Atopický ekzém a produkty LR - vaše skúsenosti
Ahojte maminky, hľadala som či tu už nejaká takáto téma nie je ale nenašla som. Môj starší 6 ročný syn má atopický ekzém od narodenia. Chodili sme na kožné ako na klavír všetko v štýle - pokus omyl. u nás ale len omyl. Tak to bolo 4 roky a potom som to vzdala. Nepomáhalo mu ale vôbec že nič. V štyroch rokoch dostal astmatický zachvat skončili sme v nemocnici. odvtedy ekzem nemá ale má postihnute priedušky a kožu suchú tak že ho síce natriem a o 15 minut sa z nej práši... V auguste sa mi narodil druhy syn Matej. V dvoch mesiacoch sa mu na tváričke urobil ekzém. bol par dni potom zmizol a následne po druhom očkovaní hexou sa objavil a odvtedy sa ho nevieme zbavit. Opäť kožné každý týžden - tam mu nasadili mastičku po ktorej sa mu zlúpla celá koža až do živeho. všetko okolo krvavé, malý nervozny.vtedy som si povedala že to musí isť aj inak. Nahodou som sa dostala do kontaktu s pani ktorá pracuje k LR produktmi. celý stav mojich detí bol konzultovaný detským kožným ktorý s nimi spolupracuje a bola nám nasadená liečba. Liečime sa týžden a vidim že ekzém ustupuje. Neviem či je to len náhoda alebo naozaj tie produkty pomáhajú. Máte niekto dlhodobejšiu skúsenosť s týmito produktami?
Ja by som odporučila v prvom rade prírodné prípravky, ako napr. http://www.ekzemyprirodou.sk/ekzem-psoriaza-ski... Kortikoidné masti len v krajnom prípade, a je potrebné venovať sa vnútornej očiste tela a podpore správnej mikroflóry. Eliminovať chemikálie, či už zvonka a najmä vnútorne. Namiesto sladkostí čerstvú zeleninu, ovocie. Žijeme vo veľmi nezdravom prostredí, a deti sú veľmi citlivé. V každom prípade je to beh na dlhú trať, no iné nezostáva. Držím palce.
Treba tiez doplnat probiotika. Daju sa aj vonkajsie aplikovat na pokozku a tak tiez ucinkuju super. Tobolku rozmiesate v nejakom kreme a tak natierat. Taktiez Colostrum vnutorne a aj vonkajsie pouzitie. Aloe je zaklad ak vsak nie je alergia. Podobne pri Colostre. Viem zabezpecit za super ceny, nieco aj poslat vzorky.
možno to bude znieť uletene ale na atopický ekzém poznám jedno kúzlo a to mŕtve more. viem, že to znie divne a netuším či je to stále to čo to bývalo ale kedysi keď som bola malá tak sme boli s mamou v izraeli pri mŕtvom mori na 2 týždne. Vtedy som bola malá a len som plakala lebo všetko tam štípalo na rozškrábané rany. Ale ekzém mi to totálne vyliečilo. Netuším ako je to teraz či je to to čo to bývalo ale za mňa tolko.
tento krem ste niektora skušala? Je bez kortikouidov a maminky si ho celkom chvalia https://www.protopan.sk/ naozaj je taky dobrý?
moja známa použiva telové mlieko tejto značky a chvali si ho.
@konopna_masticka este predavate prosim.mast konopnu?
Na atopiu je super kupel v kozom kolostre a srvatke, kupili sme u nasho kozneho :} a teraz mame kozicku krasnu zdravu.
