icon

Zabrali vašim deťom homeopatiká nasadené od homeopata?

zvonkohra
25. feb 2012

Ahoj mamicky....V pondelok som s dcerkou objednana k homeopatke u nas v Presove.Chcem sa spytat zabrali vasim detom homeopatika alebo nie?Citam vsade vsetko a uz mi s toho preskakuje 😝

nexo
23. sep 2014

zabrali , treba ale najst spravneho homeopata . Musi urcit spravny konštitučny liek. Najlepsie sa nam osvedcila ta homeoclinic v bratislave 🙂

nankab
26. sep 2014

homeopatia je druhá najpoúžívanejšia alternatívna metóda na svete...žiadne placebo to nie je...určite zaberajú homeopatiká, niekedy je to horšie z akútnym použitím, lebo stav sa veľmi rýchlo mení a vyvíja, ale konštitučne pomáhajú...preto odporúčam na opakujúce sa zdravotné problémy alebo chronické - konštitučná liečba, nie symptomatická

edko22
19. nov 2014

Homeopatika su placebo. Dokaz, ze pamatovy efekt neexistuje napr:

https://www.youtube.com/watch?v=vcBHKMJDHaU

(30 min a dalej)
Nedokazes sa nimi predavkovat . Rocny zisk v USA pre firmy je 200mil USD. Ucinok nedokazatelny, nie su nijako postihnutleni.

Som pragmatik. Akupunkturu nepraktizujem, no je jednoduche zdovodnit jej fungovanie, rovnako meditacie, masaze atd. sa daju logicky i vedecky preukazat.

Radsej kupte slovenske jablka ci zeleninu od drobnochovatelov.

strociatka
19. nov 2014

@zvonkohra absolutne nezabrali, ani u mna a ani u deti. Jednoducho u nas placebo vobec nefunguje..

edko22
14. máj 2015

@nankab "homeopati" si radi prikrasluju fakty o tejto pseudomedicine. Na tzv. konstitucnu liecbu sa pouzivaju "pristroje" nad ktorymi sa pozastavuje normalnemu cloveku rozum (http://personal.tucna.net/elektronicka-homeopat... a ine), pripadne vas "vysetri" labilne individuum zijuce mimo reality ohanajuce sa znaskami poloklamstiev, aby vas ohurili.
JE TO PLACEBO a na vyvratenie tohto tvrdenia mali vyrobcovia uz vyse 200 rokov. Rad si precitam o normalne zdokumentovanej studii a ucinkoch.
AK MAJU BYT VYSKUMY HODNOVERNE, MAJU BYT REPRODUKOVATELNE S ROVNAKYMI VYSLEDKAMI A NEZAVISLE.

Vyhnime sa prosim bludom typu: znamej zabrali homeopatika jej pudlikovi na bolavy zub.. v nemecku tym farmar vyliecil troch konikov so zazivacimi tazkostami ... v afrike malo 7 deti hnacku.

