icon

Ako sa dostať na chatu pod Soliskom?

martina374
Dnes o 18:24

Ahojte, chcela by som sa spýtať keďže niesom skúsený turista, ako by som sa dostala na chatu pod Soliskom. Mám chaos v pojmoch Solisko, Predné Solisko a tá chata to je niekde tam? Odkiaľ vyraziť ak sa chcem dostať k chate. Aká je dlhá trasa tam? Respektíve druhá možnosť ak by bolo zlé počasie a nedalo by sa ísť peši tak akými lanovkami odkiaľ kam ísť? Poradíte mi niekto? Ďakujem veľmi pekne.

viestta
Dnes o 18:32

Zo Strbskeho plesa vedie chodnik po hrebeni, dlhy stupak ale da sa to zvladnut. Je to turisticka znacena trasa. Lanovka chodi z Arealu snov za mostikmi.
https://www.tatryportal.sk/tura/chata-pod-solis...

nitranka03
Dnes o 18:34

@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…

viestta
Dnes o 18:35
@nitranka03

@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…

@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke

nitranka03
Dnes o 18:36
@viestta

@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke

@viestta áno, viem . ja som pisala tu kratsiu

komir63
Dnes o 18:42

@martina374 Najjednoduchšie lanovkou.

komir63
Dnes o 18:43
@komir63

@martina374 Najjednoduchšie lanovkou.

@komir63 ...odporúčam. Brigádoval som tam keď sa rušila stará chata a stavala nová.

patrike
Dnes o 21:06

Chata je par metrov od koncovej stanice sedacky. Mozes si dat okruh, ked zides dole Furkotskou dolinou na spodnu cervenu znacku a odtial naspat na Strbske, stale dole kopcom.
Ak si trufas a mas vybavu (hore nebezpecne = sneh, retaze), pekna tura je Furkotskou nahor a cez Bystru lavku okolo plies dole ku Skoku a zase na Strbske.
Podobne otazky ti vyriesia mapy.com, kde si vyklikas trasu a uvidis vyskovy profil.

biba_18
Dnes o 21:33

solisko je hovorovo povedané predné solisko. načo hovoriť predné, keď všetci vedia o čom je reč… keď ideš na solisko, ideš na predné. ak ideš na iné solisko, povieš celý názov. tie soliská tvoria jeden soliskový hrebeň za sebou…