niky1984
    8. máj 2022    Čítané 97x

    Spoločenská hra Karak od Albi

    Neskutočne zábavná spoločenská hra KARAK od Albi zaujme mladú aj starú generáciu.

    Na začiatku by som sa chcela poďakovať za možnosť zúčastniť sa testovania a vyskúšať túto novinku od spoločnosti Albi.

    Hneď po otvorení krabice nás ohúrila grafika a vymakanosť postavičiek či netvorov.

    Aby bola hra férová vždy sme si losovali svojho hrdinu. 

    Karak Vas prenesie do podzemia k netvorom a zábava môže začať. Najprv boj o sekery či meče. A potom sa môžete vrhnúť na kľúčiky, poklady či na boj s drakom. 

    Keď hráte s malým bojovníkom ktorý sa na Vás naštve, lebo ste mu vyfúkli nástroj na bojovanie je to často aj srandovné. Za odmenu Vám šupne žetón prekliatia. 🤣 

    Pravidlá su veľmi dobre a zaujímavo spísané. 

    Karak od Albi možem len odporúčať, len sa moc do hry nezažerte, aby ste sa v noci neteleportovali počas spánku 🤣. 

    Aj keď synátor porazil draka a vybojoval poklad s diamantom vyhrala mamina nakoľko sa jej podarilo pozbierať 4 truhlice s pokladom 😍.

    Mínusy som na hre ani nenašla 

    Karak momentalne patri do top rebríčka hier v našej zbierke. 

    Jednoznačne hru odporúčam kto neskúsi nevie o čo prichádza 😉👌👍.

     https://www.modrykonik.sk/recenzie/spolocenska-hra-karak-od-albi/15

    patulienkab1
    1. máj 2022    Čítané 80x

    Skvelá zábava s Karakom

    Čo môže byť lepšie ako príjemne strávené, aj keď upršané nedeľné popoludnie v spoločnosti manžela a siedmich drobcov? Viete si to vôbec predstaviť?

    My si to predstavovať nemusíme. Objavili sme totiž niekoľko spôsobov, ako si čas s našimi deťúrencami spríjemniť. Jedným z nich je aj hranie spoločenských hier. 

    Dostali sme možnosť otestovať spoločenskú hru KARAK od ALBI. S týmto výrobcom sme už mali skúsenosti s inými hrami, a tak nás vôbec neprekvapila kvalita použitého materiálu a precíznosť spracovania. 

    Pravidlá sú jednoduché a ľahko zapamätateľné, aj keď pre nás naozaj veľmi dlhé a po prvom prečítaní nie vo všetkom úplne jasné. V druhom kole už celú hru dokázali deti hrať celkom samostatne, bez zásahu či rady dospelého. 

    Hra je určená pre deti od siedmich rokov.  U nás bola najmladšou hrajúcou šesťročná dcérka a najstarším hráčom štrnásťročný syn. (Moju maličkosť nerátam. 🙂)

    Hneď na prvý pohľad nás zaujalo grafické spracovanie hry. Už ilustrácia na krabici naznačuje, že v hre bude dobro zápasiť so zlom, a že dobrí hrdinovia budú bojovať s netvormi. A presne o to v tejto hre ide. Šiesti hrdinovia sa pohybujú v podzemnom labyrinte, kde objavujú truhlice s pokladmi, získavajú vybavenie a tak zosilňujú svoje schopnosti. Hráč, ktorý získa najviac pokladov sa stáva víťazom. Samozrejme, až potom, čo niekto z hráčov porazí zlého draka...

    Postavy si hráči vylosujú. Priznám sa, že tento bod sa spočiatku mojim deťom veľmi nepáčil. Každý z nich si chcel vybrať postavu jednoducho podľa toho, ako mu „padla do oka". Rozhodli sme sa však, že sa budeme držať pravidiel a bolo to správne rozhodnutie. Každá z postáv má totiž dve superschopnosti, ktoré môže využiť v boji s príšerami. Keďže superschopnosť dáva hráčom oproti ostatným nejakú výhodu, bolo by nefér vybrať si ju. 

    Deti si už po prvom kole hry dokázali zapamätať schopnosti nielen svojho hrdinu, ale aj všetkých ostatných spoluhráčov.

    Pre všetkých bola hra KARAK zaujímavá, živá a plná prekvapení. Je hrou, kde nerozhoduje stratégia, ale šťastie a náhoda. Nám všetkým sa najviac páčilo porážať netvorov, budovať si vlastné katakomby a získavať rôzne zbrane a poklady. A viete, ktorý poklad „chutí" najlepšie? Predsa ten, ktorý pred nosom vyfúknete svojim súperom. 🙂

    Neveríte? Vyskúšajte! 🙂

    #test_albi_karak #recenzia #skusenosti_hra_karak15

    stanusenka
    29. apr 2022    Čítané 115x

    Karak - testovanie a recenzia 🎲

    Samotná hra Karak vyzerá veľmi sympaticky, má malebnú grafiku, ktorá zaujme nielen detského hráča, ale aj dospelákov.

