Máte skúsenosti s terapiami pre autistické deti?
Máte skúsenosti s nejakými terapiami ktoré v niečom pomohli vasim autistickym deťom?
záleží od toho, či ide o neverbálneho autistu alebo As, na čom konkrétne potrebujete pracovať - zvládanie emócií? Reč a porouzmenie? Práca s myšlienkami a modulácia správania? ...
záleží od toho, či ide o neverbálneho autistu alebo As, na čom konkrétne potrebujete pracovať - zvládanie emócií? Reč a porouzmenie? Práca s myšlienkami a modulácia správania? ...
@anonym_df328c aspeger, zvládanie emócií najmä porozumenie a slusnejsie správanie.
to co pomohlo mojim nemusi pomoct tvojmu najma ak nepises nic konkretne kazde dieta s autizmom (nie autisticke deti) je jedinecne a potrebuje podporu v inom
@anonym_df328c aspeger, zvládanie emócií najmä porozumenie a slusnejsie správanie.
@anonym_autor aj ma problem so spravanim jednoznacne psycholog nauci ho ovladat emocie pomenovat ich a vediet s nimi pracovat s mojim sme to riesili vo veku cca 6 rokov a po rocnom "treningu" sa to celkom pekne naucil
@anonym_autor kbt terapia, nácvik sociálnych zhručností, ak je ešte malý, tak k tym em'óciám skôr terapia hrou.
@anonym_autor kbt terapia, nácvik sociálnych zhručností, ak je ešte malý, tak k tym em'óciám skôr terapia hrou.
@anonym_df328c pomohla vam terapia hrou? Ja mam pocit, ze to boli vyhodene peniaze.
@anonym_df328c pomohla vam terapia hrou? Ja mam pocit, ze to boli vyhodene peniaze.
@anonym_35fe01 aj u nás. Takisto sa s ním viem hrať aj ja doma, princípy takej hry som intuitívne používala už od mala :-/

Chcem sa spýtať, či ste už nejakú terapiu skúšali ak áno, ako reagoval váš autista? Môj žiak chodil do jedného autistického centra 2x do týždňa. Bola som sa naňho pozrieť v rámci ďalšieho vzdelávania. Tam sa správal úplne inak, ako v škôlke. Neverila som vlastným očiam. Vraj taký (nijaký) bol vždy v tom centre. V škôlke bol úplne iný, živé dieťa. Ale tak autisti….🤷♀️ môj mal rad zvuky zvierat, auta, rad bol vodca skupiny, najradšej hral pexeso. Hudobnú mal rad iba ak mohol búchať do bubnov. Nerád kreslil.