Problém s prstom

5. máj 2025

Kocky takáto neprijemnost ma trápi, co si na to dat aby to co najrýchlejšie ustupilo? Napadá mi macat v repiku, ale nechám si rada poradiť

oceanahory
5. máj 2025

A co to je vlastne? Popalila si sa alebo otvorena ranka...pokial nieco z tohto, tak odporucam Ialugen Plus.

autor
5. máj 2025

@oceanahory ani neviem, najskôr sa mi spravil nejaký nepríjemný zader,ktorý mi terqz hnisa

hopatko
5. máj 2025

Prekrojit rajcinu, prilozit, obviazat. Menit za cerstvu podla potreby. Vytiahne zapal.

palculienka40
5. máj 2025

Nebabrat natierat yalugen plus. Moze ist o dive maso. Besmie sa to drazdit. Ak by to s yalugenom nepreslo, potom chirurgia. A pri robote nosit rukavice aby sa tam nezaniesla dalsia infekcia.

momo00
5. máj 2025

A od kedy to máš? Smer doktor. On urobí ster. Podľa toho určí liečbu.

autor
5. máj 2025

@momo00 mam to odvčera, dobre zbehnem do lekárne ďakujem 😍

oceanahory
5. máj 2025

Ja by som zbehla do lekarne po ten Ialugen plus, obsahuje striebornu sol, ktora ucinkuje proti bakteriam a hubam, ktore sa najcastejsie vyskytuju v takychto ranach. Pokial by sa to samozrejme nezlepsovalo, tak smer lekar.

lusinda1989
5. máj 2025

Za mna jednoznačne gafrova masť mávam to bežne ale na nohách a gafrova zaberie

oceanahory
5. máj 2025

@lusinda1989 Gafrova mast sa nesmie pouzivat na otvorene rany!

palculienka40
5. máj 2025

@oceanahory yalugen noze aj na ranu. Skor to vyzera na zacinajuce dive maso.

autor
5. máj 2025

@palculienka40 a to co je preboha 😀

oceanahory
5. máj 2025

@palculienka40 Co je to Yalugen? Nic take mi ani nenachadaza...ak myslis Ialugen, ako som pisala aj ja, tak to mi je jasne, preto ho aj autorke radim 😅🫣.

betulinka1
5. máj 2025

Vytlac si hnis aj cez bolest a polej betadenom alebo pálenkou, co mas doma.

biba_18
5. máj 2025

vznikla ti ranka pri robení nechtov ☹ ale ako píšu hore baby - vydezinfikovať a potom masť na rany, aj spomínaný Ialugen - ale ja používam nechtíkovú masť asi na všetky také veci ...

autor
5. máj 2025

@biba_18 nemyslím ze pri robenj nechtov, tiež mam už 2t

biba_18
5. máj 2025

stačí že si mala vyššie poškodené nechtové lôžko ... aj keď samo sa to neurobilo, v podstate je to jedno...

deedol
5. máj 2025

Ak mas doma framykoin, dala by som ten. Ano, viem, atb, ale je to predsa iba lokalne a pytas sa na najrychlejsie riesenie.

selenka7
5. máj 2025

Betadine mast jednoznacne, kym sa dostanes k dr a predpise antibioticku mast. Resp. ak mas doma masticku bactroban alebo framykoin. Ale betadine je spolahliva antisepticka jodova mast.

xili99
5. máj 2025

Ja mam skvelu skusenost s Alfasilverom, dobre hoji a dokonca rychlejsie ako ine veci, co som skusala, za mna super. 🙏

glorikarebeka
5. máj 2025

Treba to vytlačiť, hnis vytecie a framykoin alebo nejakú masť na rany

ramzesa
5. máj 2025

My na to dávame Ichtoxyl alebo ak máš, tak Višňovského olejobalzam. To pekne vytiahne hnis, len to chce trpezlivosť. Ak je to ale iba zatrhnutá koža, tak možno postačí dezinfekcia.

ninapat
5. máj 2025

@xili99 suhlas, rychlo hoji rany, vyskusala by som, striebrom rozhodne nic nepokazis.

palculienka40
6. máj 2025

@oceanahory pardon mam tam preklep ale aj tak mi to naslo.

jam29
6. máj 2025

Jansom také tie, mala .. keď som ti vytrhla záder na boku nechta a išlo to až do mäsa.
Malamsom.to cca 10dni. Nič som.si nato nedávala, nedrazdila som to a pekne to zmizlo . Nič tam nevidno. Ani pri lekárovi som nebola.

elz1920
6. máj 2025

Potrieť čajovníkovým olejom by mohlo pomôcť. Lekáreň, DM ho predáva. Na zádery výborná vec.

evansova
6. máj 2025

Camforichtyol, nie priamo na ranu, ale do okolia. Zabera rychlo, zvycajne stacia dva dni.

ingridkras
6. máj 2025

Urobil sa ti zader a vnikla ti tam infekcia.Vytlac opatrne hnis,vydezinfikuj peroxidom a potri betadinom.Nejde o nič vážne,neboj.

viera012345
11. máj 2025

Netvrdím,ze je to návod na Váš problém,no v minulosti som mala hnisavé ložisko pod nechtom/pravdepodobne som sa pri porcovani surového mäsa pichla kosťou/Bolo to bolestivé,hnis som vytlačala,ale k samotnej rane som sa nevedela dostať, prekážal mi nechet.Spomenula som si na radu mojej babičky a tak som dala zovrieť vodu s trochou soli a ked voda vrela,prst som do nej strčila a snažila sa ho chvíľu v nej udržať.Bolelo to dosť,no bolesť rýchlo prešla a prst prestal hnisat