    Šestica hrdinov preskúmava tajuplné katakomby hradu Karak. V podzemnom labyrinte objavujú truhlice s pokladmi a bojujú proti príšerám, ktoré truhlice strážia. Hľadajú kľúče na otvorenie truhlíc a potrebné vybavenie na porazenie príšer.

    Pravidlá hry majú 7 stránok, čo sa môže niekomu zdať veľa, no netreba sa hneď zľaknúť. Dôležitého textu sú tam maximálne 2 stránky. Takže žiadne veľké obavy - pravidlá sú jednoduché a napísané zrozumiteľne. ☺️

    Hra je z veľkej časti riadená náhodou - kockami. 🎲 Vy, ako hráč, síce môžete ovplyvniť to, ktorým smerom sa váš hrdina vyberie, ale čo sa stane ďalej, je už iba na vašom vylosovaní a šťastí.

    V jednom ťahu najprv losujete hrací dielik, (zoberiete si horný diel z niektorej z hromádok) pomocou ktorého zistíte, či ste sa dostali do chodby alebo do miestnosti. Ak ste si vybrali práve chodbu, nič extra sa nekoná, iba ste si vyčerpali 1 zo 4 pohybov, ktoré máte v jednom kole. A losujete ďalej...

    Keď sa dostanete do miestnosti, zoberiete si z vrecúška (náhodným vylosovaním) príšerku alebo poklad.

    V prípade, že je to príšera, musíte s ňou bojovať a za jej porazenie dostanete príslušné vybavenie (poklad, kľúč, zbraň alebo kúzlo). 

    Avšak ak má váš hrdina už plný batoh (inventár) a viete, že príšera vám nedá nič lepšie, čo už máte, pokúsite sa ju poraziť. Ak sa vám to podarí, danú vec necháte ležať v miestnosti, v ktorej si ju neskôr môže váš súper zdarma a bez boja vyzdvihnúť.

    A ako bojovať s príšerou? Opäť prostredníctvom šťastia (hodom kociek), ku ktorému pripočítate silu vašich zbraní (tie získate tak, že vyhráte nejaký boj alebo zdvihnete zbraň, ktorú v miestnosti už niekto pred vami nechal) a silu kúziel (tie sú na rozdiel od zbraní iba na jedno použitie). Na začiatku hry, samozrejme, ešte k dispozícii zbrane hneď vo svojom vybavení nemáte, tak sa ráta iba hod kociek.

    Ak boj prehráte (hodíte menší súčet kockami ako je sila príšery) stratíte 1 z 5 svojich životov. V prípade, že behom hry stratíte všetkých 5 životov, váš hrdina nezomrie, nestráca ani svoje vybavenie, iba ste jedno kolo „v kóme" (nehráte). Po tomto kole sa vám 1 život obnoví a môžete pokračovať v hre. 🙂

    Pri objavovaní nových chodieb môžete naraziť na liečivú fontánu, kde je možné získať späť svoje stratené životy a vyliečiť sa, alebo na teleportovací portál, pomocou ktorého sa dokážete pohybovať medzi rôznymi časťami chodieb priamym presunom.

    Na ceste k cieľu vám pomáha aj váš hrdina - každý má svoju schopnosť (napríklad vám pridá bod sily v súboji naviac, schopnosť prejsť okolo príšery bez boja, ...).

    Môže sa stať, že na vás spadne prekliatie - pokiaľ hráč porazí múmiu, vyberie si hráča, na ktorého dá žetón prekliatia a ten následne po dobu prekliatia nesmie využívať schopnosť svojho hrdinu. Žetónu sa možno zbaviť tak, že skončíte svoj ťah na políčku s fontánou, kde sa rovno aj úplne vyliečite.

    Pokiaľ počas losovania narazíte na truhlu s pokladom a nemáte vo svojom inventári kľúč na jeho odomknutie, musíte ho nechať ležať a môžete sa hýbať ďalej (ak vám zostal ešte pohyb).

    Po boji, odomknutí truhly alebo zodvihnutí predmetu sa váš ťah v kole končí, aj keby vám pohyb ešte zostal. 

    A ako sa skončí hra? Akonáhle niekto v boji porazí mocného draka. Kde a kedy sa drak objaví? Nachádza sa vo vrecku spolu s ostatnými príšerami a pokladmi, takže sa kľudne do hry môže dostať hneď na začiatku. 

