Zlé sny po homeopatii
Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.
Homeopatia podla mna nemoze mat efekt ani pozitivny ani negativny. Ale tie pilulky su casto cukrove a myslim si, ze nezvyknutemu dietatu moze robit zle pit neviem kolko krat denne cukrovu vodu. Ja som to asi 2 dni mojej dcere davala, lebo kamaratka ma furt otravovala nech to vyskusam, a nemala som energiu sa s nou donekonecna hadat ze je to nezmysel. A myslim si ze moja 1- rocna dcera hnackovala z toho cukru. Tym som chvalabohu ziskala vyhovorku pokoj od dotycnej kamosky.
@alaguema tak bud voda nesie vsetky informacie alebo ziadne. Zas sa mi nepokusaj nabulikat, ze voda vykonava vyberove konanie na informacie, ktore ponesie a ktore nie. Nech uz by bola voda akokolvek zazracna, neverim, ze ma tolko inteligencie v tych 3 atomoch z ktorych sa jej molekula sklada aby vedela vyselektovat, ktoru informaciu si zapise do pamate a ktoru odignoruje.
A praskovy cukor si ako selektuje a pamata si informaciu, ktoru ma dalej odovzdavat?
@zita19 ja nic nevnucujem... nemam ani patent na rozum... napisala som svoje presvedcenie a nazor, o tom je forum, to je vsetko...ty si ver comu chces...
@sonapindjakova nie nevnucujes. Ty len varujes. Pred cim? Vsak nestras, doloz dokazy.
@zita19 ja vám aj trochu závidím, s akou istotu všetko viete 🙂 Čo môže a čo nemôže v prírode a vo vesmíre byť. Neviem, či to funguje a ako to funguje, ale netrúfla by som si označiť to za blud len preto, že si to neviem vysvetliť (za predpokladu, že by to fungovalo). Na základe čoho dávaš do súvisu inteligenciu s počtom atómov? Iba analógia s človekom - kráľom tvorstva, strašne veľa molekúl a ešte viac inteligencie...nejaká obyčajná voda nám predsa nebude inteligentnejšia 😀 Teraz ťa asi šokujem, ale ja osobne som presvedčená o tom, že žiadna molekula nie je potrebná k tomu, aby existovala inteligencia 😉 Idem cvičiť. Majte sa tu krásne.
@zita19 musim sa troska zastat
@sonapindjakova . Ona sice po svojom, ale aspon chape princip, ze takto to nefunguje. Ale v niecom malickom ma aj pravdu. Moja babicka tiez vedela o tom svoje😂😂
@alaguema este raz to skusim polopatisticky, ak nesie voda nejaku informaciu, ako to ze sa to neprejavuje v liecbe???? pretoze homeo NEMAJU liecebny ucinok lepsi ako placebo, poznam chlapika, ktorému zena davala lieky na chudnutie (v skutocnosti to boli sladke cokoladove lentilky, zabalene v blistre ako liek, aj s pribalovym letakom, mala ich ako obezitologicka z reklamnej kampane firmy) a vies co? jej muz z toho schudol a pochvaloval si to ako super nove lieky dali na trh..teraz budeme vyhlasovat cokoladove lientilky za lieky na chudnutie? Orion za farma firmu? podvedomie cloveka a autosugescia su dokazane fakty (mozog, hypotalamus a nasledne hypofyza hormonalne riadia vela veci, aj imunitu, aj metabolizmus) a pokial clovek niecomu naozaj veri, dokaze sa liecit aj placebom, ale to kazdy normalny clovek vie, ani vedci to nepopieraju, akurát este raz zopakujem: klasicke lieky musia preukazat ze maju ucinok VYSSI ako placebo, ze to nie len o sugescii liecenych, placebo dokaze ovplyvnit aj vyhodnotitela, preto sa robia DVOJITO zaslepene studie (ani lekar ani pacient nevedia ci pacient dostal placebo) to sa vyhodnocuje az spatne a v takychto studiach homeo nepreukazali ucinok vyssi ako placebo..cize kludne sa pacientovi mohlo dat hocico ine, efekt by bol rovnaky..tak ako nesu informaciu, ked nemaju liecebny efekt? a este raz: homeopati tvrdia ze to je cez klustre..lenze cez to DOKAZATELNE nie je..tak nech si aspon vymyslia lepsiu vyhovroku, lebo tuto im uz davno vyvratili
@alaguema moja, netvrdim, ze vsetko viem. Proste ako pragmaticky clovek, materialisticky zalozeny s prirodovednym vzdelanim uvazujem tymto smerom. A ako pragmaticky clovek, materialisticky zalozeny s prirodovednym vzdelanim uverim len dokazom. Ako pragmaticky clovek, materialisticky zalozeny s prirodovednym vzdelanim pouzivam vsetky svoje vedomesti a dostupne informacie na spracovanie informacii. Viem aj moja viera v dokazy je viera. Mimimalne rovnako dolezita ako vasa viera v pamat vody a praskoveho cukru.