Je to kozmetika capraderm, vola sa caprederm balnea, maju to v ambulanci www.dermatology.sk, su tam aj ceny aj kontakt. Pekný den
to je priamo na ekzem? AKo je to s kortikoidmi? Má ich, alebo nie? Rada by som niečo bez kortikoidov
@mia257 tak pisem 😊 som velmi spokojna 😊 odkedy ho mam natieram len nim.. a to nie kazdy den, vacsinou len po kupani.. akurat teraz kazdy vecer kedze je horuco takze sa kupe kazdy den 😊 pred cca tyzdnom sa mu urobilo na ruke.. a pekne ustupuje 😊 urcite kupim dalsi a asi kupim aj do kupela olej na zimu.. 😊
@nicky07 ahoj, mám 25 rokov a od narodenia mám ekzém, prešla som si akýmkoľvek obdobím...
Kvoli tomu som tento rok začala použivať aloe vera výrobky od LR, a odkedy ich použivam ekzém mám v ovela lepšom stave ako predtým..
Kto by potreboval niečo objednať kludne ma kontaktujte, sanozrejme že poradím, kludne pište správu 😊 držim vam všetkym palce s touto ,,diagnózou”😇
@nuska no ma to také suché skôr, ale keď jej to natriem s tým propolisovym krémom, tak jej to červená a trochu opuchne. Pred zimov som jej to s nim natierala a skoro ziadny ekzem nebol, teraz ako sa oteplilo, tak znovu nam to vybehlo. Áno, ma 3,5 roka. Ten koncentrat myslite cisty gel s aloe vera?
@nicky07 Ahojte,
ak je tu niekto z okolia Prievidze a má záujem o výrobky LR alebo si chce privyrobiť, prosím kontaktuj ma na fb - Sabína Ložeková alebo mi zavolaj na 0903509865.
Samozrejme ak nie si z okolia PD, môžeš ma taktiež kontaktovať. Rada ti poradím a všetko vysvetlím! 🙂
Ahojte žienky 🙂 mám syna 8 mesačného a má atopický ekzém, kojíme sa. Váha 8kg. Som registrovaná v LR no len pre svoju potrebu, ako poradím keď treba no produkty predávať neviem. Registrovaná som bola hlavne kvôli mojej mamine, ktorá mala zdravotné problémy. Viete mi prosím poradiť či také malé dieťa môže užívať probiotiká a kolostrum z LR?? Alebo mu mám probiotiká a kolostrum dávať do krémikov a s tým ho natierať?? Mám aj koncentrát a krémik s propolisom od LR. Všetko som si nakúpila. Poradila mi to jedna pani cez net z LR no nútila ma do ďalšej registrácie (manžela registrovať čo som odmietla, keďže mám registráciu ja) a potom mi už žiaľ ☹ odmietla poradiť ako produkty používať...
@nuska Prosím, prosím vieš mi poradiť?? 🙂 mám syna 8 mesačného a má atopický ekzém, kojíme sa. Váha 8kg. Som registrovaná v LR no len pre svoju potrebu, ako poradím keď treba no produkty predávať neviem. Registrovaná som bola hlavne kvôli mojej mamine, ktorá mala zdravotné problémy. Viete mi prosím poradiť či také malé dieťa môže užívať probiotiká a kolostrum z LR?? Alebo mu mám probiotiká a kolostrum dávať do krémikov a s tým ho natierať?? Mám aj koncentrát a krémik s propolisom od LR. Všetko som si nakúpila. Poradila mi to jedna pani cez net z LR no nútila ma do ďalšej registrácie (manžela registrovať čo som odmietla, keďže mám registráciu ja) a potom mi už žiaľ ☹ odmietla poradiť ako produkty používať...
Ahojte 😊 ak ste z okolia Bratislavy a mali by ste záujem o produkty z LR alebo poradenstvo rada Vám pomôžem, kľudne mi napíšte na e-mail: jarmilka.gralovicova1995@gmail.com

@lucky2511 samozrejme nie každému tieto produkty sadnú, ale veľa ľuďom už pomohli 🙂 nieekedy na začiatku užívania gelu môžte sledovať aj zhoršenie stavu, ale väčšinou sa to zlepší. Alergická reakcia na propolis?