Môže sa dieťa v ZOO Bojnice vycikať do trávy?
Ahojte, pozerala som si mapku zoo ..wcko tam je síce na 2 miestach ale keby náhodou sa chcelo ísť na malú potrebu chlapec, moze sa vycikat aj mimo wc niekde do trávy? Sorry za hlúpu otázku ale radsej sa spýtam 🙂 dakujem
Akože kľudne by som ho nechala na nejakom menej frekventovanom mieste, veď je to dieťa...Len neviem, ako sa to tam berie v areáli 😀
Vonku nesmies. Minule sa tu stazovali, ako muzi ocuravaju bez hanby hocikde vonku stromy a ty takto ucis svojho syna .. A ze odkial sa to ti chlapi naucili, od mamy ..
V ZOO hadam nie. Vadi to aj tym zvieratam. Kopec z nich si mocom vymedzuje teritorium a podobne. Tie wecka tam su fakt celkom dostupne odvsadial.
V ZOO hadam nie. Vadi to aj tym zvieratam. Kopec z nich si mocom vymedzuje teritorium a podobne. Tie wecka tam su fakt celkom dostupne odvsadial.
@aalt 😃😂👌🏼 zvieratá v zajatí a chlapec by sa vycikal do trávy mino zvierat, čo to ma spoločne s tým, čo píšeš?
Máš tam 3 WC https://mapy.com/s/jusarorafa a chlapca treba učiť ozvať sa skôr aj zadržať.
Alebo preventívne ho pošli na WC ak budete prechádzať okolo.
Su tam normalne toalety, keby kazdy obcurava kazdy krik, teraz v tom lete tam bude o chvilu smrad ze dovidenia... detsky moc smrdi rovnako, ako dospelacky...
Aky "maly" je ten chlapec? Lebo ine je ked je to sotva dvojrocak, ktory sa akurat oduca od plienky, to by sa snad este dalo ako tak tolerovat, ale vacsie dieta uz by malo vediet aj chvilu vydrzat ale aj vycurat sa vtedy, ked je moznost aj ked mu akutne netreba, teda WC je blizko a hodnu chvilu dalsie nebude.
@aalt 😃😂👌🏼 zvieratá v zajatí a chlapec by sa vycikal do trávy mino zvierat, čo to ma spoločne s tým, čo píšeš?
@anonym_eac3aa a co tie v zajati nemaju rovnaky cuch? A navyse si fakt predstav kolko ludi tam za den pride, aky smrad by tam musel byt, keby to tam kazdy obcikaval ... aj ked "iba" deti?
A keby si mala dievca tak sa tiez pytas? Ja mam dve deti a bud mali plienky, tak som to neriesila, alebo boli odplienkovani a vedeli chvilu vydrzat kym prideme na wc. Ale evidentne su matky ktore ucia svoje deti ocuravat verejne priestranstva a este sa pytaju ci to bude vadit …
Tak toto je strašná sedlačina... Minule tak u nás v práci - v reštaurácia oslava, tvárili sa ako najväčší páni sveta...a decku stiahli pred vchodom nohavice a nechali ho vyčúrať do kvetov lebo 30 krokov prejsť na WC je problém 😖
Ano, dieta moze curat hocikde - v ZOO, v parku, do kvietkov pred bytovkou, niekomu pri hlave na plazi... Ked je to dieta, moze vsetko, detsky moc ma uplne ine zlozenie ako dospelacky. Smelo do toho!
Moze..aj moji cikaju do kriku a travicky ked im treba vonku..lepsie jak spinave wc verejne hocikde tam by som si ani ja nesadla a nic nechytala...🙂
Moze..aj moji cikaju do kriku a travicky ked im treba vonku..lepsie jak spinave wc verejne hocikde tam by som si ani ja nesadla a nic nechytala...🙂
@anonym_8a3f93 ako riediš moč aby nespálilo rastliny?
Čakala si na odpoveď matiek z koníka? A keď došiel súhlasný komentár, tak ste sa vymočili do trávy? Waw, a ja som si myslela, že som už všetko videla a počula všetko a stále sa nájde niekto, alebo niečo, čo má presvedčí o opaku 😃. Svet je plný prekvapení.🤦
ja len rada do buducna, mozno pomoze: my sme s detmi od mala chodili na vylety aj do jaskyn a podobne. Cikanie sme riesili tak, ze napriklad v jaskyni ked bolo dietatu treba cikat (prechadzka vyse hodiny v chlade vie niekedy zaucinkovat), tak sme mali prazdnu flasu plastovu, dieta sa vycikalo do nej a potom sme to vyliali na zachode.
Nie. Keby sa dieťaťu zachcelo v Lidli, tiež ho tak necháš? Nie, tak to nerob ani v ZOO, je jedno, že tam je tráva. Ak je dieťa tak malé, že nevydrží, daj mu plienku. Vyčurať sa takto je sedláctvo a je úplne jedno, že to je dieťa.
Sedlacina
Tiez zboznujem ked dojdu taki na ihrisko a prve co ze stiahnu decku gate nech tam cura hned za kavickou mne pri hlave. Zatazko ist na wc co tam je alebo aspon mimo areal 🤢
Ide sa hned na wc a zvieratka potom v klude? 😌
tak ho nauc ze ma vydrzat do najblizsieho wc ..nechapem toto ucenie deti curat kade tade...
A v obchodnom centre to ako riesite? Vycika sa do kvetinaca,ked je wc o par metrov dalej?
Podľa prevádzkového poriadku je to zakázané. Dôvodov hneď niekoľko.
Hygiena a zápach: Zoo navštevujú tisíce ľudí denne. Ak by na trávu či k stromom pustil dieťa každý druhý rodič, zoo by sa v letných horúčavách rýchlo zmenila na veľmi nevoňavé miesto.
Zvieratá: Cudzie pachové stopy (najmä moč) môžu zmiasť, znervózniť alebo vyprovokovať zvieratá vo výbehoch, ktoré sú na pachy mimoriadne citlivé.
Estetika a ohľaduplnosť: Nikto nechce piknikovať na trávniku alebo tlačiť kočík po chodníku, okolo ktorého sa hromadne „zavlažuje“.
Neoficiálna realita: Núdzový stav
Ak ide o malé dieťa (batoľa), ktoré sa ešte len učí chodiť bez plienky, a ide o sekundovú haváriu, väčšina návštevníkov aj personálu prižmúri oči – ak sa to vyrieši diskrétne.
Ak už naozaj niet inej cesty:
Treba zájsť hlboko do kríkov, úplne mimo dohľadu ostatných ľudí a hlavne ďaleko od výbehov zvierat.
Určite netreba dieťa nechať cikať priamo na upravený trávnik, kvetinové záhony, detské ihriská alebo na kmene stromov lemujúce hlavné chodníky.
@anonym_eac3aa zvieratá cudzie pachové stopy (najmä moč) môžu zmiasť, znervózniť alebo vyprovokovať zvieratá vo výbehoch, ktoré sú na pachy mimoriadne citlivé. Aj keď sú v zajatí.

@anonym_autor jasné , veď to je bio hnojivo....😆😀👍