Je bicyklovanie počas tehotenstva bezpečné?
Ahojte čo si myslíte o bicyklovani v tehotenstve ? Už o pár dní začnem 7 mesiac a občas chodím na nákup na bicykli a potom s nákupom na chrbte domov a zrovna dnes som tak bola a od vtedy ako som prišla domov čo sa len postavím mi brucho stvrdne. Myslíte že je to bezpečné alebo už by som to radšej mala nechať tak ? To tvrnutie bude asi z tej námahy čo som pedalovala čo myslíte ? Mám teraz strach aby som si nejak neuškodila týmto nejaký predčasný pôrod alebo skracovanie krčka alebo niečo iné. Ďakujem za vaše odpovede
@anonym_autor uz by som radsej nebikovala, ja som len treti mesiac a uz nebikujem
@anonym_autor nešla som na bajk od úplného začiatku. Opakujem už 1000x v témach tehotenstvo nie je choroba ale nie je to ani ľahostajný stav. 9 mesiacov sa dá odoprieť si všetko čo môže eventuálne uškodiť. Nie preto lebo sa nemôže len našim pričinením niečo stať, ale pre naše svedomie.
Môj muž mal nedávno nehodu na bicykli - zlomené rameno.
@anonym_autor Ak ti tvrde brucho, tak jasnejsie ti uz nemoze davat na vedomie, ze to pehanas. Mysli na babatko, kym nebude neskoro. Aby si pre jeden nakup nebanovala do konca zivota....
podla mna je to nebezpecne, nie kvoli samotnemu bicyklovaniu, ale predsa, riziko padu, zavratu hocicoho je vysoke.. je aj teplo, 7 mesiac je uz dost: K tomu aj poloha dopredu naklonena, tvrdne ti brucho... podla mna s tym treba pomaly ale isto prestat.
Môj muž mal nedávno nehodu na bicykli - zlomené rameno.
@anonym_c7fd4b mne dcera len zabrdla o obrubnik, ked islo okolo auto a taky pad z toho bol, ze urgent, narazene rebro, doskriabane kadeco.. rtg, sono brucha. a kadeco... ako naozaj nic pre tehotnu. Dcere sa stocil volant a svaclo jej do pod najspodnejsie rebro a do brucha. Ono nehoda sa raz dva stane a potom je neskoro banovat.. jedna vec je co to zlomene, druha vec komplikacia s babatkom nejaka kvoli tomu
Moja gynekologicka bola zasadne proti bicyklovaniu v tehotenstve. Rizikovy je velmi nie len pad ale aj otrasy. A ked padnes z bicykla tak to moze byt pre dieta fatalne. A potom co mi na rovnej cykloceste z nicoho nic vbehol do cesty pes tak som uz radsej na bicykel nesadla (ako tehotna)
@anonym_autor sa Ja som v prvom tehotenstve ( bez problémov) jazdila takmer do pôrodu, samozrejme len vrámci mesta nášho, chodila na jogu ešte v 39tt. Pri druhom už som na balík nemohla ísť do lebo som mala nízko placentu a s tým spojené krvácanie a špinenie. Keď sa placenta vytiahla okolo 20tt mohla som ísť aspoň na jogu.
@anonym_autor Ja som sa v tomto stadiu uz riadila prave tvrdnutim brucha. Ked mi pri niecom zacalo prilis tvrdnut, intuitivne som to brala ako signal, ze mam ubrat.
@anonym_autor Netuším, čo hovoria odborníci, ale ja som bicyklovala až do dňa pôrodu a po pôrode asi týždeň už opäť.
Mna tak bolel podvozok pri bikovani, ze sa nedalo. V podstate tak som zistila, ze som tehotna, resp. ze sa nieco deje. Nemohla som sediet na biku, lebo ma to neskutocne bolelo.

Tehotnu s bruchom som na bicykli este nevidela,asi vedia prečo nie. Ked sa nedajbože strepeš do priekopy tak sranda skonci. Takze uz neriskuj.