icon

Ako zvláduť nespavosť bez užívania liekov?

dana243
Dnes o 17:01

Poraďte mi čo mám robiť ..až mi zviera v krku keď si predstavím že zas mám ísť dnes vecer spať. Bojím sa že sa zas zobudím a že nebudem môcť spať ..ja som hotová ..chcem už aby tento kolotoč skončil !!!a lieky nechcem mala som minulú noc ..poraďte ako mám prežiť ..dakujem

Strana
z2
stellarstar
Dnes o 18:48
@dana243

@maya_hi na obed ..ja som už asi všetko skúsila ..proste sa točím stále v tom kole a som už z toho na dne..

@dana243 tak smer psych

maya_hi
Dnes o 18:51
@dana243

@maya_hi na obed ..ja som už asi všetko skúsila ..proste sa točím stále v tom kole a som už z toho na dne..

@dana243 máš nejaké problémy, alebo v poslednom období si niečo prekonala? Či ti to nešrotuje v podvedomí 🫤 U mňa sa to v minulosti objavilo po úzkostných epizódach. Ale to bol iný príbeh. To už som si musela dať aj Neurol občas. Ale inak čaj z Valeriány lekárskej je tiež riadny ozembuch. Neskúšala si? Mne stačila aj malá šálka, a malá lyžička čajoviny (koreň).

anonym_1c956d
Dnes o 18:59
@maya_hi

@dana243 máš nejaké problémy, alebo v poslednom období si niečo prekonala? Či ti to nešrotuje v podvedomí 🫤 U mňa sa to v minulosti objavilo po úzkostných epizódach. Ale to bol iný príbeh. To už som si musela dať aj Neurol občas. Ale inak čaj z Valeriány lekárskej je tiež riadny ozembuch. Neskúšala si? Mne stačila aj malá šálka, a malá lyžička čajoviny (koreň).

@maya_hi to si kupovala v lekárni?

kiki13
Dnes o 18:59

@dana243 vrelo doporučujem persen good night. Je to prírodné, pol hodinu pred spaním a spím ako batoľa. Mám podobný problém so spaním a lieky nemôžem.

maya_hi
Dnes o 19:03
@anonym_1c956d

@maya_hi to si kupovala v lekárni?

@anonym_1c956d môžu mať aj v lekárni aj v hocijakej predajni s čajíkmi. Koreň Valeriány lekárskej. Kedysi v minulosti sa valeriánske kvapky bežne používali na "liečbu hystérie" 😁 Jednoducho človeka spacifikujú, upokoja. Takže aj na úzkostné stavy, nespavosť, nepokoj, neurózy...

dana243
autor
Dnes o 19:04
@kiki13

@dana243 vrelo doporučujem persen good night. Je to prírodné, pol hodinu pred spaním a spím ako batoľa. Mám podobný problém so spaním a lieky nemôžem.

@kiki13 skúsim

anonym_1c956d

s nespavosťou mám problémy už roky. Pomáhajú Ad, ale nie vždy je možné Ad predpísať.
užívam lieky na spanie - 1/4 popr. 1/2 . Sanval, zopiclon... Lieky treba striedať, inak si organizmus navykne a už nezaberajú.
Ešte vyskúšaj večer magnézium Magnerot + melatoním 5 mg. do hodiny by si mala spať. Ak nie, tak vyhľadaj odborníka.

anonym_1c956d
@maya_hi

@anonym_1c956d môžu mať aj v lekárni aj v hocijakej predajni s čajíkmi. Koreň Valeriány lekárskej. Kedysi v minulosti sa valeriánske kvapky bežne používali na "liečbu hystérie" 😁 Jednoducho človeka spacifikujú, upokoja. Takže aj na úzkostné stavy, nespavosť, nepokoj, neurózy...

@maya_hi ďakujem

anonym_47e6fe
Dnes o 19:05
@dana243

@anonym_47e6fe to je sila to fakt ti toto poradili ???

@dana243 nie pomôže zaspať trošku to tak utlmí alebo ako to povedať

nikaeli
Dnes o 19:51

Na spanie a upokojenie pomáha medovka, ľubovník, levanduľa, lipa, valeriána, prvosienka. Valeriána tablety nájdeš aj v DM. Lipa práve kvitne, ľubovník a levanduľa tiež. Skús zmes medovka-ľubovník-levanduľa (2:1:1). Ak si dáš ľubovník, nedávaj si neurol. Pri lipe pozor, ak máš nízky tlak (ale to mám aj ja a lipa mi nevadí). Len pre istotu upozorňujem, odsleduj si.
Prípadne skús zlaté mlieko - do teplého mlieka kurkuma, štipka čierneho korenia, zázvor, med a trošku masla.

Strana
z2