Dnes je Svetový deň psoriázy, ochorenia, ktoré patrí spolu s ekzémami medzi najčastejšie kožné choroby. Týmto ochorením trpí 125 miliónov ľudí na svete. Aj keď ide primárne o kožné ochorenie, často ho sprevádzajú postihnutia iných orgánov a predstavuje pre každého pacienta aj značnú psychosociálnu záťaž. Mnoho pacientov trpí aj preto, že nemajú dostatočné znalosti o ochorení a nemajú adekvátny prístup k liečbe.
    Začiatok tohto autoimunitného ochorenia, resp. stav jeho zhoršenia je úzko spätý s obdobím zimných mesiacov, kedy je nedostatok slnečného žiarenia. Zlepšenie stavu ochorenia je spájané so signifikantným vzostupom hladiny vitamínu D. Až 75% chorých so psoriázou vykazuje deficiencie vitamínu D. (Podľa publ. Doc. Furkovej Pandémia nedostatku vitamínu D)
    #vitamin_d #psoriaza

    Psoriázu možno zlepšiť užívaním 3-omega mastných kyselín !
    Omega-3 mastné kyseliny majú protizápalové účinky. Abnormálne hladiny zlúčenín vyvolávajúcich zápaly sú zodpovedné za všeobecné symptómy psoriázy vrátane svrbenia, olupovania a začervenania kože. Ekzém je tiež spôsobený nadmernou reakciou imunitného systému, čo vedie k zápalu, podráždeniu a bolestiam pokožky. Doplnky výživy obsahujúce polynenasýtené omega-3 mastné kyseliny majú pozitívny vplyv na chronické zápalové procesy ako sú psoriáza a ekzém. Viacej o podporujúcich účinkoch 3-omega sa dozviete tento týždeň v novej skupine Jamieson, cesta k zdraviu https://i.modrykonik.sk/jamieson_skupina alebo priamo u odborníkov na čisté produkty z prírody Jamieson https://i.modrykonik.sk/jamieson_vitaminy_doplnky

    (2 fotky)