Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
@unique26 mozem poprosiť o pridanie do skupiny, dakujem krasne
my sme tiež len lokálne máčali v poháriku v sprch.kute pri hre.. lebo do lavora treba moc odvaru a tam by mi neobsedel.. a potom sme mastili slez.krémom 🙂
Baby my sme sa vo štvrtok vrátili z nemocky z Levoče, boli sme objednaní na obriezku, ale tá sa nekonala, pokúsili sa mu to uvoľniť, bolo to hrozné keď mi ho doniesli z operačky, kričal rúcal sa pokúsal ma, poštípal, vytrhol si infúziu z ruky, sestrička po ňom kričala, namiesto toho, aby mi pomohli ho ukľudniť, až neskôr mu doniesli kvapky od bolesti, na pár hodin pomohli potom mu trebalo cikať, pustil pár kvapiek zase strašný krik, rev, trvalo to do večera, potom sa chválabohu pocikal, a na druhý deň bolo už lepšie. Kázali nám sa močiť každý deň v repíku a od soboty začať preťahovať, neukázali mi ako na to, lebo to mal čerstvé, boľavé a teraz doma sa močíme každý deň, ale ja neviem ako to mám robiť, aby som mu neublížila, neviete mi poradiť?
@anjelik2358 ak sa ti podarí, tak skús mu to vo vode, ked bude ponorený pipík jemne preťahovať.. proste stiahnuť tu kožku a odhaliť žaluda.. viem, že to bude ťažke, mnoho detí si na pipika ani nedá siahnuť, ale musíš mu vysvetlovať, že je to pre jeho dobro, aby sa mu to opäť neprilepilo späť, lebo ked sa to nebude denne sťahovať, tak sa to opäť zlepí a skončíte zas na urologii. Teraz ten pipik určite vyzerá hrozne.. viem si predstaviť, je to este "živé" ... ale ked odmočíš, tak potom natri a ono sa to zhojí.. Asi vám dali framykoin mastičku na natretie , že?
@adazdca predpisala mi všeobecná framykoinovú mastičku, ale raz som to natrela, a keď som skúšala na končeku odhaľovať sa mi to šmýkalo.....neviem v akom stave to má, lebo na povrchu nevidno nič, len keď sa pokúšam na špičke naťahovať nejde to, a potom mi povie že bolí pipik
@anjelik2358 no najlepšie sa to sťahuje, ked je kožka odmočená vo vode.. nie natreté... až po tom preťahovaní natrieť, aby to hojila tá mastička
@adazdca ďakujem za rady 🙂, budeme každý deň močiť a uvidíme ešte v piatok čo povie na kontrole urolog
@stvura a to máš tú farbu z kvetu slezu?
Baby ja mam 4 alebo 5 krabic slezu ak by ste mali zaujem ..
@stvura no ani nám ☹ , mne to nejde a on si tiež len žmolí mačká, nemá ešte ani 3 roky, takže trošku tomu menej rozumie
Baby, nas mal 3r v juli. Na 3rocnej prehl.mi dala pediatricka vymenny k urologovi ale neobjednala som ho. Mame aj triamcinolon aj slezovy krem ale zatial nevidim zlepsenie. Teda po tom triamcinolone (zohnala som bez predpisu) sa to zlepsili na to,ze sa mu da stiahnut tak ze je vidno zalud, vonku ma len dierku na cikanie a vidno mu aj okolie dierky ale na tom ma ako keby blanku a ta brani pretiahnutiu. Kvoli tomu som obj.slezovy krem,pouzivame ho mesiac ale nejak sa to nehne, uvazujem aj nad tym urologom ale chcem tomu dat aj cas a skusat to tou mastou. Mali to aj vasi krpci tak a tou blankou ci to je zrastene a nehnem s tym alebo to je len prilepene a pohne sa to casom. Neviem to rozoznat, nechcem sem verejne foto davat, ale ak by ste mi vedela niektora poradit, tak v IP by sme to mohli prebrat lepsie. Mozno robim chybu aj v tom ze viac sa sprchuje ako kupe a nie je tolko namoceny vo vode, v sprche umyjeme, natiahne tolko kolko mu to ide a potom natrieme mastickou,popretahujeme par krat, on aj ja a nakoniec natriem a uz necham tak aby sa to vstrebalo. Poraza ma z toho, nerada by som s nim skoncila u urologa na operacke ☹
@sindas predavas ci podaruujes prosim ta ten slez?
