icon

Atopický ekzém a alternatívna liečba

kascakova
24. okt 2012

Dobrý den, ja by som Vám chcela rozpovedať môj problém s mojou dcerou, od narodenia mala atopicky ekzem...chodili sme po lekároch, oni to nevedeli riešiť, dávali nám rôzne krémy, a tie zabrali, na týžden, potom sa to zasa vrátilo, a my sme sa zasa škrabali, až do krvi....a bojovali s ekzemom..
No našli sme iný spôsob, ako sme sa dostali z toho...kto by mal záujem dozvedieť sa viac, píšte mi na mail annakascak@azet.sk...

janulka84
27. jún 2014

@morningdew mozem sa opytat,ake ste mali davkovanie cedroveho oleja.mam 3,5rocneho syna,ma ekzem odmalicka.vcera sme kupili a dala som po lyzicke vecer a dnes rano..aj natierat mam dvakrat za den??dakujem

morningdew
27. jún 2014

@janulka84 my sme na tom podobne. Interne zväčša ráno, ideálne ešte pred ranajkami, ale keď to bolo zlé, dala som aj cez deň. Plastovou lyžičkou trošku... a teraz už rovno z flasticky trošku do pusinky. Externe- Natierala som častejšie, podľa potreby. zistila som časom, že najlepšie výsledky boli, keď som to striedala s marhulovym olejom... aj v ramci jedného dňa. Prípadne s inými... po čase som dala pauzu a pokračovali sme zase neskôr... prípadne pre zlepšenie imunity som dávala rakytnikovy a šípkovy olej...Veľa šťastia <3
Dajte vedieť, ako to ide... je to totiž len moje vlastné samozistenie v ramci samovzdelavania sa v tejto problematike. Donedávna som ani netušila, čo to atopicky ekzem vlastne je... 🙂)

nutrimas
27. aug 2014

Velmi dobre vysledky sa dosahuju vdaka vnutornej ociste, hlavne pecene - z prir. prostriedkov je velmi ucinny bodliakovy olej, mozu ho bez obav uzivat aj mensie deti, a odporuca sa dlhodobe uzivanie, 1KL rano a vecer.Na vonkajsie osetrenie je velmi ucinny konopny alebo nimbovy olej, pripadne pripravky s ich obsahom, pozor, najlepsie vyberat prirodne, pozerat si zlozenie na etikete.
V nasej ponuke najdete pestry vyber prirodnych pripravkov, aj kozmetiky, spec. aj detskej, citlivej a ekzematickej. V pripade otazok nas nevahajte kontaktovat, velmi radi a ochotne Vam poradime 🙂

blue99
Odpoveď bola odstránená
simonkaz
29. sep 2014

Ahoj, tu je o atypickom ekzéme napísaný článok 🙂 🙂 🙂 🙂

http://www.kamzakrasou.sk/ako-si-poradit-s-ekze...

macik76
2. okt 2014

mama dceru ma 2 ropky aj nieco ma atopicky exzem o bjavil sa nam az po dovrseni 2 rokoch v lete, inak nebolo nic, teraz sa jej objavil aj na tvaricke ako suche miesta , co mam robit, vdaak za pomoc kludne ak ma niekto nejake rady piste na emeil macik76@mail.com uvitam vsetky rdy vdaka martina

blue99
8. okt 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
anetik01
20. okt 2014

@abbie zdravim, mate skusenost s eliminacnou dietou ? potrebovala by som poradit,, prave som ju zacala u mojej 18 mes. dcerky sme na nej uz 3 den,,, kedy by sa mali dostavit prve vysledky,, myslim zlepsenie koze, svrbenie,,, ked uz alergeny neprijma, malo by to byt zo dna na den lepsie nie? vysadili sme vsetky alergeny,,,

janka
21. okt 2014

@anetik01 to je individualne, niekolko dni na zaciatku moze dojst dokonca aj k zhorseniu, z dovodu, ze sa telo "cisti". Doporucujem vydrzat 2 tyzdne. Keby sa to nahodou nezlepsilo (ale to je mala pravdepodobnost), tak moze byt, ze reaguje aj na nieco "hypoalergenne". Napr moja dcerka ma alergiu aj na ryzu, kura atd... Inak prakticke skusenosti najdes tu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/alergia-na-mliecnu-bielkovinu-kravskeho-mlieka/ a tu
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-ucinne-tipy-na-atopicky-ekzem-u-deti/

janka
21. okt 2014

@anetik01 a tu je jedna uzasna maminka, co to vsetko spisala a aj mne velmi pomohla
https://www.modrykonik.cz/blog/kam.zyk/article/...

