icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi bez rodiny?

Včera o 04:56

Ahojte. Otázka pre pracujúcich rodičov.
Ako riešite prazdniny ? Nie je rodina, maju mňa a mojho manžela (ale nie je ich otcom, čiže ako je to s tou očr netuším), tabory neexistuju, tie ceny, 130€ na tyzden x 3 deti 🤣 musela by som si hypoteku vziať 😅😅 doma ostať osamotení nemôžu (vek 3,7,9)

Strana
z6
oceanahory
Včera o 05:04

@anonym_autor Mozete sa s manzelom vystriedat na osetrovnom pri skolkarovi:
https://www.socpoist.sk/news/osetrovne-cez-praz...

anonym_1947d1
Včera o 05:06

neda sa dohodnut aj s neakou susedkou z malymi detmi na vzajomnej vypomoci?

anonym_2ba72c
Včera o 05:10

@anonym_autor ved si to mala tiesit tak ako doteraz. Urobit si dalsie dieta, aby si mohla byt doma na rodicaku

anonym_56de2d
Včera o 05:16

@anonym_autor niektori zamestnavatelia umoznuju zobrat si neplatene volno pre rodicov s detmi do 10 rokov, zisti podmienky.
U nas aj fara robi denny tabor. A zaujimalo by ma, ako sa clovek ocitne bez rodiny z jednej aj druhej strany, lebo je to dost casty ukaz na mk

anonym_9323a1
Včera o 05:18

naco ti je moje riesenie ked na neho nemas? U nas 2 az 9 dovolenka s otcom, potom dva tyzdne tabor, 30 az 8 dovolenka so mnou, potom tyzden tabor, potom dovolenka s otcom, potom dovolenka so mnou a je po prazdninach.

anonym_083363
Včera o 05:19
@anonym_56de2d

@anonym_autor niektori zamestnavatelia umoznuju zobrat si neplatene volno pre rodicov s detmi do 10 rokov, zisti podmienky.
U nas aj fara robi denny tabor. A zaujimalo by ma, ako sa clovek ocitne bez rodiny z jednej aj druhej strany, lebo je to dost casty ukaz na mk

@anonym_56de2d je tam viacero moznosti. Stari rodicia byvaju od rodicov daleko, uz su stari a maju zdrqvotne problemy a nezvladnu sa postarat o tri deti, su stale pracujuci alebo jednoducho nemaju zaujem.

mirola
Včera o 05:19

na tabory viete vyuzit aj rekreacne poukazy.. ak mate dva ty aj manzel.. tak sa to snad da vyskladat nie?

anonym_c80d86
Včera o 05:24

@anonym_autor Ja napríklad vlastným deťom zaplatím aj tie tábory, denné aj pobytové. Nielen preto, aby som ich mala kde odložiť, ale aj kvôli zážitkom a novým kamarátom.
Stojí to síce peniaze, ale s tým vždy rátame. Deti sú drahá záležitosť, ale keď sme si ich urobili, tak ich aj sponzorujeme.

anonym_56de2d
Včera o 05:25
@anonym_083363

@anonym_56de2d je tam viacero moznosti. Stari rodicia byvaju od rodicov daleko, uz su stari a maju zdrqvotne problemy a nezvladnu sa postarat o tri deti, su stale pracujuci alebo jednoducho nemaju zaujem.

@anonym_083363 ja viem, ze toto prichadza do uvahy. ale su tu stari rodicia zo strany matky, biootca, sucasneho manzela, to je 6 ludi, ktori prichadzaju do uvahy. Je cudne, ze sa nenajde ani jeden jediny, ktory by aspon tyzden pomohol. A to uz nepisem o tom, ze mozno su aj surodenci a o tom, ze aj dopravne prostriedky existuju, teda aj dialka sa da vyriesit.

anonym_8fdc31
Včera o 05:31

ako vy pracujete obaja ? na smeny alebo klasicky?

najmladsie ma cez prazdniny aspon nejaky cas skolku ?

