Výsledky vyhľadávania pre slovo “#rolady”

Ako na to #9: Osem krokov k perfektnej mäsovej roláde
Rolády môžu byť skvelý spôsob, ako jednoducho nasýtiť väčšie množstvo hladošov a ešte si zabaliť časť z nej na ďalší deň alebo do práce.
Ukážem vám, ako si mäsovú roládu viete rýchlo pripraviť aj vy doma.
- Vystrite hrubší grilovací alebo dve vrstvy jednoduchého alobalu na pracovnú dosku. Položte naň list papiera na pečenie tak, aby alobal z oboch strán aspoň na šírku päste vytŕčal. Posypte papier soľou, korením a pokvapkajte olejom.
- Prezentačnou (krajšou) stranou nadol rovnomerne poukladajte na papier natenko vyklepané kúsky chudého "minútkového" mäsa (napr. hydinové prsia, teľacie stehno, bravčové karé atď.). Posypte korením, soľou, bylinkami podľa chuti. Tip: vrstvu mäsa môžete ešte dohromady "sklepať" na papieri.
- Rozdeľte ochutené mleté tučnejšie mäso (hydinové stehná, teľací alebo bravčový krk, hovädzí močing) po celom povrchu vyklepaných rezňov.
- Posypte takmer hotovú roládu vašou ďalšou plnkou (tu feta syr, píniové oriešky, pesto).
- Posypte povrch obľúbeným šalátom alebo bylinkami. Použil som surový mladý špenát - možno ho však predtým narýchlo spariť a prebytočnú šťavu vytlačiť.
- Opatrne a pevne zaviňte roládu tak, aby papier aj alobal zostal na povrchu, nie vnútri rolády. Použite teraz odstávajúce konce alobalu na zatiahnutie rolády v protismere tak, ako vianočnú salónku. Zaťahujte, pokiaľ nie je roláda na dotyk pevná. Nezbláznite sa však z toho 😉
- Pečte roládu na 180ºC pokiaľ teplomer na mäso neukáže 73ºC (pri hydine). Ak teplomer nemáte, investujte do neho. Vyplatí sa. Prípadne pečte roládu asi 45 minút pri jej hrúbke o priemere 10cm (kovový špíz alebo tenký nožík zapichnutý na chvíľu do stredu najhrubšej časti rolády musí byť po priložení na hornú peru neznesiteľne horúci) . Pri inom druhu mäsa môžu skúsenejšie mamičky alebo oteckovia vybrať roládu z rúry skôr (napr. pri medium steak-ovom vyzretom hovädzom mäse to môže byť už 62ºC).
- Vždy nechajte hotovú roládu po pečení odpočinúť aspoň na 15 - 20 minút. Potom rozbaľte, šťavu z rolády nechajte stiecť do misky (ponúknite ako omáčku k jedlu) krájajte na hrubšie plátky a kochajte sa svojou šikovnosťou. Moju roládu som podával so zapečenými špagetovými "hniezdami".
To je zatiaľ všetko. Prajem vám príjemnú skúsenosť a radosť z možno novej naučenej techniky.
Váš Ľuboš.
Hashtagy
Zobraz všetky
#spolusodvahou
#nadacia
#z_netu
#pecieme_s_dmbio
#video
•
#video (126)
#psychologia (71)
#mindset (62)
#koucing (62)
#osobnyrozvoj (58)
#sebarozvoj (51)
#hasam (49)
#vztahy (45)
#motivacia (41)
#poziarnaprevencia (38)
#mentalnezdravie (33)
#dm (32)
#rast (32)
#spolusodvahou (32)
#nadacia (32)
#zmena (31)
#pecieme_s_dmbio (31)
#vedomyzivot (26)
#puella (25)
#koučing (25)
#sebapoznanie (24)
#komunikacia (23)
#emocionalnainteligencia (23)
#zivot (22)
#mindfulness (21)
#deti (21)
#emocie (21)
#sebareflexia (15)
#psychológia (15)
#emocnainteligencia (14)
#mesiacprevenciepredpoziarmi (14)
#inspiracia (13)
#mamaleto (13)
#osobnýrozvoj (13)
#leadership (12)
#sebavedomie (11)
#osobnyrast (11)
#sebalaska (11)
#vedomie (11)
#zivotnykoucing (11)
#empatia (11)
#wellbeing (9)
#sutaz (8)
#rodina (8)
#rozvoj (7)
#laskavost (7)
#laska (7)
#myslenie (6)
#sebadôvera (6)
#advent (6)
Strana
Ďalšia