katarinka26
    25. jan 2017    Čítané 276x

    Vitamíny dôležité pre vývoj spermií

    Spermie potrebujú byť fit a v sile, preto je jednoznačné, že potrebujú dobrú výživu. Nedá sa poprieť, že správna výživa je tým momentom, ktorý podporuje aj mužskú plodnosť a v niektorých prípadoch vie pomôcť riešiť určité typy neplodnosti.

    Povedzme si na rovinu, že muži sú vo väčšine prípadov naozaj lajdáci, čo sa týka zdravého a vyváženého stravovania. Preto prinášam zopár tipov na vitamíny, ktoré majú veľký vplyv na tvorbu spermií a celkovo mužskú plodnosť.

    Vitamín C

     Zaujímavú štúdiu o vplyve výživy na spermie potvrdzujú nádejné výsledky: 27 mužov s neplodnosťou, ktorej príčina bola v dôsledku aglutinácie (zhlukovania) spermií. Títo muži boli rozdelení do dvoch skupín: 20 z nich dostávalo doplnkový vitamín C, vápnik, magnézium a mangán, druhá skupina nič. Po 60 –tich dňoch manželky všetkých mužov s doplnkami výživy boli tehotné – kým z druhej skupiny ani jedna. (Harris, W., T. Harden and E. Dawson, 1979, Apparment effect of ascobic acid medication on semen metal levels. Fert. Steril. 32.456-45) Iba v priebehu týždňa týmto mužom vzrástol počet spermií pri podávaní čistého vitamínu C v priemere o 140%

    Selén

    Selén ničí voľné radikály, ktorý zabezpečuje mobilitu spermií a dostatočne pevné bičíky, jeho denný príjem však nesmie prekročiť 300 mcg, nakoľko je toxický.

    Zinok

    Ďalšou dôležitou látkou pomáhajúcou mužom je zinok, je nevyhnutná na tvorbu testesterónu v semenníkoch - nedostatok zinku môže spôsobiť zníženú hladinu testosterónu. Zinok podporuje tvorbu spermií.

    Chróm

    Nedostatok chrómu spôsobuje neplodnosť alebo znížený počet spermií

    B-komplex - predovšetkým vitamín B12 je dôležitý pre mužskú plodnosť. Jeho nedostatok môže spôsobiť pokles počtu a zníženie pohyblivosti spermií.

    Vitamínu E

    Jeden z kľúčových vitamínov pre správny vývoj spermií, zvyšuje pohyblivosť spermií a zlepšuje ich schopnosť preniknúť obalom vajíčka.

    Koenzýmu Q10

    Obzvlášť dôležitý u mužov nad 40 rokov, u ktorých zásoba tohoto koenzýmu klesá, tento koenzým podporuje tvorbu spermií a je dôležitý pre správnu pohyblivosť a funkciu spermií, zvyšuje rýchlosť ich progresívneho pohybu.

    Omega-3 mastné kyseliny

    Tieto mastné kyseliny sú dôležité pre správne fungovanie celého organizmu, podporujú správne prekrvenie genitálií a produkciu spermií. Pomáhajú telu zvládať zápalové procesy.

    Vitamín A

    Vitamín A je zodpovedný za tvorbu výstelok v organizme. Práve on je zodpovedný aj za výstelkové bunky semenotvorných kanálikov semenníkov – a z týchto buniek sa vytvárajú spermie.Muži sú citlivejší na úbytok vitamínu A ako ženy, a jeho nedostatok môže spôsobiť rôzne stupne atrofie (zmenšenia normálnej veľkosti) semenných vačkov a prostatickej žľazy. Ďalším dôsledkom je degenerádia semenotvorných kanálikov, zmenšenie objem semennej tekutiny a zníženie množstva, pohyblivosti a kvality spermií.

    Žen-šen

    Žen-šeň má silné regeneračné a povzbudzujúce účinky, podporuje potenciu a plodnosť.

    Ani používanie všetkých týchto výživových doplnkov, správna životospráva a vylúčenie škodlivín neprinesú zázraky za jeden deň. Spermia totiž potrebuje dva mesiace na to, aby úplne dozrela.

