Ako riešiť stravu v práci pri histamínovej intolerancii?
Ahojte histaminicky, ako riesite ranajky, obedy v praci? Nosim si. Lebo nemozem ani mlieko a casto som sa musela odhlasit. Stihate si varit? Kedy varite? A zohrievate si v mikrovlnke? Ja s nou nie som stotoznena..🫣😕 Budem vdacna za kazdu radu. 💖
Nemôžeš si objednávať jedlo z vybraných reštaurácii?
Kolegyňa si varí doma a v práci ohrieva v mikrovlnke
@anonym_autor ja som mala kolegynu so silnou hist. intoleranciou a dalsimi roznymi alergiami a intoleranciami. Nosila si jedlo z domu v kvalitnych termoboxoch a jedla vzdy trosku skor, ako my ostatni, aby to este mala teple. Ona nemohla nejako ani ohrievane jedlo, tak preto. Varila si to vzdy doma rano. Vecer mala nachystane suroviny, vedela co bude robit a robievala si jedla, ktore mala do hodiny aj s pracou hotove. Je to smutne, jedlo je aj zazitok a takto sa musiet obmedzovat :(
Kolegyňa si varí doma a v práci ohrieva v mikrovlnke
@anonym_71080e s histamínom ohrieva jedlo v mikrovlnke? 😳😳😳
@anonym_autor Ja na to kaslem, ked mam, tak si davam pred jedlom daosin.
@anonym_autor mne ohrievane nevadi, restaracia je vzdy riziko nevies co tam dali. Vacsinou si nosim svoje a cadto jem az doma poobede cez obed si dam suchu stravu
@anonym_71080e s histamínom ohrieva jedlo v mikrovlnke? 😳😳😳
@anonym_22ed48 Áno
@anonym_22ed48 Áno
@anonym_71080e to by rozhodne nemala. Histamínovi by mali jesť čerstvé jedlo, určite nie zohrievane v mikrovlnke
Ale veď to je jej vec, jej zdravie
@anonym_71080e to by rozhodne nemala. Histamínovi by mali jesť čerstvé jedlo, určite nie zohrievane v mikrovlnke
@anonym_22ed48 Ideálne je čerstvé jedlo alebo krátko skladované v chladničke.Pracujuci človek má sotva možnosť v práci mať čerstvé jedlo, ktoré by pri jeho intolerancii bolo všestranne nezávadné
@anonym_22ed48 Zohrievanie v mikrovlnke nie je problem, tym sa histamin nevytvara. Vytvaraju ho niektore bakterie, ak sa do jedla dostanu a jedlo s nimi dlhsiu dobu stoji. V podstate ak das rano prevarene horuce jedlo do sterilnej nadoby a dobre uzavries, na obed to este moze byt ok.

@anonym_autor https://www.drmax.sk/enzym-dao