anetik01
22. okt 2014

@janka jej dakujem vam ste zlata ze ste sa mi ozvali,🙂 boze je to riadne narocne ta diéta,,,,, tie nozicky ma fakt hrozne aj rucky a skriabe sa mi brutalne, tak tato dieta je moja posledna nadej,,,, dakujem za linky,, studujem kazdy vecer do rana som na nete a hladam clanky , skusenosti rady, len je toho fakt vela a tych masticiek a byliniek,,,, a vsetkeho co zabera ale kazdemu nieco ineeeee,,, vy ste alergicky aj na kura? nasa je na vajicko to som zistila, hned lebo z neho dostala sok,,, takze to som vysadila a ekzem stale nemizne, takze musi byt alergicka este na nieco ineee,,, a je tam pravdepodobnost ze ked je na vajce tak bude asi aj na kura ci? práve dneska som jej dala trosku kurcata,,,, no supeeer,,, idem prestudovat co ste mi poslali este raz dakujem, dnes uz sme 4 den na diete,,, dufam ze dnes v noci sa mi uz nebude skriabat,,

janka
23. okt 2014

@anetik01 som rada, ze Ti to pomohlo sa aspon zorientovat. To ze ma alergiu na vajce, vobec nemusi znamena,zemaajna kura. Skor si dajte pozor na ockovanie Priorixom-nesmie sa ockovat pri alergii na vajce.Kura skus zohnat radsej domace, su pripady, ze dieta reaguje na kupovane, ale domace je v pohode.
To len u nas je to vsetko uplne vyhrotene... 🙂 Drzim palce.

anetik01
23. okt 2014

@janka ahoj, tak ja uz kupujem len bio a kvalitne aj ked je to hrozne drahe ale detom len kvalitne aj ked menej ale viem ze je to pre nich to najlepsie,, predtym som kupovala podla ceny ale teraz sa riadim hlavne zlozenim... no chcela som sa opytat od nedele sme na diete 5den a vcera zase v noci brutalny zachvat dostala nezabral ani fenistil, bola som zo zufalstva uz som chcela volat na pohotovost,,, ale nakoniec som ju natrela kortikoidmy a preslo to,,,, len tomu nerozumiem, uz by sa to malo zlepsovat,,, co robim zle napisem vam co papa, ci by to nieco mohlo zhorsovat,,,, pohanku, kukuricu, ryzu , zemiaky, karfiol, brokolicu, jarnu cibulku, cesnak,, ryzove chlebiky, burizony, kukuricnu kasu, kukuricne cereallie, jablko, banan, hruska, pije caj roibos, ... ale dala som jej trochu cvikly aj kyslej uhorky ku ryzi s maskom kuracim, mohlo taku reakciu vyvolat aj kysle???? urcite to uz vynecham dnes mala zase len pohanku, ryzove mlieko, polievku, zemiaky a dala som jej aj lizatko a hroznovy cukor trosku,, tak som zvedava aka bude zase noc,,,, myslite ze nieco z toho by mohol byt alergén? a ked to vam zacalo moznut, tak to hlavne asi tie flaky bledli, sak uz neboli take cervene? lebo mi stale mame vobec to nebledne,:(( dakujem

janka
24. okt 2014

@anetik01 u nas sa to prejavovalo nie na kozi ale v crevach 😉 Ale ked to ustupuje, malo by to blednut.
Ta kysla uhorka mohla byt pricinou zachvatu... Ano, cokolvek kysle, ci s kyselinou citronovou (napr. lizatka) casto zhorsuje ekzem bez toho, aby na konkretnu potravinu bola alergia. Urcite by som nedavala nejaky cas cibulku a cesnak ani lizatka ci cukriky, a vseobecne cukor.

