icon

Máte skúsenosti s terapiami pre autistické deti?

12. sep 2026

Máte skúsenosti s nejakými terapiami ktoré v niečom pomohli vasim autistickym deťom?

anonym_661d57
12. sep 2026

Chcem sa spýtať, či ste už nejakú terapiu skúšali ak áno, ako reagoval váš autista? Môj žiak chodil do jedného autistického centra 2x do týždňa. Bola som sa naňho pozrieť v rámci ďalšieho vzdelávania. Tam sa správal úplne inak, ako v škôlke. Neverila som vlastným očiam. Vraj taký (nijaký) bol vždy v tom centre. V škôlke bol úplne iný, živé dieťa. Ale tak autisti….🤷‍♀️ môj mal rad zvuky zvierat, auta, rad bol vodca skupiny, najradšej hral pexeso. Hudobnú mal rad iba ak mohol búchať do bubnov. Nerád kreslil.

anonym_df328c
12. sep 2026

záleží od toho, či ide o neverbálneho autistu alebo As, na čom konkrétne potrebujete pracovať - zvládanie emócií? Reč a porouzmenie? Práca s myšlienkami a modulácia správania? ...

autor
12. sep 2026
@anonym_df328c

záleží od toho, či ide o neverbálneho autistu alebo As, na čom konkrétne potrebujete pracovať - zvládanie emócií? Reč a porouzmenie? Práca s myšlienkami a modulácia správania? ...

@anonym_df328c aspeger, zvládanie emócií najmä porozumenie a slusnejsie správanie.

kacena4
12. sep 2026

to co pomohlo mojim nemusi pomoct tvojmu najma ak nepises nic konkretne kazde dieta s autizmom (nie autisticke deti) je jedinecne a potrebuje podporu v inom

kacena4
12. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_df328c aspeger, zvládanie emócií najmä porozumenie a slusnejsie správanie.

@anonym_autor aj ma problem so spravanim jednoznacne psycholog nauci ho ovladat emocie pomenovat ich a vediet s nimi pracovat s mojim sme to riesili vo veku cca 6 rokov a po rocnom "treningu" sa to celkom pekne naucil

anonym_df328c
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kbt terapia, nácvik sociálnych zhručností, ak je ešte malý, tak k tym em'óciám skôr terapia hrou.

anonym_35fe01
13. sep 2026
@anonym_df328c

@anonym_autor kbt terapia, nácvik sociálnych zhručností, ak je ešte malý, tak k tym em'óciám skôr terapia hrou.

@anonym_df328c pomohla vam terapia hrou? Ja mam pocit, ze to boli vyhodene peniaze.

anonym_df328c
13. sep 2026
@anonym_35fe01

@anonym_df328c pomohla vam terapia hrou? Ja mam pocit, ze to boli vyhodene peniaze.

@anonym_35fe01 aj u nás. Takisto sa s ním viem hrať aj ja doma, princípy takej hry som intuitívne používala už od mala :-/