moznost je vziat si dovolenku dva tyzdne muz dva tyzdne potom ty (to uz mas mesiac) a potom skusit bud OCR dva tyzdne a zvysny cas zaplatit starsim denny tabor (vyuzi rekreacny poukaz) alebo najdi z okolia studentku co ti ich postrazi a zaplatis ak ta to vyjde lacnejsie
a plus tie deti maju hadam aj otca tak k nemu mozu tiez ist na dva tyzdne alebo nech zaplati tabory

sense
Včera o 05:48

Nájsť študentku alebo dôchodkyňu na stráženie, vyjde lacnejšie ako 3x tábor. Najmladšie aj chodí do škôlky a bude škôlka zavretá tak ocr.Prestriedal sa ty, manžel, biootec. Tiež mi príde zvláštne že tu na MK nie je takmer žiadna rodina, ani z matkinej, ani manželovej ani z biootcovej strany.

anonym_a22654
Včera o 05:52

Robila som to čo písala ženy vyššie , niekoľko rokov sme neboli na žiadnej spoločnej dovolenke v lete, všetku dovolenku sme čerpali na to aby bol niekto doma s deťmi, potom na rôzne tábory. A v práci nemáme ani tie poukazy.
A bio otec deti ? Robil deti ako na bežiacom páse a zrazu ani obraz ani zvuk? Ani neprispieva ani sa nevenuje?

anonym_d38a10
Včera o 05:55
@anonym_a22654

Robila som to čo písala ženy vyššie , niekoľko rokov sme neboli na žiadnej spoločnej dovolenke v lete, všetku dovolenku sme čerpali na to aby bol niekto doma s deťmi, potom na rôzne tábory. A v práci nemáme ani tie poukazy.
A bio otec deti ? Robil deti ako na bežiacom páse a zrazu ani obraz ani zvuk? Ani neprispieva ani sa nevenuje?

@anonym_a22654 pripúštas možnosť, že nežije, alebo býva 400 km ďaleko?

anonym_a22654
Včera o 05:56
@sense

Nájsť študentku alebo dôchodkyňu na stráženie, vyjde lacnejšie ako 3x tábor. Najmladšie aj chodí do škôlky a bude škôlka zavretá tak ocr.Prestriedal sa ty, manžel, biootec. Tiež mi príde zvláštne že tu na MK nie je takmer žiadna rodina, ani z matkinej, ani manželovej ani z biootcovej strany.

@sense mne to vôbec zvláštne nie je, nikdy sa svokra nezaujímala a deti, moja mama mala objektívme dôvody

letfenixa
Včera o 05:59

Riešime to tak, že kým som v praci, tj do 10.7., je buď s mužom alebo u babky, potom mám dovolenku do 25.8. A potom opäť otec/babka.

anonym_8fdc31
Včera o 06:04
@anonym_d38a10

@anonym_d38a10 ak nezije maju deti predsa sirotske a z toho by im tabory mohla zaplatit
ak byva daleko sak auto vlak doveziem na dva tyzdne ved neprestal byt otcom rozvodom

anonym_4a6c41
Včera o 06:06

Za mňa najlepšie čo môže človek spraviť je pripraviť sa na letné prázdniny už počas roka. Keď hľadáš tábor v decembri, januári tak je tých možností veľmi veľa za rozumné peniaze. Veľa táborov ponúka súrodeneckú zľavu, lepšiu cenu ak dieťa bude chodiť viac týždňov. Suma je to stále väčšia ale určite sa to dá zvládnuť keď si človek postupne odkladá.
Dovolenka, každý máme 25 dní dovolenky, vždy si časť nechávame na leto + OCR na dva týždne. Poprosiť rodinu, neverím že neexistuje jeden jediný človek ktorý by bol ochotný pomôcť aspoň na pár dní.

