam vztah, alebo ma nezaujima, necitam, neriesim" - tak prečo riešiš mňa

19. feb 2016

@gabsam Znovu je to pisane len a len za mna. Je to moj pohlad a neriesim. Trosku ma hneva pristup, ktory je tu v poslednej dobe ale reagujem minimalne. Toto je asi druha diskusia kde som sa
zapojila so svojim nazorom. A bola to reakcia na tvoj prispevok, to ale neznamena ze konkretne riesim Teba. Ak to tak beries tak sa ospravedlnujem. 🙂

19. feb 2016

@given dalsi je mawile.sk

20. feb 2016

mawile.sk je handmade portal kde predavate a neplatíte žiadne poplatky 🙂

20. feb 2016

@tikivikiniki presne tak, tiež som na tom portáli, a je to omnoho výhodnejšie platit provízie z predaja, ako takto platiť,,

3. aug 2017

@vianne mawile je slabé

3. aug 2017

Začni písať komentár...

Odošli