icon

Má Reiki počas tehotenstva pozitívny vplyv?

lenuskalenuska22
22. jan 2025

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s Reiki počas tehotenstva, konkrétne s tzv. "kismama Reiki." Čítala som, že môže pomôcť uvoľniť stres, harmonizovať telo a podporiť zdravý vývoj bábätka.

Má Reiki nejaký vplyv na priebeh tehotenstva alebo na celkovú pohodu budúcej mamičky? A je bezpečné používať Reiki v každom štádiu tehotenstva? Rada by som vedela viac o vašich skúsenostiach alebo názoroch na túto tému.

Ďakujem za všetky odpovede! 😊

viestta
22. jan 2025

Akakolvek relaxacna metoda je fajn a nemoze mat nepriaznivy vplyv ani na tehotenstvo

nevenka
22. jan 2025

@lenuskalenuska22 reiki vseobecne je duchovne nebezpecna metoda a vobec nejde o relaxaciu.
V tehotenstve by som sa mu vyhla oblukom a potom tiez. Najdi si radsej nieco ine.

viestta
22. jan 2025

@nevenka ak je to nebezpecne ako je mozne, ze v Japonsku sa stale rodia deti?

morusha
22. jan 2025

@lenuskalenuska22 Ak si veriaca (neveriacemu je to jedno) vyhni sa tomu, je veľa iných spôsobov ako relaxovať. Navyše tu nejde len o teba ale aj o bábo a asi by si ho nechcela vystavovať zlému v duchovnej rovine.

soniakowac
26. jan 2025

@lenuskalenuska22 Dobrý deň,
mám skúsenosť s Reiki počas môjho tehotenstva a musím povedať, že mi to veľmi pomohlo. Predovšetkým mi Reiki poskytlo hlboký pocit pokoja a uvoľnenia, čo je počas tehotenstva nesmierne dôležité. Pomohlo mi to zmierniť stres a lepšie zvládať hormonálne výkyvy.
Reiki je skvelé na harmonizáciu energie v tele a podľa tohto článku: https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/ako-reik..., je to veľmi jemná metóda, ktorá podporuje prirodzené procesy tela. V článku sa tiež spomína, že Reiki môže zlepšiť prekrvenie a uvoľniť napätie, čo môže byť užitočné najmä pri typických tehotenských nepohodliach, ako sú bolesti chrbta alebo únava.
Reiki som používala počas celého tehotenstva a cítila som, že má pozitívny vplyv nielen na mňa, ale aj na bábätko. Po každej Reiki terapii som cítila, že moje telo je uvoľnené a energia prúdi oveľa plynulejšie.
Ak o tom uvažujete, určite odporúčam konzultáciu s certifikovaným Reiki praktikantom, ktorý má skúsenosti s prácou s tehotnými ženami. Je to bezpečný a príjemný spôsob, ako podporiť fyzickú aj duševnú pohodu počas tohto výnimočného obdobia. 😊

purple_wolf
29. jan 2025

to akoby si sa pytala ci je budhizmus alebo filozofia toxicky pre tehotne zeny... ved si sakra zisti o com tocis kym to vypustis do svera

katarinaschober
25. mar 2025

@lenuskalenuska22 ja tiez Chodim na reiki a velmi mi to pomaha citim sa uvolnena bez stresu a dodava pozitivnu energiu takze odporucam

katarinaschober
25. mar 2025

@morusha reiki vobec nejde o vieru treba si nastudovat potom komentovat

morusha
25. mar 2025

@katarinaschober Presne, naštuduj a potom komentuj.