konik_testuje
    3. okt 2022    Čítané 194x

    Sú bezlepkové potraviny rovnako chutné ako ich gluténová verzia?

    Čo dnes variť je asi jedna z najvyhľadávanejších otázok na internete. My, mamy, si ohľadom jedla večne lámeme hlavy. Čo na desiatu, čo na raňajky, čo na večeru. Ak sa nad tým trápite často, spomeňte si, že mnohé z nás majú doma deti či partnerov s rôznymi intoleranciami či alergiami na potraviny. Počet ľudí odkázaných na bezlepkovú diétu neustále stúpa. V mojom okolí je mnoho známych, ktorí majú celiakiu, intoleranciu lepku či alergiu na pšenicu. Tieto ochorenia majú rôzne prejavy, no jedno spoločné riešenie. A tým je vynechanie lepku zo svojho jedálnička. V dnešnej dobe je už ponuka bezlepkových potravín skutočne pestrá a možno ich za slušnú sumu zohnať aj v supermarketoch. Tentokrát sme si v redakcii Modrého koníka posvietili na vybrané bezlepkové produkty Tesco Free From.

    Aj keď vyzerá bezlepková diéta spočiatku ako veľký strašiak, hlavu hore. Ak vám práve diagnostikovali celiakiu, jednou z prvých vecí, ktorú musíte urobiť, je preorganizovať celú kuchyňu a kuchársku knihu naplniť bezlepkovými receptami. Kým sa však stanete majstrom vo svojom remesle, veľkou pomocou vám budú hotové produkty, ktoré sú rýchlo a ľahko dostupné v obchodoch.

    Bezlepkové špagety Tesco Free From1 sú sušené bezvaječné cestoviny. Pripravujú sa klasicky, v dostatočnom množstve vriacej vody, približne 11 minút. Chuťovo sú veľmi dobré. Ich povrch nie je tak hladký a klzký, ako pri obyčajných špagetách. Chuťou trošku pripomínajú domáce rezance. U nás chutili všetkým členom – lepkáčom aj bezlepkáčom.

    Bezgluténový chlieb so semenami a ovsenými vločkami Tesco Free From1 chutí veľmi podobne ako ražné proteínové chleby, ktoré sú obľúbené predovšetkým pri snahe o redukciu hmotnosti. Ak ste patrili pred nariadením bezlepkovej diéty k ich fanúšikom, určite odporúčame tento bezgluténový viaczrnný chlieb Tesco Free From ochutnať. Semienka tvoria takmer tretinu jeho zloženia, ovsenné vločky 22%. Je hutný, veľmi dobre zasýti. U nás chutil predovšetkým vďaka chrumkavej chuti slnečnicových, ľanových, tekvicových a pohánkových semien.

    Bezgluténové kakaové sušienky s kokosom Tesco Free From 2získali ocenenie Voľba spotrebiteľov 2022 - najlepšia novinka. A plne so spotrebiteľmi súhlasíme. Sú jemné a krehké, voňajú po kokose, sú „tak akurát“ sladké. Sú na nerozoznanie od klasických lepkových sušienok. Určite sa stanú stálicou v našom nákupnom zozname.

    Tieto „polystyrénové“ (ako u nás doma pracovne voláme tieto druhy chlebíčkov) bezlepkové kukuričné chlebíčky s paprikovou príchuťou Tesco Free From1 sú prudko návykové. Sú primerane slané, jemne korenisté a majú výraznú chuť papriky. Veľkosťou sú na jeden či dva hryzy.

    Bezgluténové piškóty Tesco Free From sú z kukuričnej a ryžovej múky1. Chuťovo sú trošku drsnejšie a sladšie ako ich klasická lepková verzia. Ak ste však na bezlepkové potraviny zvyknutí, určite vás tá chuť neprekvapí. V pudingu či v ovocnom pyré si však rozdiel nevšimnete. Piškóty sú, predovšetkým pre deti, nenahraditeľný artikel a tak si tieto bezlepkové určite obľúbite.

    Bezlepkové produkty Tesco Free From, ktoré sme testovali sú skutočne chutné, cenovo prijateľné a najviac oceňujeme, že sú bežne dostupné v supermarkete Tesco. Objednať si ich možno aj online.