vanesska
3. jún 2015

U nas super zabrala konstitucna liecba od homeopatky.... podla mna vela negativnych skusenosti s homeo je sposobenych tym ze homeopat nenastavi dobre liecbu a potom to nema ziadny efekt. my sme boli na asi 2 hodinovom "pohovore" kde sa fakt pytala uplne na vsetko na kazdy detail a podla toho vybrala lieky a tie zjavne super zafungovali. liecime sa ja aj dcerka.... homeo sme si vybrali kvoli klasickym skolkarskym chorobam kedze dcerka mala takmer kazdy mesiac zelene sople cize nonstop pamykon, trifed a pod.... a iba kratkodoby vysledok za mesiac to mala naspat, ORL vzdy skonstatoval alergiu a predpisal lieky na alergiu :( potom to vzdy od nej preslo na mna a bola z toho mesacna PN so zapalom dutin a ATB :( ORL aj u mna to riesil ako alergiu a sup lieky na alergiu a ATB :((( samozrejme ze ziadnu alergiu ani jedna z nas nema.... takto sme fungovali dva roky mala stale vynechavala zo skolky, ucitelky nas stale upozornovali ze zasa ma zelene sople aby sme ju aspon par dni preliecili atd... ja som mala stres z kazdej nadchy lebo mne sa to vzdy usadilo na dutiny..... no a teraz po tej konstitucnej liecbe ziadny pamykon ani ATB 🙂 hoci boli chripky v skolke, sople, kasle dcerka bud nechytila nic alebo ked nieco doniesla hned som jej zacala davat homeo a dostala sa z toho za par dni s lahkym priebehom a bez inych liekov..... takze pre mna to nie je absolutne ziadne placebo nasa zdravotna karta a za rok iba tyzden vynechany v skolke su pre mna skvely dokaz 🙂 nam homeopatka hovorila ze ona sice moze zasa dostat sople a chripku ale ten priebeh by mal byt kazdy raz slabsi a slabsi..... takze za nas mozem povedat ze u nas to zafungovalo ozaj super a ja homeo odporucam kazdemu len je potrebne fakt najst dobreho homeopata ktory sa s tym vyhra aby vam nasiel ten vas spravny liek...... a pri nadchach este mame vyskusane preplachy nosa neti konvickou super to vyplachne vsetky sopliky z dutin co drobci nevedia vyfukat..... takze sa to nerozsiri dalej do dutin a ucha. skvela vecicka 😉 len treba deti na to privyknut 😀

edko22
4. jún 2015

@vanesska presne nato su "dobre" homeopatika. Sprav si tak prieskum v okoli, ako funguju ostatni rodicia s detmi a ako sa to samo casom vykrystalizovalo. Je uplne normalne, ze rok-dva po nastupe do skolky si to dieta odskace ako na beziacom pase, kym si ziska imunitu. Ci budes kvapkat cistu vodu, alebo nebudes, tak sa organizmus prisposobi.. Pre "homeopatov" je toto idealny pripad, hlavne ze su vsetci spokojni (najma po financnej stranke).
Skus tak "konstitucne" poriesit dalsie dieta pred skolkou (i ked uz co to ziska od surodenca) , proste nieco mimo standardneho priebehu a budeme len radi, ked tu napises detaili.

vanesska
5. jún 2015

@edko22 ja nikoho nepotrebujem presviedcat o tom ci funguju alebo nie... ja som napisala len moju skusenost a nech si kazdy urobi usudok sam.... kvoli homeopatke som si urobila vypis z dcerinej zdravotnej karty a mala tam zaznam okrem dvoch mesiacov v lete kazdy jeden mesiac a dokola tie iste diagnozy....okrem toho sme zacali s homeo na jesen teda prave v obdobi chripok, kaslov a soplov a jednoducho odvtedy zaznam v karte nema ziadny 🙂 proste pre mna ta zmena bola uplne ocividna z mesiaca na mesiac a pochybujem ze by v priebehu par tyzdnov zrazu zo skolkarskych chorob vyrastla 😉 este na dokreslenie maly priklad ked v zime bola taka epidemia zapalov pluc a priedusiek tak mala nieco doniesla zo skolky ale v priebehu par dni jej to odoznelo a moji rodicia co s nou boli skoncili obaja na atb a mama dokonca v nemocnici so zapalom pluc...... takze tak..... a este ked sme pri peniazoch co ta teda zrejme trapi najviac.... tak to ze rodicia platia kopu penazi kazdy mesiac za doplatky na ATB, rozne sirupy proti kaslu, sprejiky do nosa a uzasne cukrikove multivitaminiky pre deticky ich v konecnom dosledku vyjde ooooovela drahsie ako 50 eurova vstupna konzultacia u homeopata a jedno balenie homeoglobuliek ktore stoji 3 eura 🙂 a vystaci ti na dlllhu dobu....... takze nerozumiem tomu preco treba niekoho stale presviedcat o tom ze homeopatia je blud a blbost a tahanie penazi z vreciek ludi...... podla mna cokolvek co detom ale aj dospelakom pomoze (hoci by to zrovna bola aj cista voda co by bolo fakt super 🙂 jednoducho stoji za to vyskusat..... takze zi a nechaj zit.... kazdy nech si spravi usudok a vyskusa co mu vyhovuje...... 🙂