@jarmilka1985 podarujem ... ale uz sa mi jedna pani ozvala
@sindas oki keby nahodou sa neozvala tak si poprosim 🙂
@jarmilka1985 budem na to myslet ...
@26lenka6 my sme u nášho spozorovali, že sa mu robí balónik, preto nás doktorka poslala k urologovi, ten mu to dokázal pretiahnuť, bol normálne odkrytý žaľuď úplne, malý trošičku zaplakal, ale bolo tam trošku krvi a povedal, že má zúženú a dlhú predkožku, či teraz alebo neskôr sa nevyhne obriezke, tak som podpísala papier pred týždňom sme boli v nemocke, ale obriezka sa nekonala len nejaké uvoľnenie, a doma to máme preťahovať a kúpať v repíku....mne to ale nejde tak ja neviem čo mu tam uvoľnili.....tiež nám nič iné neostáva len kúpať sa a skúšať, tiež som z toho na nervy, čo som teraz zažila s ním v nemocke, už by som to nechcela zažiť......To či to má tvoj chlapček zlepené či zúžené to ti povie len urolog ☹ , ale pokiaľ nemá nejaké ťažkosti skúšaj tie kúpele a mastenie, ja by som tiež nešla keby nebolo toho balónika
@anjelik2358 nema ziadne problemy, netvori sa mu ani balonik, cika v pohode uplne normalne
my máme rovnaký problém s tou blankou....boli sme aj u urológa a nič mi nepovedal, len skúšať preťahovat....snažím sa, no tá blanka ma nepustí....máme ísť na kontrolu, a chce mu to už uvoľniť nasilu, tak mám veľký strach....idem skúšať ten kúpeľ zo slezu...
@anjelik2358 Moje nervy :( To čo je za prístup?
Nám slez nepomohol, triamcinolon tiež len na chvíľu. Skrátim to. Malý má niečo cez 4,5 roka. Trápili sme sa s pipíkom asi 2 roky. Mal opakované zápaly. V marci absolvoval obriezku, odvtedy super 🙂.
Naposledy sme boli u urológa na kontrole vo februári, odoslala ma k nemu detská lekárka, malému sa pod predkožkou vytvorila smegma. Urológ mu chcel už stiahnuť celú predkožku nasilu, no keďže sme mali plánované v ten deň ďalšie vyšetrenie u nefrológa, tak mi kázal len sťahovať a pokúsiť sa tú smegmu uvoľniť...do karty mi napísal, že máme prísť v septembri, že má predkožku stiahnutú na 3/4, povedal mi, ze mu to stiahne.....Tak som sa snažila sťahovať, no keďže drobcovi to vadí,robila som to v noci, keď tvrdo zaspal....a vtedy som si všimla tú blanku, tú smegmu sa mi podarilo uvoľniť, bola na okraji, tak to vyšlo von, no predkožka sa nepohla....vlastne sa nepohla už rok...stále je len na 3/4...ale tá blanka ma znepokojuje....tak skúsim ten slez, som zvedavá, či mu to pomôže....drobec má len 2 a pol roka a nasilu muvto strhnúť nedám, radila som sa aj s psychologičkou a varovala ma, že bude mať z toho traumu ☹
No nám sa po piatich dňoch kúpania v sleze, podarilo viac vidieť dieročku, ale pretiahnuť sa nedalo, potom sme boli na kontrole u urológa, pekne mu pretiahol, ja neviem aké to má doktor zázračné ruky, malý sa dokonca nebránil, a ja som sa to učila, doma samozrejme mi to zase nešlo, ale potom sa mi podarilo, ale tak, že naspäť to nechcelo ísť, pipik mu už fialovel, a my sme boli v strese čo robiť, manžel práve odhádzal na nočnú, rýchlo sme sa pokúšali nasilu to dať naspäť, ale nešlo to, reval, tak vravím naspäť do vane, samozrejme už nechcel aby sme sa pipika dotkli, tak sme ho navigovali, aby si to dal naspäť, a po desiatich minútach sa to podarilo, kameň zo srdca spadol.....a teraz to celkom ide, dúfam že to aj tak ostane

zdravím baby, chcem sa len spýtat, či je potrebné si sadnut do lavorika so slezom nebadaným, alebo stačí / tak to robím ja / sadne si na šerblík / máme zatvárací / a ja mu pipíka pretiahnem a dám do pohárika so slezom cca 5-10 min ???
dakujem krásne