Ako zvláduť nespavosť bez užívania liekov?
Poraďte mi čo mám robiť ..až mi zviera v krku keď si predstavím že zas mám ísť dnes vecer spať. Bojím sa že sa zas zobudím a že nebudem môcť spať ..ja som hotová ..chcem už aby tento kolotoč skončil !!!a lieky nechcem mala som minulú noc ..poraďte ako mám prežiť ..dakujem
kamoška poriešila nespavosť keď sa presťahovala k priateľovi a spali v jednej posteli spolu
@dana243 je to psychický kolotoč, akýkoľvek vytvorený stres ohľadom spánku ten spánok naruší. Spánok sa zlepší keď sa vám vyrieši psychika. Mala som také obdobie po narodení dieťaťa. To malé dieťa bol pre mňa taký stres že som nevedela zaspať. Nespala som po pôrode 3 dni ani na jednu sekundu. Držím moc palce.
kamoška poriešila nespavosť keď sa presťahovala k priateľovi a spali v jednej posteli spolu
@anonym_422c3a ja som muža vyhnala práveže aby spal inde lebo mi bolo zle keď spí a ja nemôžem zaspať ..áno keď som k nemu prišla som výborne spala
@dana243 je to psychický kolotoč, akýkoľvek vytvorený stres ohľadom spánku ten spánok naruší. Spánok sa zlepší keď sa vám vyrieši psychika. Mala som také obdobie po narodení dieťaťa. To malé dieťa bol pre mňa taký stres že som nevedela zaspať. Nespala som po pôrode 3 dni ani na jednu sekundu. Držím moc palce.
@anonym_47e6fe ja práveže po pôrode super ..až teraz keď prišla zmena zamestanania a veci okolo toho a teraz už nemôžem spať vôbec aj keď nejdem nič robiť
A nespíš prečo ?
@anonym_14b516 mám stres že zas budem rozbitá ďalší den a stále dookola
@dana243 smer spankove laboratorium, musia prist na to, v com je presne problem a potom odporucam meditacie.
@kiki68 problém je stres že nezaspim .. a že budem na druhý den rozbitá .viem presne to pomenovať a viem čo to je obrovský stres a tlak na to aby som spala a bola v pohode už konečne ..a keďže mám stres ták to sa ťažko spi
Bez liekov nedáš poznám to, skus aspoň niečo ľahké napr melatonín alebo l-tryptofán
@anonym_47e6fe ja práveže po pôrode super ..až teraz keď prišla zmena zamestanania a veci okolo toho a teraz už nemôžem spať vôbec aj keď nejdem nič robiť
@dana243 no to hovorím že pre každého je stres niečo iné. Musí to prejsť
@dana243 a inak pomohol mi melatonin
Bez liekov nedáš poznám to, skus aspoň niečo ľahké napr melatonín alebo l-tryptofán
@stellarstar mám už asi všetko vyskúšané ..cbd gumiky mi tak zabrali na mesiac že som zabudla na nespavosť a teraz to prišlo ..prestali zaberať asi som ich brala vo veľkom ..teraz dávam štvrť tablety stilnoxu ale keď ja nechcem s týmito liekmi niečo mať 😭
@dana243 hormóny, stres, strava, káva, obrazovky (množstvo a tesne pred spaním)... to všetko ovplyvňuje spánok. V jednoduchosti- minimum kofeínu, teínu, alkoholu zdravá strava, pravidelný šport, vypnúť obrazovky, denne 30 minút chôdza na čerstvom vzduchu... a je to vyriešené 🤷🏻♀️
Naordinuj si magnezium bisglycinate, ale dlhodobo
@domkakvet začala som riešiť prácu inú ale ešte stále nerobím som na materskej teraz ten prvotný spúšťač ustúpil a prišlo to že ako budem fungovať ďalší den a dookola ..mám obrovský stres v noci az na porážku ..je to strasne čakať do rana
@dana243 neda sa ti spravit volno na tyzden byt sama, ze by ti niekto postrazil dieta?
@dana243 hormóny, stres, strava, káva, obrazovky (množstvo a tesne pred spaním)... to všetko ovplyvňuje spánok. V jednoduchosti- minimum kofeínu, teínu, alkoholu zdravá strava, pravidelný šport, vypnúť obrazovky, denne 30 minút chôdza na čerstvom vzduchu... a je to vyriešené 🤷🏻♀️
@maya_hi všetko toto dodrziavam dokonca ani televízor nepozerám a vecer o 21:00odkladam telefón .predtym som zaspala aj na klincoch ..ešte chcem k tomu dodať že chodím každý den s malou ďaleko do lesa na prechádzky a ešte hodinu cvičím na pase a ešte ani kávu nepijem
@dana243 neda sa ti spravit volno na tyzden byt sama, ze by ti niekto postrazil dieta?
@domkakvet to asi nepomôže ..proste tá hlava musí sa zaujímať aj o niečo iné ako spanok ..dokonca zajtra mám jedno hrozne vyšetrenie prsníka vôbec sa mi to nepáči a dokonca ani to ma tak nedesí ako táto noc!to je už čo povedať ako veľmi trpim v noci
Možno máš už vytvorený návyk na tie lieky na spanie, Záleží koľko si ich brala. Zvyčajne po vysadení je nespavosť niekoľko dní. Potom sa to dá do poriadku.
Možno máš už vytvorený návyk na tie lieky na spanie, Záleží koľko si ich brala. Zvyčajne po vysadení je nespavosť niekoľko dní. Potom sa to dá do poriadku.
@dvadsatosem mala som ich dohromady 2 krát a to po štvrtke
@dvadsatosem mala som ich dohromady 2 krát a to po štvrtke
@dana243 proste keď pomyslím na spanok mám stres a aj keď vidím že niekto zaspal ..toto je choré uz
@maya_hi všetko toto dodrziavam dokonca ani televízor nepozerám a vecer o 21:00odkladam telefón .predtym som zaspala aj na klincoch ..ešte chcem k tomu dodať že chodím každý den s malou ďaleko do lesa na prechádzky a ešte hodinu cvičím na pase a ešte ani kávu nepijem
@dana243 kedy cvičíš? Mne napríklad robí problém keď cvičím cca po 17.00. Rozbehne sa adrenalín a neviem zaspať ajbdo polnoci. Neviem, skús napríklad ašvagandu. Normalizuje hornonálnu hladinu, kortizol, znižuje stres...
@dana243 kedy cvičíš? Mne napríklad robí problém keď cvičím cca po 17.00. Rozbehne sa adrenalín a neviem zaspať ajbdo polnoci. Neviem, skús napríklad ašvagandu. Normalizuje hornonálnu hladinu, kortizol, znižuje stres...
@maya_hi na obed ..ja som už asi všetko skúsila ..proste sa točím stále v tom kole a som už z toho na dne..

A nespíš prečo ?