icon

Skúsenosti s probiotikami Biopron a Probio Fix Inum

28. okt 2025

Máte skúsenosti s biopron? Alebo probio fix inum?

anonym_3166cb
28. okt 2025

@anonym_autor a na čo ich presne potrebuješ? Ja vždy užívam len biopron

autor
28. okt 2025
@anonym_3166cb

@anonym_autor a na čo ich presne potrebuješ? Ja vždy užívam len biopron

@anonym_3166cb mám travacie ťažkosti, vždy po jedle mi je ťažko zle. Stolica sa mení veľakrát. Usg bruchá bolo v poriadku aj pečeňové testy aj krvné testy ok. Na gastro sa tiež odhodlavam. Ty ich používaš načo? Po atb? Či ?

anonym_3166cb
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3166cb mám travacie ťažkosti, vždy po jedle mi je ťažko zle. Stolica sa mení veľakrát. Usg bruchá bolo v poriadku aj pečeňové testy aj krvné testy ok. Na gastro sa tiež odhodlavam. Ty ich používaš načo? Po atb? Či ?

@anonym_autor mas nejaké intolerancie? Môže byt aj z toho. Ja jem pravidelne aby som nebola nafúknutá

janiely
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mala by si ist na gastro, mozu to byt intolerancie, helikobakter, zapal zaludka, pankreas... a na to ti len probiotika nepomozu.
Skus presnejsie opisat ake mas tazkosti. V ktorej casti citis bolest, ako dlho trva, ci je tupa, pichava...farba stolice...

selenka7
28. okt 2025

Probiofix inum su fajn, nevadia ani ludom s histaminovou intoleranciou.

autor
28. okt 2025
@janiely

@anonym_autor mala by si ist na gastro, mozu to byt intolerancie, helikobakter, zapal zaludka, pankreas... a na to ti len probiotika nepomozu.
Skus presnejsie opisat ake mas tazkosti. V ktorej casti citis bolest, ako dlho trva, ci je tupa, pichava...farba stolice...

@janiely áno už sa odhodlavam. Áno mám intolerancie na laktózu, mlieko. Nedávam si vôbec pozor :( stolica je raz hnačka raz normálna, ale často sa to mení. Na usg vrvaela niečo doktorka že na čreve sú nejaké intolerancie nechápem ako nato prišla a ako sa to dá vidieť. Neviem presne v ktorej časti ja mám pocit že má bolí celé brucho. Niekedy to viac citim pod pravým rebrom.

autor
28. okt 2025

Helikobakter si chcem zajtra spraviť samotest zo stolice

janiely
28. okt 2025
@anonym_autor

@janiely áno už sa odhodlavam. Áno mám intolerancie na laktózu, mlieko. Nedávam si vôbec pozor :( stolica je raz hnačka raz normálna, ale často sa to mení. Na usg vrvaela niečo doktorka že na čreve sú nejaké intolerancie nechápem ako nato prišla a ako sa to dá vidieť. Neviem presne v ktorej časti ja mám pocit že má bolí celé brucho. Niekedy to viac citim pod pravým rebrom.

@anonym_autor v prvom rade teda vyluc mliecne, laktozu a aj probiotika si kup bez laktozy - to som aj ja musela rovnako. Probiofix inum ani biopron tusim nemaju bezlaktozove, pozri si Jamieson - extra strenght (slusna davka probiotik bez laktozy), alebo Movit - extra strong (tiez bez laktozy). Mna gastro dr.na to upozornila, ze aj nevhodne probiotika mozu sposobit bolest, hnacky, teda hlavne ked mas tie intolerancie. Btw, zo sona intoleranciu netusim ako mohla dr.zdiagnostikovat, tiez mi to nedava logiku. Takze v prvom kroku uprav stravu, vyluc vsetko mliecne... a uvidis ci ti to zlepsi stav... test na heliko tiez dobre urobit, aj ja som ho mala a sposoboval podobne bolesti, najskor celeho brucha, neskor sa to zameralo len na zaludok, pocit kamena, plnosti bolest az pod rebrami... znama tiez ma a ona ma aj redsiu stolicu pri HP, ja som mala normalnu...

autor
28. okt 2025
@janiely

@anonym_autor v prvom rade teda vyluc mliecne, laktozu a aj probiotika si kup bez laktozy - to som aj ja musela rovnako. Probiofix inum ani biopron tusim nemaju bezlaktozove, pozri si Jamieson - extra strenght (slusna davka probiotik bez laktozy), alebo Movit - extra strong (tiez bez laktozy). Mna gastro dr.na to upozornila, ze aj nevhodne probiotika mozu sposobit bolest, hnacky, teda hlavne ked mas tie intolerancie. Btw, zo sona intoleranciu netusim ako mohla dr.zdiagnostikovat, tiez mi to nedava logiku. Takze v prvom kroku uprav stravu, vyluc vsetko mliecne... a uvidis ci ti to zlepsi stav... test na heliko tiez dobre urobit, aj ja som ho mala a sposoboval podobne bolesti, najskor celeho brucha, neskor sa to zameralo len na zaludok, pocit kamena, plnosti bolest az pod rebrami... znama tiez ma a ona ma aj redsiu stolicu pri HP, ja som mala normalnu...

@janiely ďakujem ti veľmi pekne, zajtra skúsim ten test na heliko. Boleli tá aj kríže? Ja som si myslela že to je skôr zápal močových ciest ale moc bol v poriadku

janiely
28. okt 2025
@anonym_autor

@janiely ďakujem ti veľmi pekne, zajtra skúsim ten test na heliko. Boleli tá aj kríže? Ja som si myslela že to je skôr zápal močových ciest ale moc bol v poriadku

@anonym_autor no bolelo ma najskor cele brucho a aj chrbat ano, ale tak od tej strednej casti smerom nahor. Spodna cast chrbta ani nie, myslim. Skor okolo strednej casti, ako je zaludok. Ja som skrz infekciu helikobaktera chytila okrem zapaleneho zaludka aj zapal pankreasu a pecene. Takze preto tie bolesti najma v tej strednej casti.

janiely
28. okt 2025

Inak kym dosli vysledky z gastroskopie, zistila som, ze mi robi problem ked zjem cokolvek mliecne, vtedy bolesti trvajuce aj niekolko hodin po jedle, obcas aj par dni, a to som skusala aj dietnejsie grecke jogurty s 0% tuku, trochu mliecneho do varenia, alebo krupica, ryza v mlieku, zo vsetkeho tazko...bolesti brucha, naduvanie, plynatost, silne zapachajuce vetry, az horuce, akoby zapal som mala... a az tak som sa neskor dozvedela ze mam laktozovu intoleranciu, ked prisli vysledky. Ale zvlastne je ze nikdy mi to nerobilo problem, problem s travenim sa spustil az po infekcii Helikobakterom... to mi prislo nahle zle, ze som skoncila aj na pohotovosti, 3dni som nemohla nic zjest, silna infekcia, musela som volaco kontamin.zjest (zo zahrady).

anna777115
29. okt 2025

Dcera uživa probiofix inum, ma alergiu na mliečnu bielkovinu. Sú to velmi dobré a kvalitné ptobiotiká.