pepa_lite
    11. dec 2017    Čítané 343x

    Prvý koment, predposledný result <3

                                              Áno, ach tá nefalšovaná čistá detská radosť.

    Rolovala som na koníkovi, hore a dole, trošku z nudy ako inak na rodičovskej pracovnej dovolenke, že? A zrazu sa mi objavilo testovanie na YR, že... V jedinečných vôňach sladkej bielej vanilky a čarovných lesných plodov pre pocit dokonalej vianočnej pohody a radosti. Rastlinný svet vás opäť láka, aby ste pocítili jeho jemnú, ale účinnú starostlivosť o vašu pokožku. Toto som si prečítala a napísala do komentu prvotné pocity. Naozaj sa mi ešte nikdy nestalo, aby som stihla dať prvý komentár ja a čuduj sa svete stihla som to. Prekvapenie, keď som bola vybratá bolo o to krajšie. A áno, čestne hlásim, že mi za túto recenziu nikto nezaplatil a hodnotím podľa samej seba, nikto ma do ničoho nenútil, nenavádzal ani žiadnym iným spôsobom neovplyvňoval moju recenziu. Viva sloboda slova a písma, veď žijeme v roku 2017 ženy.

    Matelkovi idú očné zuby, noci bývajú divoké, ráno vstávam rýchlo na budík, aby nezobudil malého a ja som mohla v kľude pracovať a vrátiť sa potom nerušene k nemu do postele-áno spíme v jednej a nevadí nám to. Aj vtedy, tak bolo. Sladko sme dospávali. Do chvíle krátko po 10h, keď sa rozozvučal bzučák nášho zvončeka. Vyletela som z postele, že asi horí, alebo čo. Omyl! To priniesol kuriér balíček na #test_yvesrocher3.  Moja zlosť s myšlienkou na žalobu pre toho, čo skonštruoval náš zvonček, zoznam nadávok na adresu kuriéra, ktoré sa mi prebleskli hlavou, vystriedala nefalšovaná radosť a následné poďakovanie za doručenie. Len teda neviem u koho z nás dvoch, bola prvotná radosť podľa foto hore bola väčšia. A tadaaa toto všetko bolo v krásnej vianočnej krabičke, ktorá sa šikne na vianočné pečivo. Doplnila som aj ceny, ktoré som našla na oficiálnej stránke Yves Rocher. Testovaniu zdar.

    Testovací balíček limitovanej vianočnej edície 2017 obsahoval:

    - Vonnú sviečku (Čarovné lesné plody 70g / 5,60€)
    - Sprchovací gél (Čarovné lesné plody 200ml / 4,20€)
    - Tekuté mydlo na ruky (Biela vanilka 190ml / 4,20€)
    - Balzam na pery 2x (Čarovné lesné plody a Biela vanilka 2x 4,8g / 4,20€)
    - Krém na ruky 2x (Čarovné lesné plody a Biela vanilka 2x 75ml / 4,20€)
    - Telové mlieko (Biela vanilka 200ml / 5,20€)
    - Toaletnú vodu (Biela vanilka 100ml 8,80€)

    Alebo v mojej terminológii Červená sada & Biela sada.

    Toaletná voda  (Biela vanilka 100ml 8,80€):

    Priznávam sa, že odkedy sa mi narodil malý, nepoužívam parfém ani toaletnú vodu. Pred tehu som mala overenú klasiku CK Euphoria alebo Dior Addict, ale prišlo tehu a môjmu nosu všetko vadilo, a tým myslím úplne všetko. Po čase to prestalo, tak som si obľúbila jemnejšiu parfumovanú vodu od Naomi C. Keď sa mi narodil malý s voňavkami som sekla. Chcela som, aby som mu voňala ja ako ja. Proste žiadna chémia. V testovacom balíku som objavila túto toaletnú vodu , naozaj som sa do nej zamilovala a to teraz fakt nekecám. Je to taká vanilková láska. Voní, tak púdrovo, jemne. Snažila vygoogliť aký je rozdiel medzi bielou vanilkou a vanilkou, ale Mr.Google mi nič nenašiel a keďže ja nie som floristka, tak týmto vás neohúrim. Zistila som však, že Toaletná voda, alebo Eau de toilette (EDT), je 4 až 8% vonnej kompozície v koncentrovanom liehu. Toto označenie nám má naznačiť, ako dlho vôňa vydrží. Dĺžka účinku vône však nezávisí len od koncentrácie, ale i od konkrétneho zloženia daného parfumu, pretože zloženie parfumu veľmi výrazne ovplyvňuje aj jeho intenzitu. Jednoducho povedané toaletná voda je parfémová voda v slabšej koncentrácii. Táto mnou testovaná vydržala somnou po dvoch strekoch cca 5hodín, čo si myslím, že je slušné. Pokožka sa mi ponej nezčervenala, ani nesvrbela. Jediné, čo mi vadilo bol veľmi nepraktický uzáver. Nasilu som ho musela rvať, aby som ho otvorila/zavrela, ale zase aspoň mi ho malý neotvoril.