luba41
24. okt 2014

@anetik01 skúsila si orientovať sa podla tohto? http://www.proalergiky.cz/download/prehled_(ne)...

luba41
24. okt 2014

@anetik01 ak máte alergiu na vajíčko, tak kura s velkou pravdepodobnostou môže byť takisto alergen.. ovocie, zelenina len tepelne upravené..surová cibulka? niekto má alergiu aj na banán..proste treba skúšať, zapisovať si, sledovať reakcie..

anetik01
24. okt 2014

@luba41 ano dakujem budem dodrziavat, kazdy den jej davam jablcko, ale nikdy som ho neprevarila,""""!!!!! skusim ho vynechat radsej ci sa to nezlepsiii,,, pisem si to uz od konca septembra, ale aj tak mam v tom zmetok,,, musim vsetko presne podla tej dabulky robit,,, lebo reakcie su take neskorsie, a ked toho cez den zje viacej a vecer dostanie hisak,neviem potom na co reaguje,,,keby to bolo hned po zjedeni tej potraviny, bolo by to jednoduchsie,,, sladke som jej vynechala ale som si povedala ze aspon lizatko alebo tie cukricky PEZZ moze trosku....lebo vzdy ked pridem z obchodu, ze co som jej kupila,,, ale tak jej ich radsej uz nedam , to som jej len dnes a vcera.... pred tym nie a stale to bolo zle... to jablko jej davam fakt kazdy den a nikdy ma to nenapadlo, sak jablcko denne pre zdravie,,, davam jej vacsinou na desiatu, moze byt reakcia az taka neskora ze ju to chyti vecer? dakujem

anetik01
24. okt 2014

@janka dakujem , a takze vyhodime kysle, kuracinu, sladkosti, aj banan ,,, juj drzte mi palce prosim,,, dnes to bolo uz bledsie od rana, ale ku veceru zase zcervenela a to jedla: kukuric. cerealie s ryzovym mliekom, sosovicova polievka s troskou parky a so zemiakom, a jablko s bananom.... bud bolo nieco v tej parke alebo to jablko,,, ale co si citam dennik tak vsade je to jablko, parku som jej dala teraz po dlhom case hadam po mesiaci,,,,predtym ju nejedavala a bolo zle,,, ma poraziii ak nam nici zivot obycajne j ablcko 😨

luba41
24. okt 2014

@anetik01 my našťastie AE nemáme..reakcia na potravinu môže byť hned ale aj za pár hodín,..skúšať dávať niekolko dní to isté, sledovať a zapisovať..čítať podrobne zloženie všetkého-cukríky, keksíky, pečivo, chlieb, rastlinné tuky, sušené mlieka atd..
túto diskusiu prečítaj od začiatku roka 2014, hlavne rady kam_zyk /neviem či odpisuje na IP, lebo chodí do práce a má to náročné/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-ucinne-tipy-na-atopicky-ekzem-u-deti/
potom pozri Wiki https://www.modrykonik.sk/atopicky-ekzem/
a toto určite http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-...
a aj tie najobyčajnejšie potraviny, ktoré lekári s oblubou odporúčajú ako prvé príkrmy-mrkva, jablká a pod. sú velké alergeny a nielen pre deti..

anetik01
25. okt 2014

@luba41 juj, dajkujem pekne za rady,, idem studovat🙂

luba41
25. okt 2014

@anetik01 a pozrela si zloženie párkov? /soja, nejaký konzervant v tom, rýchlosol/..a tie cereálie, čo sú zač? čítať, čítať a čítať...radšej variť, jesť úplne jednoduché jedlá...maminy si pečú doma rožky, chlieb, robia domácu šunku..kaše z domácich surovín, resp. nerobia z kupovaných instatných.vtedy majú istotu, že vedia, čo v tom je.. 😉