    Zdroj : internet 

    #akcia Celý mesiac nájdete na e-shope akčnú ponuku pre zdravie a krásu . Vitamín C s postupným uvoľňvoaním na boj proti vírusom, niečo pre krásne nôžky a celé telo. Celú ponuku nájdete tu: http://www.pharmshop.sk/akciove-produkty #jamieson #flexitol #kawar #vitamin_c #e_shop

    (5 fotiek)

    Vitamín C okrem posilňovania imunitného systému má aj silné antioxidačné účinky, pomáha hojeniu rán a udržiava zdravé kosti. Vzhľadom na to, že naše telo nevie produkovať dostatočné množstvá pre podporu a liečbu organizmu, ani udržiavať dostatočnú zásobu vitamínu C v tele, odporúča sa pravidelná denná suplementácia vitamínom C. Jamieson ponúka širokú paletu vitamínu C – s predĺženým účinkom, cmúľacie alebo žuvacie tablety vhodné aj pre deti. Ak si neviete poradit, opytajte sa ma ...
    #jamieson ##vitamin_c

    #akcia Celý mesiac február sú v akciovej cene na www.pharmshop.sk skvelé produkty od kvalitných výrobcov Jamieson, France Lait, Elmex, Microlife, Lanaform - celú akciovú ponuku nájdete na : http://www.pharmshop.sk/akciove-produkty Členky skupiny Jamieson, cesta k zdraviu majú 5% zľavu na nákup, stačí mi napísať IP a pošlem Vám kód. Cestu do skupiny nájdete, keď si kliknete na moje ambásadorské logo. #jamieson #france_lait #microlife #cla #vitamin_d #vitamin_c

    (4 fotky)

    Vitamín C patrí medzi najznámejšie stimulátory imunity. Podieľa sa na tvorbe kolagénu – základného proteínu nachádzajúceho sa vo všetkých spojivových tkanivách. Posilňuje tak ich pevnosť a celistvosť, vďaka čomu zabraňuje rozširovaniu infekcií v tele. Bdelosť vitamínu C nad imunitou je výsledkom dlhodobého vytvárania komplexných mechanizmov, preto je dôležitý jeho systematický príjem. Keďže vitamín C sa v našom tele netvorí, ani sa neukladá do zásoby, je potrebné pravidelne si ho dopĺňať. Jeho jedinečným zdrojom je prírodný vitamín C s postupným uvoľňovaním. Špeciálne tablety s predĺženým účinkom dodávajú organizmu vitamín C postupne v priebehu 6-8 hodín. Táto forma je zároveň zárukou vyššej využiteľnosti účinnej látky. Hladina vitamínu C vďaka riadenému uvoľňovaniu nikdy nepresiahne prah vylučovania. Celý mesiac je v akciovej cene 12,61 €
    #vitamin_c #jamieson
    http://www.pharmshop.sk/jamieson-vitamin-c-1000...

    #sutaz Na fcb stranke Jamieson si mozete zasutazit o tuto Jamieson novinku vitamin C želé. Súťaž sa končí dnes . #jamieson #vitamin_c
    https://www.facebook.com/JamiesonVitaminy/photo...

    #sutaz Na fcb stranke Jamieson si mozete zasutazit o tuto Jamieson novinku vitamin C želé.
    #jamieson #vitamin_c
    https://www.facebook.com/JamiesonVitaminy/photo...

    #imunita Vitamín C patrí medzi najznámejšie stimulátory imunity. Podieľa sa na tvorbe kolagénu – základného proteínu nachádzajúceho sa vo všetkých spojivových tkanivách. Posilňuje tak ich pevnosť a celistvosť, vďaka čomu zabraňuje rozširovaniu infekcií v tele. Bdelosť vitamínu C nad imunitou je výsledkom dlhodobého vytvárania komplexných mechanizmov, preto je dôležitý jeho systematický príjem. Keďže vitamín C sa v našom tele netvorí, ani sa neukladá do zásoby, je potrebné pravidelne si ho dopĺňať.
    http://www.pharmshop.sk/vitamin-c-500-mg-tablet...
    #vitamin_c #chripka #jamieson

    #sutaz Poďte si zasúťažiť o vzorku vitamínu C Jamieson s pomarančovou príchuťou . Stačí mi napísať do komentu o aký doplnok výživy súťažíme v skupine Jamieson, cesta k zdraviu. Svoje odpovede pridávajte dnes do 22 h. zajtra vyžrebujem jednu z Vás a pošlem jej vzorku vitamínu C. Správnu odpoveď nájdete u mňa v blogu alebo v skupine Jamieson, cesta k zdraviu :
    https://i.modrykonik.sk/jamieson_skupina
    #jamieson #sutaz #vitamin_c

    #sutaz Vyhrať môžete na fcb stránke tieto chutné želé "cukríky" / vitamín C 🙂
    https://www.facebook.com/JamiesonVitaminy/photo...
    #jamieson #vitamin_c

    #sutaz Ešte dnes hodinku sa môžete zapojiť do súťaže o 3 vzorky cmúľacieho vitamínu C od Jamieson, súťažíme v skupine Jamieson, cesta k zdraviu C. Stačí odpoveď na jednoduchú otázku a ste v žrebovaní link na skupinu : https://i.modrykonik.sk/jamieson_skupina #jamieson #srdiecko #vitamin_c

    #sutaz Ešte dnes do 12 h sa môžete zapojiť do súťaže o 3 vzorky cmúľacieho vitamínu C od Jamieson, súťažíme v skupine Jamieson, cesta k zdraviu C. Stačí odpoveď na jednoduchú otázku a ste v žrebovaní
    link na skupinu : https://i.modrykonik.sk/jamieson_skupina #jamieson #srdiecko #vitamin_c

    #sutaz Poďte si zasúťažiť u nás v skupine Jamieson, cesta k zdraviu - o srdiečka a vzorky vitamínu C. Stačí odpoveď na jednoduchú otázku a ste v žrebovaní o chutný vitamín C s pomarančovou príchuťou od Jamieson
    link na skupinu : https://i.modrykonik.sk/jamieson_skupina
    #jamieson
    #srdiecko
    #vitamin_c

    Ochrana pred nachladnutím a chrípkou:
    Probiotické doplnky výživy Vám môžu poskytnúť prirodzenú imunitnú ochranu. Viac ako 400 druhov baktérií žije v tráviacom trakte a dobré baktérie sú známe ako probiotiká. Ich úlohou je udržiavať zdravý črevný trakt. Vyskúšajte: Pokročilé 4-kmeňové probiotiká- obsahuje 4 probiotické kultúry na podporu a udržiavanie črevnej mikroflóry dobrých baktérií.
    Dobrá hygiena je dôležitá pri prevencii šírení vírusov. Umývajte si často ruky, vyhnite sa treniu očí, nosa a úst. Zakryte si ústa, ak kýchate alebo kašlete.
    Pite veľa tekutín. Dehydrované bunky ponúkajú jednoduchú cestu pre vírusy, ľahšie sa dostanú do tela a spôsobujú infekcie.
    Zvýšenie imunity. Echinacea môže pomôcť minimalizovať dobu trvania príznakov prechladnutia a chrípky a zmierňuje bolesť v krku. Echinacea pôsobí tak, že zvyšuje produkciu buniek, ktoré bojujú proti infekcii, takže Vaše telo pripraví lepšie na boj proti vírusom chrípky a prechladnutí. Vyskúšajte Jamieson Echinacea z najčistejších prírodných zdrojov, ktorá je považovaná za jeden z najlepších prostriedkov obrany proti prechladnutiu a chrípke.
    Vitamín C patrí medzi najpopulárnejšie doplnky výživy pri nachladnutí a období chrípky. Bolo preukázané, že znižuje dobu vírusov a závažnosť niektorých ich príznakov, vitamín C podporuje zdravý imunitný systém. Vyskúšajte Vitamín C 500 mg alebo 1000 mg s postupným uvoľňovaním, ktoré poskytuje vynikajúcu absorpciu vitamínu C počas 24 hodín.
    Menej slnka počas jesenných a zimných mesiacov znamená, že naše telo produkuje menej vitamínu D v období, kedy sme častejšie vystavení vírusom, ktoré spôsobujú infekcie. Výskumy ukazujú, že doplnok výživy vitamín D môže pomôcť prekonať zimné prechladnutia a chrípky posilnením vlastného imunitného systému. Vyskúšajte rôzne dostupné formy vitamínu D : tablety, kapsuly, žuvacie tablety ako aj kvapky vhodné aj pre malé deti. Quali- D je vitamín D prvotriednej kvality. Získava sa z lanolínu – bohatého obnoviteľného zdroja vitamínu D. Zdroj vitamínu je identifikovateľný od začiatku až po konečný produkt. Absolútna čistota je garanciou jeho účinnosti. Exkluzívne z Jamieson Laboratories.
    #jamieson #vitamin_d #vitamin_c #probiotika

