Skvelý nápad 👌

    #napad #varenie #pecenie #sdetmi

    misinka0611
    18. júl 2022    Čítané 590x

    Zábava pre celú rodinu vo VIDA centrum Brno 💥

    Po dlhšom premýšľaní a hľadaní kam by sme sa vybrali v sobotu na celodenný výlet mi do “ oka padlo “ VIDA centrum v Brne. Po prečítaní recenzií mi bolo jasné, že toto centrum musíme navštíviť a tešila som sa na to ako zareaguje syn.

    VIDA centrum je vedecko - zábavný park pre celú rodinu. Hravou formou sa deti ale aj dospelí oboznámia s tým ako funguje ľudské telo, elektrina, čo všetko dokáže voda, vzduch. Tiež si napríklad môžu vyskúšať podanie prvej pomoci alebo rôzne hry a hlavolamy. 

    Vo VIDA centre sa odporúča zdržať minimálne 2 hodiny, no my sme sa zdržali až 5 hodín čistého času ( nerátam pauzu na obed ). Po vstúpení do centra možno nadobudnete pocit, že to budete mať prejdené za chvíľku, no opak je pravdou. Stále budete mať čo objavovať. Pár expozícii je aj na poschodí.

    Exponáty sú rozumne rozdelené podľa sekcií a mapujú rôzne odvetvia vedy. Síce sa niekomu veda môže zdať ako nuda, garantujem vám, že vy a vaše deti sa nudiť nebudú. Nenudili sme sa ani my dospelí. Mňa najviac zaujalo ľudské telo alebo vznik tornáda. Syna už tradične autíčková dráha a vodné sekcie. Pristavil sa však pri všetkom a všetko si rád a s nadšením vyskúšal.

    Veľkú výhodu a asi aj celkovo úspech tohto centra vidím v tom, že deti si môžu vyskúšať na “ vlastnej koži “ všetky exponáty narozdiel od múzea. Pri každom exponáte je popis ako sa daný exponát používa, no nie vždy je potrebné ho čítať.

    Celková kapacita centra je viac ako 1300 ľudí a síce sme boli v sobotu žiadne tlačenie pri exponátoch nehrozilo. Aktuálnu obsadenosť si viete pozrieť aj na stránke a spraviť si aký taký prehľad ako to v ktorom dni vyzerá.

    Vstupné 2 dospelí a 1 dieťa 4+ ( dcéra 1 rok mala vstup zdarma ) nás vyšlo 650kč., čo je v prepočte asi 26€.

    V cene vstupenky bolo “ odštartovanie rakety “ a vedecká show, ktorá sa počas našej návštevy opakovala 2x. Odštartovanie rakety bola malá vonkajšia prednáška trvajúca približne 15-20 minút aj s názornou ukážkou. Ku vstupenke si môžete zakúpiť aj kreatívne dieľničky alebo misiu do oblakov.

    My sme nemali zakúpené nič navyše, ale kreatívne dieľničky vyzerali veľmi dobre, takže určite odporúčam pre deti, ktoré radi tvoria.

    Na jednu vstupenku môžete vojsť a výjsť do a z VIDA centra až 5x, čo je tiež veľmi dobré.

    Za zmienku určite stojí aj fakt že cez týždeň po 16:00 je vstupné v prepočte na eurá len 3-4€. VIDA centrum je však otvorené len do 18:00hod., takže je otázne, či vám tie 2 hodiny budú stačiť 🙂 

    Z ponúkaných exponátov boli všetky plne funkčné. Tých pár nefunkčných môžem spočítať na prstoch jednej ruky. Všetky nefunkčné exponáty boli označené. Pred návštevou VIDA centra som čítala aj negatívne recenzie, že sú tam nefunkčné exponáty. VIDA centrum však písalo, že nie každý exponát sa dá odniesť a preto ich tam musia do doby opravy nechať. Mne to vôbec neprekážalo.

    V centre nieje problém prechádzať s kočíkom. Cestičky sú dostatočne široké, k dispozícii je výťah a toalety sú  čisté a nájdete na nich aj prebaľovací pult, nočník a redukciu na WC. VIDA centrum nieje klimatizované no vôbec v ňom nieje teplo. Nám stačilo letné oblečenie, no prejstotu som zobrala aj dlhý rukáv a dlhé nohavice. Nakoniec sme nepotrebovali. 

    Nájdete tu aj bufet a reštauráciu. Ceny v reštaurácii sú prijateľné, jedlá niesu predražené a výber je dobrý.

    Pre najmenšie detičky je k diskozícií pieskovisko a malý hrací kútik ktorý je však od 2-10r.  Tiež sú k dispozícii odrážadlá - motorky a super dráha so semafórmi, ktoré niesu len provizórne, ale fungujú. Je tam aj pár kresiel na sedenie.

    Ja tomuto centru nemá čo vytknúť a určite ho odporúčam pre každého 👍 Naše očakávania plne splnilo a na konci po 5 hodinách sme mali aj menší problém syna dostať domov 😅

    Prednedávnom sa ma niekto pýtal, či mám rada adrenalínové športy... No jasné, čo by nie! Hlavne nákupy s deťmi... #adrenalin #nakupy #sdetmi #sommama #zdennikamatky #medzinamimatkami IG: @zdennikamatky PRIDAJ sa do našej skupinky Z dennika matky: https://www.modrykonik.sk/group/11178/