Ako sa dostať na chatu pod Soliskom?
Ahojte, chcela by som sa spýtať keďže niesom skúsený turista, ako by som sa dostala na chatu pod Soliskom. Mám chaos v pojmoch Solisko, Predné Solisko a tá chata to je niekde tam? Odkiaľ vyraziť ak sa chcem dostať k chate. Aká je dlhá trasa tam? Respektíve druhá možnosť ak by bolo zlé počasie a nedalo by sa ísť peši tak akými lanovkami odkiaľ kam ísť? Poradíte mi niekto? Ďakujem veľmi pekne.
@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…
@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…
@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke
@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke
@viestta áno, viem . ja som pisala tu kratsiu
@martina374 Najjednoduchšie lanovkou.
@komir63 ...odporúčam. Brigádoval som tam keď sa rušila stará chata a stavala nová.
Chata je par metrov od koncovej stanice sedacky. Mozes si dat okruh, ked zides dole Furkotskou dolinou na spodnu cervenu znacku a odtial naspat na Strbske, stale dole kopcom.
Ak si trufas a mas vybavu (hore nebezpecne = sneh, retaze), pekna tura je Furkotskou nahor a cez Bystru lavku okolo plies dole ku Skoku a zase na Strbske.
Podobne otazky ti vyriesia mapy.com, kde si vyklikas trasu a uvidis vyskovy profil.
solisko je hovorovo povedané predné solisko. načo hovoriť predné, keď všetci vedia o čom je reč… keď ideš na solisko, ideš na predné. ak ideš na iné solisko, povieš celý názov. tie soliská tvoria jeden soliskový hrebeň za sebou…

Zo Strbskeho plesa vedie chodnik po hrebeni, dlhy stupak ale da sa to zvladnut. Je to turisticka znacena trasa. Lanovka chodi z Arealu snov za mostikmi.
https://www.tatryportal.sk/tura/chata-pod-solis...