    Novinka tejto sezóny. Jamieson Vitamín C Gummies, žuvacie pastilky so sviežou pomarančovou príchuťou poskytujú 250 mg vitamínu C v odporúčanej dennej dávke (125 mg v jednej pastilke). Sú vyrobené z ovocného pektínu - bez želatíny a bez gluténu, teda vhodné aj pre vegetariánov. Neobsahujú umelé farbivá ani príchute, sú bez obsahu aspartámu, lepku a laktózy.
    #vitamin_c #jamieson

    Vitamín C patrí medzi najznámejšie stimulátory imunity a silné antioxidanty. Naviac vitamín C pôsobí ako kofaktor tvorby kolagénu - základného proteínu nachádzajúceho sa vo všetkých spojivových tkanivách. Posilnením pevnosti a celistvosti spojivového tkaniva zabraňuje rozširovaniu infekcií v tele. Keďže naše telo nie je schopné produkovať vitamín C, ani udržiavať ho v zásobe po dlhší čas, je pre imunitu dôležitý pravidelný a dlhodobý príjem vitamínu C. Ako je to u vás, máte dostatok vitamínu C? Ak si nie ste si isté, že v strave dostávate primerané denné dávky, širokú ponuku Jamieson vitamínu C nájdete na : http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...
    #vitamin_c #jamieson

    Vitamín C s prírodnou príchuťou čučoriedok s obsahom podpornej zmesi z prírodných zdrojov z rutínu, hesperidínu, bioflavonoidov, malpígie a šípok. Vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, k správnej funkcii krvných ciev, k správnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii kostí, chrupaviek, ďasien a k ochrane buniek pred oxidačným stresom. Vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa.
    #vitamin_c #jamieson

    #vitamin_c Ako asi každá mama nosím vždy niečo malé a sladké pre deti v kabelke. Posledný týždeň som nahradila mimoňovské cukríky za Vitamín C želé . A má to veľký úspech, mimoni ostali v šuflíku v práci a Céčko chodí so mnou v kabelke. Malá lašuje každý deň v kabelke, keď po ňu prídem do škôlky a celá spokojná ich vyťahuje. Ja som Spokojná, Ona je Spokojná. Odporúčam 🙂 🙂 #jamieson #vitamin_c
    http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...

    #imunita Ako posilniť imunitu detí chutným a zábavným spôsobom? Predstavujem vám novinku tejto sezóny. Jamieson Vitamín C Gummies, žuvacie pastilky so sviežou pomarančovou príchuťou poskytujú vitamín C v odporúčanej dennej dávke 250 mg (125 mg v jednej pastilke). Sú vyrobené z ovocného pektínu - bez želatíny a bez gluténu, teda vhodné aj pre vegetariánov. Neobsahujú umelé farbivá ani príchute, sú bez obsahu aspartámu, lepku a laktózy. #vitamin_c #jamieson
    http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...

    Ja dnes dopujem s Jamieson. Trosku energie mi chyba. #jamieson #vitamin_d #vitamin_c

    Vyhodnotenie v súťaži #jamieson_sutaz . Mamička , ktorá získava mesačnú zásobu vitamínu C s pomarančovou príchuťou od Jamieson je mamička @vive . Mamičke gratulujem a poprosím do IP adresu. #jamieson #vitamin_c

    #sutaz #ceny_jamieson .... a poslednou cenou, ktorou odmením jednu mamičku v súťaži #jamieson_sutaz je mesačná zásoba vitamínu C s pomarančovou príchuťou od Jamieson
    #jamieson #vitamin_c

    #vzorka Ešte hodinku si môžete zasúťažiť o 3 vzorky vitamínu C , stačí tak málo 🙂
    https://www.modrykonik.sk/blog/katarinka26/mess...
    #jamieson #vitamin_c

    #vzorka Už ste vyskúšali pomarančové cmúľacie C od Jamieson? chceli by ste ? napište mi do komentu prečo? a ja vyžrebujem 3 z Vás a pošlem 🙂 . Svoje komenty pridávajte dnes do 12 h.
    #jamieson #vitamin_c