anonym_a22654
Včera o 06:07
@anonym_d38a10

@anonym_d38a10 ak nežije tak dostávajú sirotské ak žije tak sa môže venovať, tiež si môže čerpať dovolenku. Mám rozvedených rodičov a mali sme vždy v lete dva týždne otcom. Rozvedené kamošky majú súdom určené že otec musí prispieť na tábor a iné takéto výdavky nad rámec k výživné mu.
Ak si mohli dovoliť aby bola doma bez príjmu toľko rokov tak asi jej ex nezarába zle. Mimochodom keby nežil tak z dobrého príjmu aj sirotské aj prípadné vdovské je vyššie, poznám niekoľko žien ktoré sa po ovdovení hoc mali ďalšie dieťa nevydali skrz vdovské.Ak žije nech prispieva

anonym_fde57f
Včera o 06:10

Taka otazka, ako sa clovek ocitne bez rodiny 🤦‍♀️. Staci, ze babka zomrie a teraz daj na tyzden 3 deti takemu 70 rocnemu dedkovi. Vsak to by som ani ja mlada si nevzala 3 deti na starost. Alebo mozu byt dedkovci obaja, ale maju uz svoje ochorenia a 3 deti si vziat na krk je prilis.
No je to ozaj narocne aj drahe 3 detom cez letne prazdniny zabezpecit starostlivost. Preto 3 deti nemam. Jedno dieta predsa len skor niekto postrazi. Radu pre teba nemam, ale drzim palce, aby ste to nejako zvladli.

anonym_af8fab
Včera o 06:11

To aby si pohla rozumom, je 20.6. Toto sa riesi vopred, a nie tyzden pred prazdninami.

anonym_2ba72c
Včera o 06:15
@anonym_af8fab

To aby si pohla rozumom, je 20.6. Toto sa riesi vopred, a nie tyzden pred prazdninami.

@anonym_af8fab Tak skončil jej rodičák po 10-tich rokoch a zobudila sa do reality 😀

marianarem
Včera o 06:19
@anonym_56de2d

@anonym_56de2d Tak mnohi uz neziju. Moja svokra sa nasho syna vobec nedozila, svokor sa dozil ale zase bol alkoholik v tazkom stadiu a potom uz zomrel. Moj otec zase este pracuje, niekedy pracuju este vsetci stari rodicia a dovolenku maju pravo vyuzit aj na svoj vlastny oddych. Kamoske uz zomrel otec aj svokor, mama je patologicka, a ta jedna babka, co zostala, tak zvladne iba kratsiu navstevu. Jej sestra ma uz len svokra, daleko a ten si sam neberie vnucata. Ja poznam v skutocnosti malokoho, kto ma moznost vacsej vypomoci od starych rodicov z oboch stran.

anonym_0553f7
Včera o 06:28

Toto nie je úplne nečakaná situácia, veď každý rodič vie, že raz bude musieť poriešiť prázdniny. Treba si šetriť dovolenku a prestriedať sa s mužom. Šetriť peniaze na tábor, ak viem, že nemám kde dieťa nechať. Škôlka u vás nefunguje ani na pár týždňov? Denné tábory nič? Letná družina nič? U nás toto všetko funguje, len sa treba vopred zaujímať. Nehnevaj sa na mňa, ja ozaj nechcem byť nepríjemná ale máš 3 deti, to je ozaj zodpovednosť a je to logisticky náročné, treba vopred myslieť, šetriť, plánovať. Najmä ak viem, že rodina nepomôže.

anonym_0a1409
Včera o 06:31

Ženy nebuďte také zle na nu. Možno sa ani nechcela pýtať, možno nad tým premýšľala už dávno a nevie si poradiť. Nie každý má rodinu nablízku. Alebo priaznivú situáciu. Človek nikdy nevie ako sa môže život otocit.
Ja som mala tiež ťažké chvíle. Mne strazila kamarátka za peniaze a to či bolo leto či zima, moje dieťa večne choré plus prázdniny a do práce som musela chodiť. Matka samoživiteľka. Nechcem sa tu ľutovať ale iná možnosť nebola. Odišla som zo zlatej klietky. Jeho rodina má odsúdila a moja rodina je ďaleko a vek tiež už nepustí lebo je znížená mobilita u rodičov.
Každy to má nejak. Treba si tu poradiť a nie vysmievať sa že načo si robila deti a robiť z nej hlupanu. Dúfam že sa chápeme. V dobrom.

