Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
@yaska135 my máme aj krém slezový s justu, používame spolu so sedacím kúpeľom, nám to pomáha
@katussamus Jeej a ako postupujete a kombinujete kupel z tym kremom? A asi po kolkych kupaniach prislo k viditelnym zmenam? diki mocccc
@yaska135 ja to robím tak najskôr si posedí v kúpeli potom natrieme a necháme trošku vstrebať a potom sťahujeme, robíme to poctivo každý deň, po dvoch týždňoch už bolo poznať zlepšenie, predkožka nebola tuhá a už išlo aj niečo stiahnúť, zhodou okolnosti sme boli u detskej dr. a tej sa to páčilo, že máme pokračovať a zatiaľ zrušiť termín u urológa, takže u nás to zatiaľ pomáha a dúfam že to bude ok a vyhneme sa zákroku. Ale aj ak nie, nepôjde to úplne, tak pokiaľ nebude mať problémy s tým tak mu to nedám urobiť.
fu tak uz dva tyzdne sa mordujete mi zatial mame za sebou 4 kupania mast budeme mat az zajtra a aj dalsie caje. tie je dost problem tu zohnat. zatial to postupilo do stavu v akom sme to mali ked sme mastili kortikoidmi a trosku to zastalo. tak to chceme skombinovat aj s tym kremom. A na kolko kupelov vam postacil jeden balicek caju? dikii
@yaska135 s kremom slusenost nemam a ten jeden sacok som mala ask na 3x lebo ja som
Davala hrst a pol na 5l vody. Neboj pomoze mu to len nech v tom sedi a pomaly mu to pretahuj aj 5x za kupanie ale nie na silu a pekne to povoli uvidis a potom musis vzdy ked sa kupe ja som ho v cajiku kupala kazdy den aby sa to nestiahlo a asi 3 kupel pekne povolil
Nam tiez vysiel asi na tri kupania, a mame za sebou 4 kupania no zatial sa to povolilo len malicko. vidno mu len taky koncek a ako by sa to zastavilo a nepovoluje sa to tak to chceme este skombinovat s tou mastou. A uvidime ako to zaberie.
ja som maleho v tom kupala potom kazdy den, asi 4-5 dni a pomohlo to. Myslim, ze som mala kupene 3 balenia, ale 1 som darovala a z druheho som minula len trosku. masticku som nedavala ziadnu.
@yaska135 len vydrz uvidis ze to povoli
@stresmenka No uvidime dnes uz na vecer dame aj ten krem z justu. Tak som zvedava ako sa to zas zmeni. 🙂
Ahoj mamicky, aj ja sa uz niekolko dni trapim so zhananim slezu nebadaneho a som total neuspesna, volala som s panou z Agrokarpaty a ta mi povedala, ze slez maursky je vyslachtena riastlinka a ma silniejsie ucinky ako slez nebadany - tak ja idem na ten slez maursky, asi je to fakt jedno...
@katis1 aj ja som mala ten a pomohol v pohode 🙂
@yaska135 ako ste na tom???
@stresmenka Ahoooj. no stale kupeme a zohnali sme si z justu slezovy krem tak este aj natierame. No trosku sa to povolilo ale, ci sa to uvolni do septembra natolko ze nebude potrebny zakrok si netrufam odhadnut. Este mame asi pred sebou dlhu cestu. Tak drz palce aby to este aspon raz tak povolilo ako doposial a mozno bude dobre. 😉 A vy ako sa mate?
@yaska135 my už super bez problemov ale pri každom kúpaní preťahuje. Nebj sa nič kolko ma malý ročkov??
Maly mal v january 5 rokov. Uz sa mu to trosku povoluje, alepri cikani sa mu cely koniec nafukne ako balonik. tak mam obavy ci to naozaj pomoze. ☹
@yaska135 http://www.rodina.cz/clanek5274.htm precitaj si tento clanok, ku koncu sa pise aj o probleme co ma tvoj maly.
ja som začala riešiť problem z predpožkou keď mal malý 1 rok, slez nebadaný funguje perfektne malého som kúpala 2x do týždňa, po 7.kúpaní sa nám viditeľne uvoľnila predkožka. Malý bude mať 3 roky a nemáme s tým už žiadny problém. Dávala som hrsť slezu na 5 l studenej vody -to treba nechať cez noc vyluhovať a potom už len dieťa v teplom kúpeli okúpať,pomaly sťahovať predkožku. 😀
@yaska135 ja uz mam tiez z toho hlavu ako balon. So starsim chodime na urologiu v podstate od narodenie, mal hydrokelu. To uz je ok, len doteraz sa trapime s pretiahnutim predkozky a uz som naobjednavala slez a budeme skusat takto, lebo by som sa rada vyhla operacii. Nastastie mame super urologicku, ktora nikdy nerobila nic nasilu, ani nas nenutila na nejaku skoru operaciu.
@nisa21 Mi sme sa skor narodili a je mozne ze to sposobilo to zuzenie. A teraz sme zmenili urologa a ten odporuca operaciu, lebo sa nam nedostatocne vyprazdnuje mechur, a to moze sposobit usadzanie v mechury a v mocovych cestach, a potom sposobyt zapal. Mi kupeme v tom sleze a kamoska z justu nam dala slezovy krem tym mastime a uvidime co to spravi. Len musime vydrzat. 🙂 A ak to mepomoze tak sa asi operacii nevyhneme hoci by sme sa vemi radi. 😉
@yaska135
@stresmenka
@mcoya Baby prosim vas o radu. Maly bude mat 1 rok a 4 mesiace... Na 15. mesacnej nam skusali stiahnut predkozku ale nesla. Doktor nas poslal na urologiu no ja sa chcem tomu vyhnut. Podla mna je maly este maly na akekolvek nasilne zasahy tohto typu. Tak som kupila slez a idem to skusit. Ale neviem kolko ho mam v tom kupat? Resp. ako dlho 10 minút? A sťahovať ešte vo vode alebo až keď ho vyberiem? Ďakujem krásne za radu. 🙂
@yaska135 Super dakujem krásne za odpoved... hádam to pomoze. Zda sa mi to sice este skoro ved nema ani dva roky ale tak pediater hned ze to ma dost zuzene aby sme cim skor sli k urologovi, lebo bude musiet na obriezku. Tak idem skusat. Jemu este nie je vidiet ani zalud ale tak hadam to rozbehame.
@mimi321 tak ako pise yaska. Nam tiez nebolo nic vidiet a teraz je to uz ok
Len mocit ja som to liala do kupela sem tam sedel v lavory pomaly hravou formou nesilit mic
@yaska135 ako ste na tom?? Dufam ze uz ok 🙂
@stresmenka Este stale nie. To je beh na dlhu trat. sa to povoluje ale dost pomaly. dufam ze to povoli aby sme sa vyhli zakroku.
@stresmenka
@yaska135 baby akurat sme dokupali a neverim... Normalne na mna kukol zalud 😀 😀 😀 a dost kus potom sa uz maly mykal tak som dalej nesla nasilu. Zajtra kupkame zas 😵 pred tym neslo vobec a uz vobec nie takyto kus. 😵 😵 😵
Super. len pokracujte. 😉 🙂

@mcoya
@stresmenka A este jedna otazocka 20 g balenie slezu maurskeho len kvety na kolko davok kupela vam to vystacilo? Diki moccc