icon

Ako zabezpečiť starostlivosť o deti počas prázdnin?

Dnes o 10:53

Ahojte
Máme dvoch škôlkarov, naša škôlka je zavretá celé prázdniny a nemáme zbernú škôlku. Starí rodičia ani iná rodina si deti na prázdniny nevezme. Starší ide na týždeň do tábora, mladší je na to ešte malý. Potom si ja vezmem v auguste na 3 týždne dovolenku. Manžel si vezme týždeň, viac si nemôže. Ako to riešite? Napadlo mi nájsť si nejaké dievča, ktoré by s deťmi bolo kým budeme v práci, máte to niekto tak? Koľko platíte na hodinu?

mimaapeto
Dnes o 11:11

máš nárok na OČR z dôvodu zatvorenia škôlky ty alebo manžel... týždeň dovolenky manžel na leto je veľmi málo aspoň 2 by bolo lepšie... 2 týždne OČR+2 manžel+3 ty dovolenka to máš skoro leto vybavené...

autor
Dnes o 11:22
@mimaapeto

máš nárok na OČR z dôvodu zatvorenia škôlky ty alebo manžel... týždeň dovolenky manžel na leto je veľmi málo aspoň 2 by bolo lepšie... 2 týždne OČR+2 manžel+3 ty dovolenka to máš skoro leto vybavené...

@mimaapeto a ako finančne vychádza byť 2+2 týždne na ocr?

anonym_f4bd09
Dnes o 11:23

Ja našťastie môžem byť doma s deťmi, popri práci, ale syn aj tak ide 2x na denný tábor, potom tam máme ja 2t dovolenku, manžel tiež (z toho sme 1t v zahraničí), a na týždeň ho berie svokra. Rovnako to bolo, kým som bola v kancelárii + medzi sebou s 2 kamoškami sme si si tiež postrážila deti v lete. Zariadili sme si tak dovolenky, aby sme si to navzájom vykryli napr. na 2 dni v týždni každá a teda zo 6 pracovných dní, čo boli deti doma som s nimi bola 2, čomu sa aj šéf potešil.

autor
Dnes o 11:39
@anonym_f4bd09

Ja našťastie môžem byť doma s deťmi, popri práci, ale syn aj tak ide 2x na denný tábor, potom tam máme ja 2t dovolenku, manžel tiež (z toho sme 1t v zahraničí), a na týždeň ho berie svokra. Rovnako to bolo, kým som bola v kancelárii + medzi sebou s 2 kamoškami sme si si tiež postrážila deti v lete. Zariadili sme si tak dovolenky, aby sme si to navzájom vykryli napr. na 2 dni v týždni každá a teda zo 6 pracovných dní, čo boli deti doma som s nimi bola 2, čomu sa aj šéf potešil.

@anonym_f4bd09 ja mám tiež možnosť robiť z domu, ale pri dvoch malých chlapcoch odrobiť leto na homeoffice sa nedá. Stále vyžadujú pozornosť, bijú sa, do toho domácnosť, práca. Super, že si to takto vykryla.

anonym_f4bd09
Dnes o 11:47
@anonym_autor

@anonym_f4bd09 ja mám tiež možnosť robiť z domu, ale pri dvoch malých chlapcoch odrobiť leto na homeoffice sa nedá. Stále vyžadujú pozornosť, bijú sa, do toho domácnosť, práca. Super, že si to takto vykryla.

@anonym_autor tiež mám dvoch chlapcov, druhý ale ešte ostáva somnou doma 😅, je to občas na mašľu, ja si teraz cez leto vždy privstanem a robím do cca 8 ráno + poobede, keď je muž doma.
Cez deň sa venujem deťom, ale viem, že nie všetci majú flexi pracovnú dobu. Máš potom fakt jedine možnosť nájsť nejakú študentku (ideál pedagogika), skús napísať do mestských skupín, keď sa ti dá byť aj HO, tak pár dni s nimi pobudneš, kým si na seba 100% zvyknú a potom ich necháš samých. A cenu za stráženie by som si na tvojom mieste dohodla už priamo - tvoja predstava + predstava opatrovateľky a stretnete sa uprostred 🙂.

anonym_a73860
Dnes o 12:03

@anonym_autor u nás organizácia poskytuje rodičom detí do 10 rokov aj neplatené voľno na tieto prípady.

anonym_a51a49
Dnes o 15:30

@anonym_autor máme to tak, máme dievča na 8 hodín denne. Berie 8eur
Platila som aj denné tábory , 4 týždne 520eur
Otras, koľko je prázdnin
To je nemožné vykryť

anonym_76cbfe
Dnes o 15:44

Ja jedno nepochopím (vlastne ani nemusim )
Ludia sa sťahujú , robia deti a nemyslia dalej ako po porod asi 🤣 nerozmýšľajú nad výberom skolky , skoly a potom pridu tieto problemy .

anonym_c006d5
Dnes o 15:47
@anonym_76cbfe

Ja jedno nepochopím (vlastne ani nemusim )
Ludia sa sťahujú , robia deti a nemyslia dalej ako po porod asi 🤣 nerozmýšľajú nad výberom skolky , skoly a potom pridu tieto problemy .

@anonym_76cbfe ty musis byt strašne tupelo

anonym_751108
Dnes o 16:01
@anonym_c006d5

@anonym_76cbfe ty musis byt strašne tupelo

@anonym_c006d5 prečo tupelo? Mám pocit, že nie je dňa kedy by tu niekto nenapísal túto "otázku". A preto píšem uvodzovky,lebo sa autorka ani nic nepyta,len sa vlastne stazuje ze co ma akoze robit s deťmi cez leto. Ako si dovolia mať školské zariadenia zavreté, veď čo maju ľudia robit s vlastnymi deťmi? Nebodaj sa o ne starať?
Ja neviem, čo sú prázdniny prvý rok? Keď su niektorí takí prekvapení že to treba vykryť....Či ozaj ľudia premýšľajú len po dobu rodičovskej a potom sa zrazu zo dňa na deň opamataju,ze pocas ich navratu do práce bude treba niekoho k deťom?