Kombinovaný skríning v 1. trimestri: Platená či neplatená možnosť?
Ahojte, chcem sa spýtať na Vašu skúsenosť s kombinovaným skríningom v 1. trimestri, respektíve s platenou a neplatenou variantou. Dostala som podrobné informácie od svojej doktorky, ale stále akosi váham medzi týmito dvoma možnosťami, nakoľko neplatená možnosť bola prezentovaná ako menej presná a nie detailná oproti platenej. Jedná sa o moje druhé tehotenstvo a počas prvého si nepamätám, žeby mi táto možnosť vôbec navrhnutá bola. Vopred ďakujem za pomoc.
@mona98 tak logiky je to tak.....to je ako s cytológiou,,,,platená cytológia je presnejšia a viac citlivá....
@mogaa áno, samozrejme. Sama mám v príspevku problém formulovať, čo konkrétne ma zaujíma, ale asi to, či je skríning zdarma až tak nepresný a málo komplexný, že je potrebné si zaplatiť kvalitnejší.
Ja som si v prvom tehu dala ten plateny aj ked v rodine nemame ziadne predispozicie a potom kazdy doktor co chytil moju knizku mi hovoril a to naco ...teraz v druhom som si dala preto len ten zakladny ale plne chapem ak si niekto chce dat ten rozsireny lebo aspon ten pocit vacsej istoty ked vyjde vsetko ok je na nezaplatenie
Bola som na plateny u lekarky specializovanej na genetic.vady...asi zalezi od pracoviska
Ja som bola tiež na platenom. O neplatenom mi nikto nič nehovoril.
@mogaa áno, samozrejme. Sama mám v príspevku problém formulovať, čo konkrétne ma zaujíma, ale asi to, či je skríning zdarma až tak nepresný a málo komplexný, že je potrebné si zaplatiť kvalitnejší.
@mona98 no jednoducho ten základný ti nemusí všetko zachytiť, to nie je o tom či je presnejší.....to máš ako so sonom..starší prístroj ti neukáže taký jasný obraz ako novší, čiže nie je všetko vidieť....

Ja som bola na platenej, nikto o neplatenej mi nic nepovedal.