edko22
5. jún 2015

@vanesska
Tak dobre, napis mi prosim ake konkretne homeopatika vam zabrali. Ak sa da, tak bez trojbodiek. Plus aku homeopatku navstevujes (dosiahnute vzdelanie, aku ma prax a kde predtym posobila. Ak nevies nevadi)

vanesska
5. jún 2015

bodkami oddelujem myslienky snad ta to neirituje je to moj styl pisania..... nasa homeopatka sa vola Sona Koysova najdes jej stranku tophomeopat.eu ale aj ine no verim ze si ju dostatocne vylustrujes cez dostupne zdroje aj sam.... 😉 homeopatii sa venuje takmer 20 rokov a co je dolezite ze je pre homeo nadsena a to sa mi paci.... keby aj klasicki lekari fungovali s takym zaujmom pomoct pacientovi svet by bol pre mnohych pacientov ovela krajsi...... a este zaverom pre takych oponentov ako si ty (myslim to bez urazky proste mas svoj nazor ktorym sa snazis oponovat a hladat argumenty proti homeo) mozem povedat ze mne klasicki lekari s tymto problemom nijako nepomohli hoci som to riesila dva roky vylucne cez nich ( a sama viem kolko penazi som v lekarni vzdy nechala ked nepomohol jeden sirup alebo sprej do nosa kupila som druhy, treti, stvrty ale vsetko bez trvalejsieho vysledku.....) preto vraciam sa naspat k svojmu prvemu prispevku mne homeo pomohla a to ci niekto vyskusa alebo nie je na kazdeho vlastnom uvazeni.... tak vela zdravicka vsetkym!

edko22
5. jún 2015

@vanesska
Ak mozem poprosit nejake konkretne nazvy homeopatik, u ktorych si presvedcena ze vam pomohli (bodky ma neirituju, ale niekde som cital, ze to posobi dojmom afektu pisatela)

vanesska
5. jún 2015

aha zabudla som takze calcarea carbonica 200ch a kalium iodatum 200ch .... a afekt urcite nie mam to tak vo zvyku.

sense
5. jún 2015

Moja kamaratka neda na homeopatika dopustit...chodi tam uz dlho, uprimne? mam pocit ze nebyva o nic menje chora ako predtym...ale viera v to ze je to pre nu lepsie ako zajst k normalnemu lekarovi jej zrejme pomaha ...

edko22
5. jún 2015

@vanesska
Tak si to zhrnme, ci som na nieco nezabudol:
- tvoje dieta bolo casto chore asi ako 90% ostatnych deti a aktualne mu to ustupilo a neberie ATB asi ako 90% ostatnych deti v rovnakom veku (moj odhad, tiez mam dieta a bavime sa s inymi rodicmi)
- pomohla ti vystudovana Inzinierka, ktora sa neuplatnila vo svojom obore ale nasla si zalubu v Homeopatii. Navstevovanim par hodin pocas vikendu za 50E (raz za mesiac v obdobi 4r.) "ziskala" v homeokomunite nastaveny "titul" SAKHom. (dany titul je bezcenny mimo danej komunity)
- ty mas pocit, ze ti pomaha roztok Uhlicitanu Vapenateho = Vapenec = CaCO3 (calcarea carbonica) , pripadne roztok Jodidu Draselneho = biela jodidovana sol = KI (kalium iodatum) zriedenej pri 200CH v tomto pomere (dielov lieciva: dielov vody) :
1:10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
- pride ti normalne prispievat 50E mesacne na "konstitucnu" liecbu a kupovat si za 3-6E cistu vodu s nemeratelnym obsahom Vapenca alebo Kuchynskej soli.