anonym_c85778
Včera o 06:33

Centrum voĺného času u nás v meste ponúka lacné denné tábory.Ceny sú symbolické - okolo 60eur a v cene majú deti obedy aj výlety na celý týžden.Záujem o ne je veĺký a rodičia to riešia v decembri a nie na konci júna. Skús sa opýtať v okolí, alebo na stránke mesta na študentku, ktorá k vám príde.Ja som to riešila takto a potom tábormi.Škoda že si ĺudia nerobia toĺko detì, koĺko dokážu plnohodnotne uživiť.130 za tábor nie je veĺa.Tvoje deti budú asi patriť k tým, čo nepôjdu na šk.výlety, lyžiarske a tábory, lebo si to nebudete vedieť dovoliť.Vždy mi je ĺúto týchto detí.

anonym_af8fab
Včera o 06:33
@anonym_0a1409

Ženy nebuďte také zle na nu. Možno sa ani nechcela pýtať, možno nad tým premýšľala už dávno a nevie si poradiť. Nie každý má rodinu nablízku. Alebo priaznivú situáciu. Človek nikdy nevie ako sa môže život otocit.
Ja som mala tiež ťažké chvíle. Mne strazila kamarátka za peniaze a to či bolo leto či zima, moje dieťa večne choré plus prázdniny a do práce som musela chodiť. Matka samoživiteľka. Nechcem sa tu ľutovať ale iná možnosť nebola. Odišla som zo zlatej klietky. Jeho rodina má odsúdila a moja rodina je ďaleko a vek tiež už nepustí lebo je znížená mobilita u rodičov.
Každy to má nejak. Treba si tu poradiť a nie vysmievať sa že načo si robila deti a robiť z nej hlupanu. Dúfam že sa chápeme. V dobrom.

@anonym_0a1409 No ved ano, ale teta sa zobudi koncom juna s 3 detmi a ze jeeejda, co budeme robit? Rodinu nemaju, cas a peniaze tiez nie, no neviem, vela moznosti nema.

anonym_fde57f
Včera o 06:36
@anonym_af8fab

@anonym_0a1409 No ved ano, ale teta sa zobudi koncom juna s 3 detmi a ze jeeejda, co budeme robit? Rodinu nemaju, cas a peniaze tiez nie, no neviem, vela moznosti nema.

@anonym_af8fab Mozno je mladsia ako ty, a pises o nej teta 😀

anonym_b87ce2
Včera o 06:40
@anonym_a22654

@anonym_d38a10 ak nežije tak dostávajú sirotské ak žije tak sa môže venovať, tiež si môže čerpať dovolenku. Mám rozvedených rodičov a mali sme vždy v lete dva týždne otcom. Rozvedené kamošky majú súdom určené že otec musí prispieť na tábor a iné takéto výdavky nad rámec k výživné mu.
Ak si mohli dovoliť aby bola doma bez príjmu toľko rokov tak asi jej ex nezarába zle. Mimochodom keby nežil tak z dobrého príjmu aj sirotské aj prípadné vdovské je vyššie, poznám niekoľko žien ktoré sa po ovdovení hoc mali ďalšie dieťa nevydali skrz vdovské.Ak žije nech prispieva

@anonym_a22654 no, niektori aj 45😀

anonym_b31415
Včera o 06:43

@anonym_autor keď boli menší, pomáhala babka, dedko, keď mal syn 9 rokov, bol celé leto s 6 ročnou doma sám.

anonym_fde57f
Včera o 06:59
@anonym_b31415

@anonym_autor keď boli menší, pomáhala babka, dedko, keď mal syn 9 rokov, bol celé leto s 6 ročnou doma sám.

@anonym_b31415 Odvaha nechat 6 rocne dieta s 9 rocnym same doma 🤦‍♀️. Teda aj inak by som to pomenovala, ale nechcem byt vulgarna.

Strana
z6