Časté zápaly pošvy v tehotenstve a ich vplyv na bábo

zuzka_puska
21. nov 2013

Ahojte...chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s častými zápalmi v pošve počas tehotenstva- má to vplyv na dieťa?? Myslím, či môže dieťa ostať nejako poškodené- nejakou mentálnou poruchou, prípadne niečím iným, neprospešným pre jeho zdravie??? Počas tehotenstva som mala viacero zápalov- veľmi sa to nikdy neliečilo keďže antibiotiká som nemohla a ani nemôžem.... Teraz som v 34.týždni a zase mám zápal a zase žiadna liečba, už sa začínam obávať, či moje dieťatko nebude nejako postihnuté... ☹ každá rada aj názor sú dobré, vopred vám ďakujem!

bosoriak
21. nov 2013

@zuzka_puska Co myslis zapalom posvy? Ak tym myslis mykozu, ta nie je nebezpecna. Ak myslis nejaky bakterialny nalez, tam je to zlozitejsie. A antibiotika sa brat mozu, ba priam aj musia, ked ide o napr. chlamydie, prip. bakterialnu vaginitidu. Vsetko su to otazky na tvojho lekara.

hamca
21. nov 2013

@zuzka_puska ja som mala pri prvom tehu mykozu skoro cele tehu a mala je uplne v poriadku. Teraz pri druhom tehu som uz tiez mala parkrat mykozu. Doki mi robil len ster, ci tam nie je bakteria, lebo to by mohlo byt nebezpecne, ale pokial je to len mykoza, tak na zdravie babatka to nema ziaden vplyv.

marcovka1
21. nov 2013

@zuzka_puska tak lekar by ti mal dat lieky na preliecenie a uz si v tretom trimestri tak mozes brat aj ANT.ja som tiez brala do posvy magnirol ci tak nejako skoro vsetky tehotne ho beru ked muju zly vyter 🙂 mas divnho doktora mal by ti dat nieco ,lebo bakterie vyvolavaju predc.porod 😉

zuzka_puska
autor
21. nov 2013

dakujem za nazory,moc si to vazim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre