icon

Koľko peňazí potrebujem na vianočné trhy vo Viedni?

7. nov 2025

Ahojte, ideme na zájazd do Viedne na vianočné trhy a ešte cestou do cokoladovne v Kittsee. Prosím vás, koľko peňazí ste si brali na jednu osobu? Nedocitala som sa, koľko je vstupné v čokoládovni... Či sa týka trhov, tsk plánujeme nejaký punč, kjxno drobnosť na pamiatku. Je tam blízko aj nejaká kaviareň, kde by si človek sadol a dal kávu,prípadne možno aj obed... To či ste boli,koľko cca eur odporúčate? Nechcem brat veľa, ale zas aby sme vyšli...

autor
7. nov 2025
@maca1984

@anonym_autor každopádne- užite si to.
Či minieš 30 , 50, 300 € je jedno.
Ak si to užijete ako vy chcete.

@maca1984 ďakujem moc. Áno, ja som taký nenáročný turista a k tomu minimalistka,takže fakt neminam na blbosti, lebo ma to nebaví...teším sa na mesto a atmosféru.

maca1984
7. nov 2025
@anonym_autor

@maca1984 ďakujem moc. Áno, ja som taký nenáročný turista a k tomu minimalistka,takže fakt neminam na blbosti, lebo ma to nebaví...teším sa na mesto a atmosféru.

@anonym_autor želám štastnú cestu a krásny zážitok 💜

autor
7. nov 2025
@maca1984

@anonym_autor želám štastnú cestu a krásny zážitok 💜

@maca1984 💗

simca06022011
7. nov 2025

Popravde tato otazka mi pride ako z roku 95... dnes v case platonych kariet, bankomatov na kazdom rohu a rovnakej mene v europe.. :D vsak zoberiem hotovost aby som mala napr 100EUR v drobnych, a aj tak vsade kde sa da platim kartou.. vstupne a pod veci, obchody, kaviarne, restauracie = vsade sa dnes da platit kartou. zase nejak extra hotovost by som nebrala.. to proste na turisticke miesta ja obmedzujem :D

marcellka32
7. nov 2025

Ešte, my sme raz boli a bola taká zima, že sme nevydržali celé poobedie byť len tam....čiže treba rátať, že pôjdete niekam sadnúť do tepla (McDonald's, burger king) a niečo si dáte a zohrejete sa
Odporúčam dobre sa obliecť, pančuchy, teplé nohavice, teplé nízke topánky, šál, rukavice, čiapka ..radšej dať do ruksaku ako by mala byť zima

autor
7. nov 2025
@marcellka32

Ešte, my sme raz boli a bola taká zima, že sme nevydržali celé poobedie byť len tam....čiže treba rátať, že pôjdete niekam sadnúť do tepla (McDonald's, burger king) a niečo si dáte a zohrejete sa
Odporúčam dobre sa obliecť, pančuchy, teplé nohavice, teplé nízke topánky, šál, rukavice, čiapka ..radšej dať do ruksaku ako by mala byť zima

@marcellka32 ďakujem,áno,oblečiem sa teplo. Kedy ste boli? My ideme 28.11. presne som chcela radšej niekde sadnúť,ak bude dlho a zima

vroni
7. nov 2025
@anonym_autor

@vroni prosím ťa a tie šálky to mi dajú nové či použité? Ak použité,to kde potom vrátim?

@anonym_autor, salky sú použité, ale samozrejme čisté a umyté 😉 Môžeš kúpiť aj nové, zabalené, niekde som ich na trhoch videla aj predávať ale neviem, či vždy a vsade. Langoše na vianočných trhoch vo Viedni nepredávajú, ale fakt je, že to, čo tu inak predávajú pod názvom langoše, je skor zbraň než jedlo. Ak by ste chceli v núdzi fakt ten McDonald's, tak je asi 300 m od trhu smerom k univerzite (keď sa postavíte tak, že budete mat trh za chrbtom, tak pôjdete doľava a v zákrute na strane oproti už uvidíte tento chrám gurmánskeho stravovania) 😁 Na trhu s nakupmi veľmi neratajte. Majú obvykle len hračky a vianočné serepeticky v cene kokaínu. A rátajte aj s tým že keď tam budete za tmy, tak je trh krásne nasvietený, ale aj nesmierne prepchaty ľuďmi a je problem najst aj miesto na státie. V hotovosti vám stačí nejaká základná suma, ak by ste potrebovali viac peňazí, priamo na trhoch je bankomat. Niekedy je pri ňom sora dlhsia ako na punč. Ale je.

anonym_23c75a
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_23c75a no to máš tiež pravdu...už neviem,prečo mi to tak známi radili. Tam sa dá na trhoch platiť kartou? Aj wc napríklad? Poplatky tam nie sú potom žiadne, že je to iná krajina,hoci majú euro? Rozmýšľam, že vezjrme dcerinu kartu s tam prevediem len menšiu hotovosť...

@anonym_autor poplatky za platbu kartou u obchodníka nie sú, ak je to krajina v mene €
poplatok za výber z bankomatu môže byť, záleží akú máš banku, niektoré banky majú bez poplatkov

autor
7. nov 2025
@vroni

@anonym_autor, salky sú použité, ale samozrejme čisté a umyté 😉 Môžeš kúpiť aj nové, zabalené, niekde som ich na trhoch videla aj predávať ale neviem, či vždy a vsade. Langoše na vianočných trhoch vo Viedni nepredávajú, ale fakt je, že to, čo tu inak predávajú pod názvom langoše, je skor zbraň než jedlo. Ak by ste chceli v núdzi fakt ten McDonald's, tak je asi 300 m od trhu smerom k univerzite (keď sa postavíte tak, že budete mat trh za chrbtom, tak pôjdete doľava a v zákrute na strane oproti už uvidíte tento chrám gurmánskeho stravovania) 😁 Na trhu s nakupmi veľmi neratajte. Majú obvykle len hračky a vianočné serepeticky v cene kokaínu. A rátajte aj s tým že keď tam budete za tmy, tak je trh krásne nasvietený, ale aj nesmierne prepchaty ľuďmi a je problem najst aj miesto na státie. V hotovosti vám stačí nejaká základná suma, ak by ste potrebovali viac peňazí, priamo na trhoch je bankomat. Niekedy je pri ňom sora dlhsia ako na punč. Ale je.

@vroni ďakujem za rady 🙂

anonym_dc5cd9
7. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za odpovede. My ideme autobusovym zájazdom, preto nemizem ísť radšej inde,ako tu radite. Ešte sme nikde takto neboli na vianočných trhoch, myslím v zahraničí. Je to taká premiéra. Práveže viem, že tam je strašne veľa ľudí, tak som kartu radšej ani nechcela brat. Poviem pravdu, že skôr mi ide o vianočnýlu atmosféru, pozrieť mesto. Ani u nás na trhoch nič nekupujem, príde mi to zbytočne. Max 1-2 punce, dvere niečo na pamiatku. Jedlo si isto vezmeme aj so sebou, keďže budeme prec celý deň. Myslím nejaku bagettu,vodu na cestu a tak. Tam som myslela, že ak nám bude zima alebo bolo by dlho, tak by sme sa niekde zašili na kávu, prípadne niečo pod zub a posedeli si v teple. Akože ja na trhoch ani nedávam, takže toto možno za seba ani nevyuzijem... Teda možno nejaky langoše si dám 🤣

@anonym_autor chodim na trhy do viedne ku radnici kazdy rok ale take jedlo ako je na nasich trhoch ako ciganska, langose, placky, lokse tam vobec necakaj. v stankoch najdes punč, kazdym rokom drahsi, šišky, salamy, klobasky a hlavne same serepeticky a vianocne ozdoby. je tam vzdy nejaky stanok s jedlom ale skor nejaka pizza, hranolky a tak. punč si kupis do hrnčeka na zalohu, ked vypijes, vratis alebo si ho nechas na pamiatku. oproti v radnici boli aj take dielnicky nielen pre deti, je tam aj cukraren aj wc. na klasicky obed treba ist niekam do reštiky, to asi cas mat nebudete, takze ja doporucujem si vziat z domu nejaku bagetu a pod. ved autobus to odvezie. v kazdom pripade ceny na trhoch su vzdy vyssie ako u nas.

autor
7. nov 2025
@anonym_dc5cd9

@anonym_autor chodim na trhy do viedne ku radnici kazdy rok ale take jedlo ako je na nasich trhoch ako ciganska, langose, placky, lokse tam vobec necakaj. v stankoch najdes punč, kazdym rokom drahsi, šišky, salamy, klobasky a hlavne same serepeticky a vianocne ozdoby. je tam vzdy nejaky stanok s jedlom ale skor nejaka pizza, hranolky a tak. punč si kupis do hrnčeka na zalohu, ked vypijes, vratis alebo si ho nechas na pamiatku. oproti v radnici boli aj take dielnicky nielen pre deti, je tam aj cukraren aj wc. na klasicky obed treba ist niekam do reštiky, to asi cas mat nebudete, takze ja doporucujem si vziat z domu nejaku bagetu a pod. ved autobus to odvezie. v kazdom pripade ceny na trhoch su vzdy vyssie ako u nas.

@anonym_dc5cd9 ďakujem pekne 🙂

anonym_df6885
7. nov 2025

Wau celkom veľké pálky píšete, to čo vlastne nakupujete na trhoch? Ja keď idem popozerame všetko čo predávajú, deťom kúpim medovníčky a trdelník, ak majú tak horúcu čokoládu a to je celé. Rátam tak do 20 eur.

anonym_dc5cd9
7. nov 2025
@anonym_autor

@janinka007 jaj, tak to vrátim aj ja... A kúpim si nejakú novú na pamiatku radšej. Ja som to u nás nevidela, ale dobrý nápad, lepšie ako eko kopa plastov zbytočne

@anonym_autor tak toho sa vobec nemusis bat, tie hrnčeky su samozrejme dobre vyumyvane, ved to mas ako v reštike ked si objednas pitie, tiez ti daju pohar co maju v inventari, predsa nebudu po kazdom hosťovi vyhadzovať pohare a kupovat nove. kazdy rok maju tie hrceky iny tvar a motiv, ja som si uz aj nejaky nechala na pamiatku.

anonym_7271ca
7. nov 2025

Ty vole, že 100e, my sme tam minulý rok nechali 500. Punce, jedlo, vianočné ozdoby, nič viac a za celý deň.

autor
7. nov 2025
@anonym_7271ca

Ty vole, že 100e, my sme tam minulý rok nechali 500. Punce, jedlo, vianočné ozdoby, nič viac a za celý deň.

@anonym_7271ca tak vieš, som samoživiteľka, 500€ je polovica môjho platu, takže tomu aj prispôsobujem výdavky.

autor
7. nov 2025
@anonym_dc5cd9

@anonym_autor tak toho sa vobec nemusis bat, tie hrnčeky su samozrejme dobre vyumyvane, ved to mas ako v reštike ked si objednas pitie, tiez ti daju pohar co maju v inventari, predsa nebudu po kazdom hosťovi vyhadzovať pohare a kupovat nove. kazdy rok maju tie hrceky iny tvar a motiv, ja som si uz aj nejaky nechala na pamiatku.

