Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
@stresmenka Neverim ale dnes sme naozaj stiahli celeho pindika 😵 😵 😵 len hore sa to zasekne tak este to chce cvicit a cvicit... nestiahne sa pekne sam naspat. musim mu ho ja stiahnut. Ale to sa hadam upravi. 😉
@mimi321 no vidíš super
@katis1
baby ja som zohnala ten slez nebadaný v tejto predajni na nete.Mám ho objednaný,idem aj ja skusiť,lebo malý má ten istý problém.
http://www.bionatura.sk/produkt-caj_sypany_slez...
@mimi321 cawík... my sme tiež dostali v pondelok tel. číslo, aby sme sa objednali rovno na zákrok, lebo vraj z manuálneho stiahnutia by mal dosť veľkú traumu, keďže ju má dosť zúženú. :(...tak by som to s tou bylinou skúsila aj ja. Len sa chcem spýtať: používate kvet, alebo vňať- listy? Ak vňať, tak to asi objednám z hore uvedenej lekárni, pretože v našom meste to nemali ani v jednej z piatich. V jednej by vedeli objednať slez lesný...ale neviem, či účinok by mal taký istý. Ináč blahoželám k úspechu. Kiežby sa to aj nám podarilo.
@tiffanka ja som mala vnat ale bola to cela bylina, lebo tam bol aj kvet... Inak vraj je lepší čistý kvet... Luky ju mal tak zúženú, že že ani kuštik žaluda mu nebolo vidieť... Teraz pretahujem už len tak raz do tyzdna aby sa to nezuzilo na novo alebo co... Lekar nam povedal že tiež čim skor ist....
ahojte, dnes som kupila v lekarni slez lesny, ale nie som si ista, ze ma ten isty ucinok ako nebadany.viete mi poradit, ci maju ten isty ucinok a ak nie kde dostat slez nebadany?Dakujem
tak sa hlásim znova. 🙂
Keďže som slez v lekárňach nezohnala, tak ho drahý našiel v prírode. 😀 Síce ho nebolo veľa, stačilo nám to na 5 kúpeľov - 5 dní za sebou. Po poslednom kúpeli nastal ten očakávaný okamih 😅 . Nie je to ešte dokonalé, ale podľa mňa sa to pohlo. Včera sme rastlinu našli na inom mieste. Vyskytuje sa na miestach, kde boli kedysi dvory pri obydliach. Keď som ho videla, tak som si spomenula, že tie "tanieriky" - časti, ktoré vzniknú po odkvitnutí kvetov, sme ako deti jedávali. 😅 Používame celú rastlinku, nemusí byť ani usušená. Dokonca ani kvety nemala, len pár malých odkvitnutých fialových kvietočkov. Voda je z výluhu žltá. Len teraz rozmýšľam, či je potrebné použiť aj nejakú pomádu,alebo stačí len v tomto pokračovať. 😕 Siliť, to nesilím, riadim sa vyjadreniami malého, že "nie tak silno" 😀
nas maly mal len 1mm otvor a po kupeli sa mu postuone otvara a uz ma asi 9mm. uz ho chceli operovat , tak som sa zlakla, ale asi naozaj pomaha, len po kupeli treba podstivo cvicit, ale nie na silu
kupeme sa asi 3 mesiace
@martina118 my sme mali trhlinky a zápaly stále, malému rástol a predkožka nerástla a on to mal stále boľavé a zapálené a stále bol pocikaný a tak sme to riešili chirurgicky mal 3 roky. Syn je stále moc na to háklivý, rýchlo prechladne a bolí ho mechúr, tak mu dávam urologický čaj a biolampu na močové cesty, ale už nie je taký uplakaný ako býval ako malý, teraz pôjde do školy.
@mimi321 mimi 3-4 kupele a bude to ok len nie nasilu vsetko ma svoj cas 🙂 my uz len stahujeme pri kazdom kupeli
MAme odskusane, pomaha, ale treba na to ist postupne 🙂
tak ja sa pridávam, idem zhaňať slez, aby sme sa skúsili vyhnúť zákroku v nemocnici...
objednávam slez:
http://www.biomajak.sk/product/slez-nebadany-kv...
Ahojte dievcata a mamicky. My mame u nasho synceka ten isty problem, poctivo som si vsetko prestudovala a rozhodla sa vyskusat slez nebadany. Za pokus to stoji nie? Zijeme v zahranici, tak som sla do lekarne s latinskym nazvom. Nebadany nemali, ale mali lesny.
Prve kupele - ziadna zmena, akurat co mu tam jeden den vznikla drobna trhlinka, co ma vylakalo, ale za den sa to zahojilo. Po tyzdni sa to dalo pohnut asi o 2-3 mm. Prelom nastal na 13ty den, zrazu mu to preslo cele a po par minutach sa to same vratilo naspat. Druhy den opat. Nejde to lahko, stale namacame, ale kedze sa to uz raz podarilo, tak to teraz budem robit kazdy den, aby sa mu ta kozicka nestiahla opat.