Ak to vsetko sedi, tak prajem vela zdravia tvojim detom a trpezlivost ak sa dostanes k normalnej lekarke (myslim trpezlivost tej lekarky).

janinah
5. jún 2015

homeopatikám neverím,ak niekto platí sa milionkrát riedenú kvapku čohosi bezvýznamného,je to jeho vec

vanesska
5. jún 2015

@edko22 preeesne toto som cakala uplne dobodky.... a nesklamal si 😉 drz sa aj ty s rodinkou!

edko22
5. jún 2015

@vanesska
Som otvoreny akejkolvek vecnej debate k teme. Ak som tam uviedol nieco nepravdive, tak ma kludne oprav/vysvetli. Rad by som to ale nechal vo faktickej rovine.

PS: pre mna niesu blbi ti, ktorych nachytaju, ale ti, ktorym sa neotvoria oci ani ked im to daju cierne na bielom.
Sam som si v minulosti kupil homeopatika, v domneni ze sa jedna len o oznacenie pre prirodne pripravky.

vanesska
5. jún 2015

@edko22 trosku som si ta prezrela na fore a nasla som ta takmer v kazdej teme co sa tykala homeopatie teda z toho mi vyplyva ze si velmi velkym odporcom homeopatie a svoje oponovanie sa snazis opierat o logicke a vecne argumenty co je chvalihodne no stale mi unika podstata toho celeho preco sa tak urputne snazis presvedcit vsetkych ostatnych o tom ze nemaju pravdu a ze ich vyliecenie homeopatiou je cisty blud a ze to zarucene nemoze fungovat. mne je jedno ako to funguje nam s dcerkou to pomohlo a to je pre mna rozhodujuce. nepotrebujem k tomu ziadne vedecke argumenty ani nepotrebujem nikomu nic dokazovat na rozdiel od teba, co sa v kazdej jednej diskusii snazis ludom davat argumenty preco nemaju vyskusat homeopatiu. predsa co je na tom ked sa clovek vylieci ci uz akupunkturou, homeopatiou alebo hoci aj placebom?? je na tom nieco zle? dolezite je ze sa clovek vylieci... a bez chemie ktorej mame vsetci naokolo viac nez dost....vsak nie je nic krajsie ako zdrave deti ktore sa nahanaju a blaznia a nemusia travit hodiny v cakarnach u lekarov castokrat uplne bezvysledne... kopa vysetreni....alergo, imuno, orl je uz dnes uplne bezny standard... nezaberu tieto ATB? tak sup druhe, ani tie nezaberu? problem bude v imunite tak sup na imuno... nic vam nezistili? tak este v zalohe mame alergologiu... a takto ludia vyhadzuju celosvetovo miliony za zarucene farma pripravky, pri ktorych mas v kazdom jednom pribalovy letak plny neziaducich ucinkov a ktore maju castokrat minimalny ucinok pozname to asi vsetci... a to je asi v poriadku ci? zober si ze pomaly kazde druhe dieta je dnes oznacene ako alergik. je to normalne? ale necudo ked do seba a hlavne do deti pchame take mnozstvo chemie! a ked sa clovek vylieci alternativne bez chemickych liekov tak je povazovany za minimalne cudneho.... keby si radsej presviedcal mamicky aby dbali na stravu svojich deti a nepchali ich farebnymi dzusikmi ci takymi oblubenymi vitaminovymi cukrikmi z lekarne ze ktore podotykam vyhadzuju tiez nemale peniazky bolo by to asi ovela osoznejsie.... 😉

a na margo tvojich narazok na vzdelanie pre mna je ovela vacsim prinosom osoba ktora ci uz ma alebo nema titul sa celozivotne vo svojej profesii vzdelava a dosahuje vysledky ako nejaky otraveny a arogantny pan MUDR..... mas nadchu = alergia tu mate recept o 3 mesiace na kontrolu a takto sa to opakuje dokola - alergia ziadna nepotvrdena... to je co za pristup?? 😝 ani babky bylinkarky nemali skoly a nikto o ich schopnostiach nepochyboval... 😉 tak snad uz na dnes stacilo.... pekny vikend

