#kinder #zbierka ukážka časti mojej zbierky kinder hraciek 🙂 nová vitrina je uz kúpená, uz len si nájsť cas dat tam nove hracky a nafotit serie 🙂
    Ak by mal niekto hracky na vyhodenie/vymenu, ponúknite, rada sa ich ujmem 🙂

    dakujemeskOverená organizácia
    13. júl 2015    Čítané 0x

    A je to tu... Začíname! Prvá oficiálna finančná zbierka na pomoc na Modrom koníku začína.

    S mamičkou Ankou (a.n.j.e.l.i.c.e.k) sme vytvorili výzvu na stránke dakujeme.sk a sme pripravení pomôcť jej synčekovi Timotejovi. Anka nám doložila všetky potrebné doklady, zdravotnú dokumentáciu, fotografie a napísala krásny príbeh o svojom synčekovi Timotejovi.

    Viem, že to nemajú ľahké, ale láska, s ktorou sa Anka denne stará o Timoteja, sa im určite vráti v podobe zázraku. A my všetci im môžeme pomôcť buď finančne zapojením sa do dražby v skupine Charitatívne dražby s Dakujeme.sk, alebo zapojením sa do zbierky kliknutím na tlačítko Chcem darovať, ktoré nájdete nižšie. Tak poďme robiť dobro 🙂

    Skupina Charitatívne dražby s Dakujeme.sk vznikla dnes a jej cieľom je vytvárať dražby výrobkov vlastnoručne vytvorených mamičkami aj nemamičkami z Modrého koníka. Ak máte rady handmade alebo sa chcete do dražieb zapájať, pridajte sa do skupiny, aby sme ju mohli spoločne rozbehnúť. Vybrané peniaze budú venované na charitatívne účely pre konkrétny príbeh používateľov MK.

    O Timotejovi

    Ahojte, volám sa Timotej, narodil som sa 23.7.2010. Kto by to len povedal, že už tento rok oslávim svoje piate narodeniny. Veď mi dávali len 3 dni až 3 roky života.

    Narodil som sa s viacerými diagnózami a bojujem s nimi dodnes. Maminka sa o mňa stará ako najlepšie vie, ale niekedy je to ťažké vzhľadom na financie. Pred dvoma rokmi som sa stal nositeľom tracheostomickej kanyly. Minulý rok som dostal hadičku tzv. PEG, cez ktorú som kŕmený. Mám aj epilepsiu, ale záchvaty pomocou liekov sú v norme.

    Na to, že budem mať 5 rokov, tak len ležkám, nesedím a ani neviem udržať hlavičku. Nehrám sa s hračkami, len počúvam. Som často chorý, lebo nemám dobrú imunitu. Už mám doma aj kyslíkový prístroj, používam ho podľa potreby, niekedy aj 24 hodín denne.

    Starostlivosť o mňa je náročná. Musíme pravidelne meniť kanylu a na to chodíme aj 100 km od nás. Stravu musím mať mixovanú, podávanú striekačkami a piť špeciálne mliečka, aby som trošku pribral. Liekov tiež beriem habadej.

    Preto máme zvýšené výdavky na mňa. Ale maminka robí všetko, snaží sa, aby mi nič nechýbalo. Ja sa na ňu pozriem a viem, že ma ľúbi a ja ju ľúbim tiež. Moje očká vravia za všetko, aj napriek tomu že sa smejem iba občas. Všetko vyjadrujem očkami.

    Maminka by mi chcela zaobstarať aj polohovacie zariadenie SLEEPFORM. Je to polohovací systém na odľahčenie tela, aby som nemal na tele otlaky. No bohužiaľ príjem, ktorý máme, je nedostačujúci pre moje potreby. Preto Vás chcem osloviť, aby ste nám uľahčili každodenný boj a aby som mal všetko, čo potrebujem, za čo budeme veľmi vďační.

    Ďakujeme za všetko vopred.

    S pozdravom Timotej a maminka Anka.

    PS: Pomocou pre @a.n.j.e.l.i.c.e.k sa naša spolupráca s Modrým koníkom ešte len rozbieha. Ak viete o komkoľvek tu na Modrom koníku, kto by potreboval pomôcť, alebo vieme pomôcť aj vám, napíšte nám internú poštu. Budeme robiť všetko pre to, aby sa nám podarilo pomôcť každému príbehu.

    a.n.j.e.l.i.c.e.k
    17. mar 2015    Čítané 0x

    Zbierka vrchnáčikov pre Timoteja

    Ahojte. Mnohé/mnohí z Vás nás tu poznajú, viete ako na tom Timotej je a ako stále bojuje a aký je statočný a silný ten náš Bojovník Timotej.

    Neustála starostliovosť je náročná, nielen finančne, ale aj psychicky a aj po všetkých stránkach.

    Po rôznych debatách u nás doma, aby sme si pomohli, sme začali zbierať vrchnáčiky pre Timoteja. Je to beh na dlhú trať, lebo ich treba veľké množstvo, ale s pomocou známych, rodiny a priateľov si myslím, že to zvládneme. Máme jednu firmu, ktorá to od nás vykupuje a zaradila nás do programu na pomoc Timotejovi formou zbierania vrchnáčikov z pet fliaš, mlieka, džúsov, sirupov.

    Výťažok z toho pôjde predovšetkým malému na prenosný kyslík, ktorý potrebujeme, kúpele, rehabilitačné pomôcky a aj jeho potreby. 

    Zberné miesto zatiaľ nemáme, ale vždy sa nejak dohodneme, je to v štádiu riešenia.

    Čím viac ľudí bude zbierať, tým pre nás lepšie.

    Ďakujeme za každý jeden vrchnáčik. Jeden vrchnáčik k jednému a bude ich veľká kopa.

    katarinahrusovska
    27. jan 2015    Čítané 0x

    Prosíme o pomoc a zdieľanie

    Chceli by sme vás veľmi pekne poprosiť o zdieľanie tejto výzvy pre Alexíka.

    Ide o neodkladnú operáciu ULZIBAT, ktorú musí náš synček absolvovať v apríli 2015 v Čechách. Z celého srdca ďakujeme za zdieľanie.

    Zbierka: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/1986

    Vďační Alexíkovi rodičia Katka a Maťko.