@anonym_dc5cd9 akože na pitie v poriadku, ale zas odkúpila by som si radšej novy nepoužitý 🙂🤔

anonym_990467
7. nov 2025

@anonym_autor Neboj sa ak nie si náročná tak aj 50€ ti postačí .Pekný výlet určite po premiére budeš chcieť o rok zase 😊 Tá vianočná atmosféra ,pamiatky to je niečo nádherné a naozaj to nie ke iba o jedle a pití.Aspoň za mňa.

jaroe
7. nov 2025
@maca1984

@anonym_autor no ak si vezmeš bagetu, vodu na cestu a ideš sa tam len prejsť za jedným čajom, a nejakou magnetkou tak to ti ozaj postačí 50 € v hotovosti. A to nemyslím nijak v zlom, ani ťa tým nechcem nijak zhodiť ( aby si to tak nepochopila )

@maca1984 písala, že idú na celý deň, bageta im zrejme stačiť nebude...

lady511
7. nov 2025
@maminkadeticiek

Som tu jedina ktora by sa na to vykaslala?

@maminkadeticiek ja nechodím už ani na tie slovenské trhy lebo je to biznis aby jedna klobása stala 7€,cigánska 10€ nebudem podporovať darmozracov

autor
7. nov 2025

Baby a myslíte že teda v piatok popoludní tam bude extrémny natresk ľudí? Ideme 28.11.

anonym_7271ca
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7271ca tak vieš, som samoživiteľka, 500€ je polovica môjho platu, takže tomu aj prispôsobujem výdavky.

@anonym_autor to nebol výsmech, skôr som chcela povedať, že 100e zmizne lusknutim prstov tam. Ešte upresnim boli sme rodina o počte 3

chrobak7
7. nov 2025
@anonym_autor

Baby a myslíte že teda v piatok popoludní tam bude extrémny natresk ľudí? Ideme 28.11.

@anonym_dc5cd9 Presne toto som chcel napísať aj ja, ale nechcel som ju odradiť. Mne to príde ten trh na tom Rathausplatz ako som spomínal ako dobročinný stánok. Tá ponuka je úbohá, človek sa ani poriadne nenaje. V BA na trhoch je určite väčší výber jedál a širší sortiment, každý si vyberie, čo mu chutí. Ale tam som videl len pár klobás, nejaké hranolky a perníky. Ako by to bola potemkinovská dedina. Stánkov plno, v nich len pár vecí a aj to drahé jak šľak.

Je to len pre načerpanie vianočnej atmosféry, nie pre skutočných gurmánov či nakúpiť.

@anonym_autor Podľa mňa 28.11. tam ešte nebude veľa ľudí. to je mesiac do Vianoc, nátresk začne tak 2 týždne pred Vianocami. Ale aj tak nebudete celý deň na trhoch. Nie je to tak veľké, aby si tam strávila nejakých 8 hodín. Za 2 hodinky to prejdeš a potom začneš rozmýšľať, kam by si ešte mohla ísť. V pohode stihneš ten trh na námestí M. Terézie. Pozri si doma dobre mapu a pozri, čo je v okolí, čo by ťa zaujímalo. Ak idete autobusom, tak vás vyhodia niekde v centre a dajú rozchod do večera. Najprv si pozri Viedeň a až poobede, tak okolo tretej - štvrtej choď na trhy.

vroni
7. nov 2025
@chrobak7

@anonym_dc5cd9 Presne toto som chcel napísať aj ja, ale nechcel som ju odradiť. Mne to príde ten trh na tom Rathausplatz ako som spomínal ako dobročinný stánok. Tá ponuka je úbohá, človek sa ani poriadne nenaje. V BA na trhoch je určite väčší výber jedál a širší sortiment, každý si vyberie, čo mu chutí. Ale tam som videl len pár klobás, nejaké hranolky a perníky. Ako by to bola potemkinovská dedina. Stánkov plno, v nich len pár vecí a aj to drahé jak šľak.

Je to len pre načerpanie vianočnej atmosféry, nie pre skutočných gurmánov či nakúpiť.