desszi
5. jún 2015

@vanesska neries inych a nedaj sa vyprovokovat 😉 nam tiez vyborne zabrala konstitucna homeopatia a nepotrebujem ziadne vedecke dokazy o tom ci funguju alebo nie, kto chce chemiu, nech si ju dava, kto nie, nastastie zatial ma tiez moznost volby

edko22
5. jún 2015

@vanesska
Niesom za pchanie ATB a chemie. Uznavam prirodnu liecbu, da sa lahko a preukazatelne potvrdit jej ucinok. Akupunktura a ine sa daju tiez preukazat a vysvetlit.Homeopatia nieje prirodna liecba a 200 rokov vyhybania sa meratelnemu potvrdeniu ucinku je velavravne.

Ak sa dozvie co i len jeden diskutujuci pre neho nove suvislosti a fakty k homeopatii na tomto fore v akomkolvek vlakne, tak to beriem za pozitivum. Averziu som ziskal u jednej znamej, ked som si cital letak a zistil ze vlastne je to nonsens. Nasledne ziskavanie informacii ma uz v ziadnom bode nedokazalo ani ciastocne naklonit na stranu homeo.

Pristup lekara je dolezity. Mas pravo si lekara zmenut ak niesi spokojna. Pani inzinierka moze mat ludskejsi pristup ako tvoje doterajsie skusenosti, to jej ale nepridava na absencii zakladneho medicinskeho vzdelania. Dufam, ze niesi tak zaslepena svojou tuzbou za alternativou a ze neohrozis zdravie svojich deti ked nebude jednat o da sa povedat hluposti.

tinika
19. jan 2016

@zvonkohra u koho si bola? pokial viem tu v PO ani homeopatka nie je, len dvaja lekari robia aj homeo, mala som čest s jednou, dala nam probiotika drahe z madarska a vobec ziadna debata o dietati, probleme čize aj keby dala homeo nemoze zabrat ak sa tomu nevenuje aky je problem a pod.

tinika
19. jan 2016

@murcos uplne s tebou suhlasim, niej e jednoduche najst ten spravny liek, niekedy aj 3x treba zmenit a vela ludi to vzda a odsudi ze nezabera

tinika
19. jan 2016

@edko22 zbytočne ti bude pisat nazvy homeopatik, tebe nemusia zabrat, lebo ak by si čital spravne, kazdy homeopat vysetri ten ktory pripad individualne a nie len symtomy ale aj ine dalsie priznaky, povahu atd atd a tak nasadi liečbu a tiez ten isty homeo liek nepouzijes napr. na kazdy kasel je pripad ood pripadu neda sa to pausalizovat len niektori ludia si vygooglia dačo a uz nasadia, nezaberie a uz to zavrhuju. chcelo by to troska nastudovat a venovat sa tomu ale lahsie je odsudzovat, prečitat par člankov proti pritom je ich vela aj za aj studie existuju ze to zabera, ale kto nechce verit, verit nebude a nepresvedči ho nikto len on sam :D

zvonkohra
autor
20. jan 2016

@tinika u poradovej ale bola som len raz a prisla som na to ze do toho nevidi....ja som v tom nepokracovala

tinika
20. jan 2016

@zvonkohra ja som bola s ruskom dsvno u orl lekarky a ona vrsj sj homeo tobi ale tskcakurat zlu reklamu

tinika
20. jan 2016

Riskom malo byt

lucylka25
22. jan 2016

Ahojte, ked pojdete k homeopatovi - co doporucujem na 100% - urcite si treba vybrat studovaneho, ktory sa venuje iba tomu a nema pridruzene ine terapie a nepouziva kyvadlo a numerologiu ale homoepatika vybera na zaklade vedomosti z niekolkorocneho studia + nadalej studuje a zucastnuje sa novych seminarov, kde sa dozveda nove a moderne veci, pristupy, lieky, atd. Doporucujem vyberat z tohto zoznamu: http://www.komorahomeopatov.sk/zoznam-homeopatov

tinika
20. júl 2016

@marti35 toto ked vidim sa len smejem