    Po porazení draka vyhráva ten hráč, ktorý počas hry nazbieral najväčší počet pokladov. 

    Ako rodinná hra a hlavne hra pre deti je Karak skvelá zábava s peknou grafikou a jednoduchými pravidlami. Pre starších (dospelých) hráčov je Karak taká milá oddychovka. 

    Pri kombinácii slabých príšer a silných zbraní je hra veľmi jednoduchá a je ľahké poraziť všetky príšery. Ešte by som zdôraznila, že hra funguje dobre tak, ako je vytvorená - pre deti. Podporuje a rozvíja ich fantáziu a logické myslenie. My sme si hru obľúbili a skvele zapadla do našej zbierky. 🤗❤️

    #test_albi_karak #recenzia #skusenosti_hra_karak15

    Každé dieťa je jedinečné a tak sa aj spôsoby vyrovnávania sa s prehrou u detí často odlišujú. Ako zvládajú vaši potomkovia, ak prehrajú v nejakej spoločenskej hre?

    A. Vždy sa nahnevá a nechce už viac hrať.
    B. Rozplače sa.
    C. To najmladšie nechávame vždy vyhrať.
    D. Zvláda to so vztýčenou hlavou.

    Problémy s prijímaním prehry majú väčšinou tí najmenší, staršie deti si skôr užívajú priebeh hry samotnej. Ak myslíte, že by tí vaši huncúti ocenili novú spoločenskú rodinnú fantasy hru, prihláste sa do jej testovania tu: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/skusenosti-so-spolocenskou-hrou-karak-od-a3tn79/

    #test_albi_karak

    konik_testuje
    28. mar 2022    Čítané 1431x

    Skúsenosti so spoločenskou hrou Karak od Albi

    Chvíle strávené v spoločnosti rodiny a priateľov sú tie najcennejšie momenty, ktoré máme. Tradičným a stále veľmi obľúbeným spôsobom, ako si spoločný čas užiť ešte viac, sú spoločenské hry. Ak patríte k ich fanúšikom zbystrite pozornosť. Pripravili sme pre vás hravé testovanie s Albi.  

    Čo budeme testovať?

    Spoločenská hra Karak15 je pôvodná česká rodinná fantasy hra, vhodná aj pre najmenšie deti, z hľadiska motívu je považovaná za skôr chlapčenskú hru, ľahšie však zaujme aj súťaživé dievčatá, či dospelých hráčov. Hra získala v roku 2018 ocenenie Hra roku v kategórii detských hier. 

    Vďaka krásnym ilustráciám sa deti veľmi rýchlo vžijú do roly hrdinov, ktorý jeden po druhom skúmajú tajuplné katakomby hradu Karak. V podzemnom labyrinte objavujú truhly napchaté pokladmi a zápolia s netvormi, ktoré tieto cennosti strážia. Cez vyhrané súboje získavajú vybavenie, čím zosilňujú svojho hrdinu. Nájdenými kľúčmi potom odomykajú truhly plné cenností. Povesťami opradenému podzemiu, ale vládne mocný drak. Hra končí v momente, keď draka niektorý z hrdinov porazí a víťazom hry sa potom stane ten, kto v priebehu hry nazbieral najviac pokladov. K hre je možné dokúpiť rozšírenia aj samostatné maľovateľné figúrky, ktoré spestria hru o nové prvky.

    Koho hľadáme

    Máte doma ratolesti staršie ako 8 rokov? Spoločenské hry sú váš obľúbený spôsob trávenia voľného času? Na toto hravé testovanie hľadáme 3 viacpočetné rodiny, ktoré majú doma aspoň jedného chlapca vo veku 8 - 10 rokov. Ak si myslíte, že viete do recenzie vložiť radosť z hry, napätie detí aj rodičov, čo najjednoduchšie vysvetliť pravidlá, poukázať na rozdielnosť každej partie a ako sa u detí každou hrou budovalo strategické myslenie, hľadáme práve vás.

    Ako sa zapojiť

    Ak ste sa v popise vyššie našli, napíšte nám do komentára pod tento článok, ako často u vás doma hrávate spoločenské hry. Predstavte nám členov vašej rodiny, ktorí by hru Karak testovali a nezabudnite napísať ich vek. Pokojne sa pochváľte aj rodinnou fotografiou.

    Čas na zapojenie máte do nedele 3.4.2022 a v priebehu týždňa vyberieme 3 mamičky, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou. 

    Už teraz sa tešíme na vaše komentáre a fotografie. 

    konik_testuje