icon

Ako sa dostať na chatu pod Soliskom?

martina374
2. jún 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať keďže niesom skúsený turista, ako by som sa dostala na chatu pod Soliskom. Mám chaos v pojmoch Solisko, Predné Solisko a tá chata to je niekde tam? Odkiaľ vyraziť ak sa chcem dostať k chate. Aká je dlhá trasa tam? Respektíve druhá možnosť ak by bolo zlé počasie a nedalo by sa ísť peši tak akými lanovkami odkiaľ kam ísť? Poradíte mi niekto? Ďakujem veľmi pekne.

viestta
2. jún 2026

Zo Strbskeho plesa vedie chodnik po hrebeni, dlhy stupak ale da sa to zvladnut. Je to turisticka znacena trasa. Lanovka chodi z Arealu snov za mostikmi.
https://www.tatryportal.sk/tura/chata-pod-solis...

nitranka03
2. jún 2026

@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…

viestta
2. jún 2026
@nitranka03

@martina374 ahoj… skusim vysvetliť. Mas dve moznosti - pojdete na Štrbské pleso smerom k mostíkom. Sú dve možnosti - bud pojdete pešky po zjazdovke(ale taký strmák na šlapačku) v určitych usekoch(nezabudnite poistenie HZS), alebo nastupite dole na lanovku sedačkovú. A popripade si mozte kupit jednosmernú a jednu cestu pešo. Hore veľmi dobre varia. Možte dalej pokracovat na Predné Solisko. Zaleží, na čo si trúfnete…

@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke

nitranka03
2. jún 2026
@viestta

@nitranka03 este je tam jedna znackovana trasa po hrebeni, nie po zjazdovke

@viestta áno, viem . ja som pisala tu kratsiu

komir63
2. jún 2026

@martina374 Najjednoduchšie lanovkou.

komir63
2. jún 2026
@komir63

@martina374 Najjednoduchšie lanovkou.

@komir63 ...odporúčam. Brigádoval som tam keď sa rušila stará chata a stavala nová.

patrike
2. jún 2026

Chata je par metrov od koncovej stanice sedacky. Mozes si dat okruh, ked zides dole Furkotskou dolinou na spodnu cervenu znacku a odtial naspat na Strbske, stale dole kopcom.
Ak si trufas a mas vybavu (hore nebezpecne = sneh, retaze), pekna tura je Furkotskou nahor a cez Bystru lavku okolo plies dole ku Skoku a zase na Strbske.
Podobne otazky ti vyriesia mapy.com, kde si vyklikas trasu a uvidis vyskovy profil.

biba_18
2. jún 2026

solisko je hovorovo povedané predné solisko. načo hovoriť predné, keď všetci vedia o čom je reč… keď ideš na solisko, ideš na predné. ak ideš na iné solisko, povieš celý názov. tie soliská tvoria jeden soliskový hrebeň za sebou…

martina374
autor
Včera o 18:17
@viestta

Zo Strbskeho plesa vedie chodnik po hrebeni, dlhy stupak ale da sa to zvladnut. Je to turisticka znacena trasa. Lanovka chodi z Arealu snov za mostikmi.
https://www.tatryportal.sk/tura/chata-pod-solis...

@viestta dakujem za informáciu....a ked píšete, že dlhý stupak tak časovo ako dlho to je a treba mi nejakú špeciálnu obuv? Lístok si priamo kupim na strbskom v areali snov? Je to trasa, kde netreba prestupovať? Ďakujem.

martina374
autor
Včera o 18:19
@nitranka03

@nitranka03 Ďakujem za info...popravde som tam ešte nikdy nebola preto sa tolko vypytujem, či je možné ísť aj peši a aká je vlastne tá pešia trasa, či mi treba nejakú špeciálnu výstroj alebo to zvládneme aj v bežných turistických topánkach, či je to stále do kopca? A keď lanovkou tak kde mam nasadnut. Ďakujem.

viestta
Včera o 18:22
@martina374

@viestta dakujem za informáciu....a ked píšete, že dlhý stupak tak časovo ako dlho to je a treba mi nejakú špeciálnu obuv? Lístok si priamo kupim na strbskom v areali snov? Je to trasa, kde netreba prestupovať? Ďakujem.

@martina374 lanovka ide priamo, (je to vysuta sedackova lanovka), listok kupis aj cez gopass.sk aj v pokladni na stanici lanovky
https://www.gopass.travel/SK/homepage/strbske_p...
Na pesiu turu treba pevnu obuv a podla kondicky trva -/+ 2 hodiny a je to v kuse do kopca