Ak mam pravdu povedat, verila som tejto bylinke asi na 2% a moj chlap na minus 1% 🙂
Takze z vlastnej skusenosti odporucam vyskusat, len majte trpezlivost.
Ahoj holky, přetahování predkozky vůbec netěšte. Dite si s tím samo pořadí, az bude čas. Predkozka se uvolňuje vekem. Pretahovanim ty děti jen trapite.
Baby, kedy treba zacat s kupelmi.moj maly ma 8 mesiacov a na poradni na mna dr vybehla, ze mu nejde stiahnut predkozka. Som kukala na nu ako tela, ze ved este nemusi a ona ze nieco by uz mali ist stiahnut. Tak teaz som jelen, robit kupele cie nie?
@magic08 Doktorka je kráva. Nepretahuj, nenech doktorku násilně přetáhnout, precti si tohle : http://www.azrodina.cz/1580-resite-problem-s-pr...
Pri malickych chlapcoch by som nerobila nic, minimalne do 3 rokov. Potom sa to uz ale ma zacat uvolnovat...ono ta kozicka okolo zaluda sa nasmu uvolnila, ale otvor, taky kruzok co ma na spicke, ten je stiahnuty a tym padom mu to absolutne neslo pretiahnut.
Kupel sme robili vzdy kolo obeda, raz denne, je jedno ci cez den ci vecer, ako vam to vyhovuje.
Ja chapem vsetky nazory mamiciek, ktore radia nic s tym nerobit, hlavne ak to u ich deti islo prirodzene. Ja som tiez cakala skoro 4 roky a nestarala sa. Ale pozrela som si par fotiek na nete a precitala co-to o fimoze a prepacte ale ak si mam vybrat medzi obriezkou a s tym spojenou traumou ohladom operacie, uspavania, hojenia, tak si radsej vyberiem sedavy kupel. Nie je to trapenie dietata, ako mama pristupujem k vlastnemu dietatu s velkym citom a nespravim mu nic co by ho bolelo. Naopak, trapenie je ak im to niektori lekari nasilu strhavaju.
@yaska135 ahoj. chcela som sa ťa opýtať ako ste dopadli? koľko ste vydržali kupkať? mám pocit, že my sme podobný prípad ako vy. kupeme už vyše týždňa a neviditeľná dieročka, ktorú pišal sa síce trolinku zväčšila, ale urobil sa taký akoby prstenec a ten sa tvári dosť "radikálne"... pri cikaní máme tzv. balloning, teda sa mu pinďur naplní ako balon a splasne až ked dociká. Stále mám strach, aby sme mu nespôsobili nejaké trhlinky, lebo moja detská urologička nám vyslovene zakázala sťahovať, že tie trhlinky sú fakt nebezpečné a že to môže spososobiť sekundárnu fimozu a narobíme viac škody ako úžitku...
Ahojjj. No mi sme sa kupat vydrzali skoro 3 mesiace, ale bez vyraznejsich zmien taktiez trosku to povolilo a dost. A teraz este skusame slezovy krem z yustu, tak sa nam to povolilo trochu viac ale sme vemi rozlietany tak to natieranie je len raz do dna. keby sa natieralo aspon 2 krat tak by sa to mozno povolilo viac. A vyhoda tochto kremmu je ze velmi dobre posobi aj na trhlinky a velmi rychlo ich vie zahojit a aj protizapalovo. Pouzivame ho cca necely mesiac, len je to na dlho musime zacat natierat aspon 2 krat za den a verim ze sa to vyraznejsie povoli. ak by si mala zaujem o ten krem tak napis. pekny den a drzime palce treba len vydrzat. 🙂
@yaska135 ahoj chxem sa spytat ako pokracujete. Moj syn ma 6 rokov a tiez riesime tento problem. Zajtra idem do lekarne pre slez. Bojim sa operacie. On to totiz nemal od zaciatky tak zuzene az teraz. Vobec neviem ako sa to stalo. Som z toho zufala :'( snad nam ta bylinka pomoze. Dakujem
No mi sme uz z kupelu presli na krem zo slezu, povoluje sa mu to ale velmi pomalickych kusockoch, len treba dodrzat to pravidelne kremovanie a pomale natahovanie. No uvidime ci sa na to podari z tymto kremom. Ak nie tak nas asi ta operacia neminie. Uvidime treba len vydrzat.
Ahoj. Je to slezovy krem z JUSTU. Najds na stranke www.just.sk 🙂

@mimi321 mo vidis supeeeer dnes to uz bude uuplne tesim sa s tebou