    Telové mlieko(Biela vanilka 200ml / 5,20€):

    Toto telové mlieko po prvej testovacej fáze ma sklamalo, ale teda dala som mu ešte šancu parkrát a len som sa utvrdila, že pre mňa rozhodne nie. Zima u mňa a myslím aj všeobecne, je pre ostatné ženy a ich pokožku katastrofa. Suchá, svrbí a šupinkuje sa. Preto očakávame od telového mlieka v zime hydratáciu a regeneráciu. Mlieko po nanesení na pokožku sa vsiaklo docela rýchlo, ale efekt bol ozaj minimálny. Pokožku síce hydratoval, ale až po duplicitnom nanesení. Dokonca som mala pocit mokrej pokožky. Vôňa krásna, ale to je asi tak všetko. Zamňa neodporúčam pre ženy so suchou pokožkou v zime.

    Tekuté mydlo na ruky(Biela vanilka 190ml / 4,20€):

    Tekuté mydlo som sa rozhodla testovať heslom Hlavne nenápadne. A tak som ho strčila do kúpeľne a čakala, kto sa prvý ozve. Sestra ako častý hosť u nás doma si hneď všimla novinku na umývadle a spokojne prehlásila, že krásne vonia. Ja chválim praktický obal. Priznávam, že ja som fanúšik penových broskyňových mydiel na ruky, ale toto vanilkové nebíčko, je nevtieravé a má sladkú jemnú voňu, ale nie dlhotrvajúcu, skôr krátkodobú v porovaní s inými tekutými mydlami. Konzistenica je redšia. Viacej sa ho minulo, pretože im rýchlo skĺzlo z rúk. Za mňa fajn, isto sa minie.

    Krém na ruky 2x (Biela vanilka / Čarovné lesné plody 75ml / 4,20€):

    Krém na ruky je môj zimný MUST HAVE v kabelke, aj s balzamom na pery. Rovnako som si hodila do kabelky tento krém, že vyskúšam. Sklamanie. Pre moju suchšiu pokožku, bolo hydratovanie fajn, žiadna hydratačná sprcha, ale mala som po nanesení, pocit akoby mám na rukách niečo mastné, ako keď sme si malý robievali glejové rukavice a zostávali nám ruky po nich mastné. Vôňa jemná, nič extra, taká slabulinko vanilková a lesné plody som necítila už po rozotretí. Tento krém pre toto zimné obdobie u mňa v kabelke nebude. Podarujem ďalej.

    Balzam na pery 2x (Čarovné lesné plody a Biela vanilka 2x 4,8g / 4,20€):

    Tieto chutné vianočno ilustrované balzamy na pery, sú pre mňa prekvapením- príjemným. Zima=popraskané pery, to pozná každá z nás. Skúsila som pred sánkovačkou a vrátila som sa domov s perami ako pred nanesením. Hydratované, nezafarbené a chutne voňali. Poviem Vám oni sú fakt mňam. A to myslím doslova. Môj malý ich vyskúšal zubami oba, prežili a aj on. Odporúčam.

    Sprchovací gél(Čarovné lesné plody 200ml / 4,20€):

    Sprcháč si väčšina z nás kupuje podľa vône, čo si budeme klamať. Aj tento voní a ako krásne po lesnom ovocí, až si ho má človek chuť zarobiť s vodou ako sirup. Pokožka po umytí sním zostáva voňavá, vláčna. Milujem ho a mám sa po ňom chuť zjesť. Odporúčam a môj malý tiež. Chcel, aby som mu sním oprala veci.

    Vonná sviečka (Čarovné lesné plody 70g / 5,60€):

    Táto sviečka, ktorá nieje spomenutá hore v obsahu testovacieho balíčka modrého koníka, bola premňa takou malou radosťou v tomto predvianočnom zhone, kedy sa každý len ponáhľa a ženie strmhlav životom. Pri jej prvom skúmaní ma zaujala vôňa, omamná, sladká, také ja mám rada. Večer, keď som ju zapálila, pomodlila som sa prinej za všetkých mojich blízkych tam hore a ona sa mi vôňou šírila izbou. A tak to má byť. Je dosť odolná, vydržala pád, aj zuby môjho 17.mesačného syna. Odporúčam vyskúšať.

    Ďakujem teamu koník testuje, že som mala možnosť vyskúšať značku založenú v roku 1959 vo Francúzsku, ktorá nesie meno jej zakladateľa a hrdí sa jedinečným konceptom - je zároveň pestovateľom, výrobcom aj distribútorom. 55 hektárov polí v režime ekologického poľnohospodárstva spolu s botanickou záhradou s viac než 1000 druhmi rastlín, zaisťuje suroviny do kozmetických výrobkov. Tie sa ďalej spracúvajú vo výskumných laboratóriách Yves Rocher v Paríži, aby sa distribuovali do 90 krajín sveta.

    Dúfam, že bude pre vás recenzia prínosom a prajem vám Šťastné a Veselé Vianoce.