anetik01
25. okt 2014

@luba41 ano , peciem si doma, akurat cakam kym mi vykysne cesto 🙂 parky som kupila tie najkvalitnejsie kde je najviac masa , bez muky atd... ja viem ze nie su najlepsou volbou, ale ked jej robim chrachovu kasu, alebo sosovicu, alebo kelovy privarok, tak zvyknem tam parku na omastenie, tak je to lepsie,,, ale dnes mam uz dobre spravy, zajtra je to uz tyzden co sme na diete a dneska som konecne nedala jablko a nozky su bledunke a neskriabe sa mi zatial, som vedla nej a kludne spinka,,, budi sa tak okolo 11stej v noci, tak dufam, ze dnes to tak nebude, 🙂 som si vsimla ze aj ked je cistejsia, ale ako nahle sa nahneva alebo znervoznie, hned jej flaky vystupia a zcervenie to,,, tie loziska akoby spali pod kozou normalne tam ma take skryte mapy,,, aj vo vode jej to vyjde napovrch a potom sa to opat skludniii,,, ale hlavne ten zapal co mala pod kolienkami sa stiahol,,, tak aspon to ma tesi,,, neviete ci jej pri tejto diete mozem davat ovsene vlocky?? kukuricna kasa a pohankova jej uz ide krkom 😀 dakujem

luba41
25. okt 2014

@anetik01 s tým /ne/jablkom -super...také obyčajné ovocie a kolko problemov môže narobiť.. ovos-asi len vyskúšať a uvidíš.. a exem môže zhoršovať hocičo, aj stres, aj spotenie, aj lieky atd..

anetik01
25. okt 2014

zajtra jej skusim dat na ranajky a budem sledovat ci loziska zcerveneju,,, ta pani kamzyk je fakt super clovek, vsetko som prestudovala niekolkokrat, pomohlo mi to velmi, skoda ze nemame taku dobru koznu dr, ta by nas len kortikoidmi natierala a testovala ako kralika,,, este tyzden vydrzime a potm ak uz bude uplne cista mozem zacat skusat? ci mam vydrzat 3 tyzdne,,, uz viem ze nemoze vajce, a jablko,,, neviem ci nema aj kvasinku na kozi, to som podla tych fotiek usudila, co posielaju maminky pre kamzyk, davam jej aj hylak aj grepove kvapky,,, a nevies ci mozem tej kamzyk napisat aj ja:? ono sa za to asi plati vsak:?

luba41
25. okt 2014

@anetik01 vôbec neviem ako teraz ona funguje s poradenstvom..skús IP, skús tú stránku Proalergiky, skús jej poradnu...tá kvasinka ak by bola-tak by to mala červené, svrbivé, rozškrabané..ak by moje dieťa bolo na niečo alergické, tak by som sa tým potravinám vyhýbala pekne dlho..ja si myslím, že aj bez nich sa dá v pohode prežiť..resp. by som určite počkala pár mesiacov..tú diskusiu už sledujem skoro 3 roky, za ten čas neviem či jedna alebo dve maminy napísali dobrú skúsenosť s lekármi. 😒 všetci ostatní to riešili masťami, niektoré detičky sa dostali až do nemocnice s AE a tam ich takmer "týrali" liečbou.. 😒

anetik01
25. okt 2014

@luba41 jasnacka ze sa tym alergenom budem vyhybat,,nedam jej ich ani za svet, som zvedava, ci bude reagovat na bkm a lepok co sme vyradili a tyzden nepapame, ze ci jej to vobec vadilo... moznoze ani nie a ekzem zhorsovalo to jablcko,,, ak by nemala reakciu, tak mozme normalne papat a bude to jednoduchsie 🙂 dufam, ze sa mi nevyhadze, ze 🙂 sa vycisti a budeme to mat pod kontrolou,, uz 1,5 roka nan exem trapi, musime ho porazit 😀

martina61
3. nov 2014

@meg_junova Ahoj aj ja by som potrebovala pomoc pre seba- plesne a syna 1,5 ročného na ekzém. Dakujem. Martina

meg_junova
3. nov 2014

@martina61 Ahoj,odporucam parashield na odcervenie a caj proti plasniam zo szranky jukl.sk..kuru opakovat kazdy pol rok,vysledky nie su hned za mesiac,skor tak po troch styroch je badat zmeny na organizme.My na tuto medicinu nedame dopustit🙂))

reiter
5. nov 2014

ja som svoje skusenosti popisal tu, snad pomozu: oekzeme.szm.com

jskuro
5. nov 2014

@ingmarianskvarek dobry den tyroler natursalve sa da kupit aj na slovensku na stranke www.prirodnekremy.eu
@martina833