@zita19 pred kym varujem si mozes precitat v mojich komentoch predtym, nemam chut sa opakovat a zas byt oznacena za fanatika. a dokazovat? naco?kto veri, dokazy nepotrebuje, kto neveri, alebo nechce, naco mu nieco dokazovat? a myslim, ze ty takymto veciam neveris, tak naco ta presviedcat? mozno niekedy budes mat skusenost, ktora ta presvedci, alebo mozno do konca zivota nie... no pre mna su uz tie slova maminiek, ktore pisali na prvych stranach o zlych snoch, vykrikoch, desoch deti dokazom, ze to nie je dobre...a tiez to, ze poznam aj par ludi, ktori sa takto liecili a dopadli podobne, mali nocne mory, uzkosti, pocit prenasledovania, alebo jednu chorobu vyliecili a prisla dalsia...
Nečítala som komentáre, ale môj názor - je to možné, dokonca vysoko pravdepodobné.
Homeopatia je mágia, za mágiou sú zlé sily a tie aj keď pomôžu telesne, uškodia inde.
Toľko môj postoj ako veriacej osoby.
Chápem, že neveriaci ľudia si budú klepkať na čelo, ale nech odpovedajú ČO v homeopatikách je liečivé.
@sonapindjakova co sa tyka zlych snov, kriku zo sna, nocnych desov... Tie maju deti (aj dospely ludia) aj bez toho aby uzivali homeo. Tam su priciny zvycajne uplne ine ako praskovy cukor s pamatou. A castokrat sa pricina ani nezisti a ako nocne desy dosli, tak odidu. Bez toho aby sa pouzili akekolvek odklinacie a ocistne kury od zlych sil.
Za zlymi snami skor moze byt segedin na veceru, nie zle sily...
@catherinah aj my (teda ja konkretne) neveriaca si klepem po cele a pytam sa, a to ta budem citovat: "ČO v homeopatikách je liečivé." Ale s magiou si ju nespajam. A co včul so mnou?
@zita19 ja som tiez prirodovedec a matematik v jednej osobe. Som pragmatik. A hlavne hydrogeologia a juvenilna voda je sucast mojho vzdelania. A nikdy mi nikto nehovoril, ze voda ma pamat....az tu sa dozviem, ze vlastne nic neviem. Ako matematik chcem dokaz. Ale neboj
@alaguema mi to vysvetli. Vlastne ma presvedci, ze som vlastne hlupejsia ako ta voda s pamatou😂
@zita19 pises vtipne🙂 a ked si myslis, ze je to vsetko len nahoda, tak ok, neberem ti to🙂
@zita19 nuz pragmatikov zastrelia😃 a ostane ciel, zlikvidovat polovicu ludstva pomocou homeo. Aj konspirativne teorie milujem. A potom si niektore budu davat vecer osccillococsynum, ktore vyrobili z plesnivej kacacej pecene. A ak je plesniva, tak tam je penicilin, a ak tam je penicilin, potom vlastne zuju antibiotika, ktorym sa chcu vyhnut. A z toho vyplyva, ze si buduju oddolonost voci liekom a teda vlastne si ublizuju. A voda chudatko je v tom nevinne, tou len tu gebuzinu zapiju.
@jajka257 ja som informatik. Pre mna tiez plati exaktna logika. No ale uz mi je jasne, ze voda je mudrejsia ako ja. Lebo ja ked mam do selektu zadefinovat vyberove kriteria, zapotim sa dost, obzvlast ak vstupuje vela premennych. No ale voda pozna zazracny algorytmus. Len tak pre zaujimavost by som rada videla ten vyvojovy diagram, ktory ho popisuje. 😀
@zita19 fiii, podme sa nazad pekne ucit. Co algoritmy a premenne😃 obycajny graf v excel je sranda, ak mam pouzit aj iny harky ako yen aktivny, ci zadavat kriteria pre vyber hodnoty. Nuz ale UK v BA nestaci, to treba len tak plynut v prirode a pocitime neskutocny naval informacii. Dufam, ze to budem schopna spracovat....

@alaguema no ak voda nesie informaciu vsetkeho cim presla, tak nas panboh chran. Si uvedomujes o com pises? Ved potom mame pekne zavarene, vsetko zle, coho sa dotkne, my vypijeme. Nestaci, ze pijeme latky, ktore sa nedaju cistenim odtranit, ze pijeme aj vsetku energiu. No silna kava....