@anonym_autor Podľa mňa 28.11. tam ešte nebude veľa ľudí. to je mesiac do Vianoc, nátresk začne tak 2 týždne pred Vianocami. Ale aj tak nebudete celý deň na trhoch. Nie je to tak veľké, aby si tam strávila nejakých 8 hodín. Za 2 hodinky to prejdeš a potom začneš rozmýšľať, kam by si ešte mohla ísť. V pohode stihneš ten trh na námestí M. Terézie. Pozri si doma dobre mapu a pozri, čo je v okolí, čo by ťa zaujímalo. Ak idete autobusom, tak vás vyhodia niekde v centre a dajú rozchod do večera. Najprv si pozri Viedeň a až poobede, tak okolo tretej - štvrtej choď na trhy.

@chrobak7, never na duchov, 28.11 už je prvý adventný víkend, v piatok poobede to bude natrieskane šialene. A pred radnicou je to klasická pasca na turistov. Ponuka o ničom, ceny vysoké a hlava na hlave.
Ak bude mat autorka cas na iný trh, tak skôr v starej AKH
Je to rovnako ďaleko ako dedinka medzi muzeami (nám. M. Terézie) - len presne opačným smerom, komornejši, menej frekventovany a má aj restauraciu. Dedinka medzi muzeami je pekná ale v piatok bude rovnako plná ako pred radnicou.

anonym_349d45
8. nov 2025

@anonym_autor okolo 100€ hore dolu…

mooonika1975
8. nov 2025
@maminkadeticiek

Som tu jedina ktora by sa na to vykaslala?

@maminkadeticiek ja keby mám dať 100€ na osobu, tak to mám polku učiteľského platu . Za pár hodín . Ja určite nie.

maminkadeticiek
8. nov 2025
@mooonika1975

@maminkadeticiek ja keby mám dať 100€ na osobu, tak to mám polku učiteľského platu . Za pár hodín . Ja určite nie.

@mooonika1975 Ja by som to principialne nedala.

kiki68
8. nov 2025

Inak na sladke mozem odporucit obchodiky Heindl, tam kupujem sladke. Vzdy to maju vo Wien cerstve.

lusyyy36
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vianocne try sú prepchate kazdy den, v piatok uplne sialenstvo. Byvam vo viedni a pracujem nedaleko rathaus. Proste toto miesto je ako v uli cez vianocne trhy. Kartoi sa na trhoch plati neda (mozno v nejakyvh stankoch ano ale rakusania tuto moznost nepreferuju tak viac menej vsade hotovost, kludne sa moze stat,ze aj v nejakej mini kaviarni neberu karty). Wc na trhoch je zadarmo ale vsade treba cakat. A bankomat veru ani neviem kde tam v okoli je, ale isto tak bude tiez rad
Ceny na trhoh su fakt vysoke, ja by som si zobrala 100e na osobu a uvidis co minies. Lebo ved ides na cely den. My ked ideme tak max punc a domov. Mne ako domacej je to vela platit.

autor
8. nov 2025
@lusyyy36

@anonym_autor vianocne try sú prepchate kazdy den, v piatok uplne sialenstvo. Byvam vo viedni a pracujem nedaleko rathaus. Proste toto miesto je ako v uli cez vianocne trhy. Kartoi sa na trhoch plati neda (mozno v nejakyvh stankoch ano ale rakusania tuto moznost nepreferuju tak viac menej vsade hotovost, kludne sa moze stat,ze aj v nejakej mini kaviarni neberu karty). Wc na trhoch je zadarmo ale vsade treba cakat. A bankomat veru ani neviem kde tam v okoli je, ale isto tak bude tiez rad
Ceny na trhoh su fakt vysoke, ja by som si zobrala 100e na osobu a uvidis co minies. Lebo ved ides na cely den. My ked ideme tak max punc a domov. Mne ako domacej je to vela platit.

@lusyyy36 ďakujem 🙂

sandrasstini
8. nov 2025

Vzdy berem 100€ pre istotu ale miniem tak max do 50€ na trhoch na osobu