Chodíte s deťmi von počas horúčav?
Pytam sa hlavne mamiciek, ktore byvaju v bytoch, nemaju dom, bazeny a nebyvaju na severe SK, kde je podstatne chladnejsie.. chodite s detmi skolkarskeho veku von aj ked je este o 18-19stej 38 stupnov? Na ako dlho? Rana ma velmi nezaujimaju, vtedy su deti v skolke. Vsade pisu, ake je to narocne pre telo a pre deti obzvlast, ze lahko dojde k prehriatiu. Kazdopadne kazdy vecer ideme von, ale zaroven mam aj obavy, aby sa mu nieco nestalo, hlavne ked ako nasxhval chce v tej horucave behat.
Nechodíme von ani náhodou. Ja sa bojim riskovať, detský organizmus nema este dostatočne vyvinutú termoregulaciu.
@luciaruz a pri akej teplote (v tieni) sa uz citis, ze je bezpecne ist von?
@anonym_autor Pod oknami máme ihrisko, deti prichádzajú okolo pol deviatej, do 10tej ich počujem sa hrať.
@anonym_autor My chodime, ale nie na ihrisko, tam mam pocit, ze je to niekedy prehriate este viac ako inde, podla povrchu. Ideme na zmrzku, k vode, k fontane, do lesa.
Nechodime, sme vnútri od cca 9 do 20.. ja ani vonku neviem dýchať 🥵
@anonym_autor po 18h ideme normálne von, s tým ze deti sú väčšinou v tieni a dodržiavaju pitný režim. Deti nie sú z cukru, treba pobyt vonku samozrejme prispôsobit počasiu ale určite nie ich držať v byte lebo je teplo. Teplo môže byť ďalšie 2 mesiace a nebudeme predsa sediet len doma.
Ja mam uz velke deti, ale nesla by som s nimi v takejto horucave. Maximalne k vode, inak by sme sedeli doma. A to nie som prehnane uzkostliva.
Tak kapeme aj na severe slovenska, nechapem, co to mate za predstavy, ze tu mame zimu ci co
@anonym_autor nie nechodime nikam. Sedime doma, ani mi nechcu nikam chodit
A tiez byvame na severe slovenska. Jetu tak isto teplo ako aj na juhu🤣
v takychto horucavach menime ihrisko za kupalisko/jazero/fontanu pripadne "vojnu" s vodnymi balonmi
Chodime ano, okolo 19. Sme v tieni a ano je teplo ale da sa. Sme z BA.
@anonym_autor ked su v skolke cely den tak potom uz nechodime von, ked su doma chodime rano
Tak kapeme aj na severe slovenska, nechapem, co to mate za predstavy, ze tu mame zimu ci co
@anonym_895322 tak pozrela som narychlo zilina, poprad, dolny kubin, kezmarok. Momentalne je max 32 v jednom meste z tychto vymenovanych, ostatne pod 30. Ale mozno zle pozeram.
@anonym_autor Pod oknami máme ihrisko, deti prichádzajú okolo pol deviatej, do 10tej ich počujem sa hrať.
@anonym_3f177e u nás tiež tak
@anonym_895322 tak pozrela som narychlo zilina, poprad, dolny kubin, kezmarok. Momentalne je max 32 v jednom meste z tychto vymenovanych, ostatne pod 30. Ale mozno zle pozeram.
@anonym_autor momentalne u nas na severe bola burka a lejak takze sa ochladilo
@anonym_autor momentalne u nas na severe bola burka a lejak takze sa ochladilo
@anonym_895322 poslite to aj sem k nam prosim
Každý deň chodíme ráno a večer aspoň na hodinku. SPF, voda, tieň, klobúk keď prídeme domov vlažná sprcha zatiaľ sme nemali problém.
@anonym_autor áno,. Denne chodíme o 20ej do bazéna na hodinku , dovtedy sme doma. Ale keby nebývam v dome , idem kľudne ako ty, veď tie decká by mi nespali večer , keby sme len doma celé dni boli, musia sa vybehat
Chodíme v týždni až večer, cez víkendy aj ráno a doobeda, ale fakt tieto horúčavy sú umorne aj pre nás s mužom, nieto pre deti. Zo zahrady už máme hotovu saharu☹
Ja len ze ako žijú ľudia v iných kútoch sveta a maju bezne taketo teploty. My sa môžeme schladiť, oni to maju oveľa ťažšie . A inak v nedeľu bolo u nás na Liptove 36 stupňov, az taka zima nebola
@anonym_autor so skolkarom o 18-19h v pohode uz mozes ist von. Davaj vela pit a hotovo. Slnko uz nie je silne, len je teplo. Aj my musime ist do zahrady a popolievat.

Nechodíme von ani náhodou. Ja sa bojim riskovať, detský organizmus nema este dostatočne vyvinutú termoregulaciu.