icon

Zlé sny po homeopatii

syrik
6. jún 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.

stanulienkat
8. jún 2016

@sonapindjakova no ked vidim taketo fanaticke prispevky, uz sa ani nesmejem. Treba chodit menej do kostola a viac pouzivat vlastny rozum.

mima4
8. jún 2016

@sonapindjakova
ked uz niekto nechce vidiet duchovne pozadie homeopatie, tak nech aspon vidi vedecky dokazene fakty. A nie je to jediny zdroj, proste viac vedeckých výskumov dokazalo, ze homeopatia nelieci, nema liecivu zlozku a je podvrh.

sonapindjakova
8. jún 2016

@stanulienkat vlastny rozum pouzivat treba, to suhlasim, ale nie vzdy sa vsetko rozumom vysvetlit da... aj ked su ludia ako ty , ktori su o tom presvedceni... skoda sa s tebou hadat a to ani nechcem, ved som presne vedela, ze ked nieco napisem proti takymto veciam, zdvihnu sa ludia na odpor, tak to vzdy bolo aj bude... nuz, kazdy ma pravo verit comu chce, aj tak raz PRAVDA vyjde najavo... a kto ju hada ten ju najde... prajem vsetmo dobre, mozno raz zmenis nazor...
PS: a do kostola by niektorym neuskodilo chodit viac 🙂

lumipa
8. jún 2016

@syrik ja ale nehovorim ze to neexistuje, len ze to nieje z homeo tabletky..znamy mali v dome ducha (duch - postar - neskodny) a normalne volali nejakeho chlapika nato...a odvtedy je pokoj... Mozno je to len o zlej energii (cim nemyslim ze tvoja rodina ma zlu energiu) ale napriklad, ako stavbar som sa velakrat uz stretla s tym, ze ak niekto postavil dom na pozemku, kde bol kedysi potok, alebo tam bola studna, diali sa tam cudne veci...skus porozmyslat aj touto cestou...
Kazdopadne ja sa tychto veci dost bojim, ale moja babka co ma uz skoro 100rokov mi vzdy hovori, ze dievca moje nicoho sa nemusis bat, len zlych ludi... Kazdopadne skus zistit preco vidia ducha, preco je tam, co chce...v mojom okoli to par ludi uz riesilo a vzdy sa to vyriesilo bez toho aby bola ,,verzia " diabol...
Ja nikoho urazat ani nic nechcem, len sa nato skusam pozerat triezvo. Nikoho neurazam (ak niekto neutoci a neuraza mna)

mima4
8. jún 2016

a pre vsetkych "homeo" fanusikov:

najčerstvejší článok:

http://domov.sme.sk/c/20184312/homeopatia-je-ro...

Precitajte si však CELY članok. 🙂

a len taky minim urivok:

Je škodlivosť homeopatie len v tom, že je neúčinná, alebo môže človeku aj uškodiť?

„Uškodiť môže v tom zmysle, že sa zanedbá štandardná liečba. Nedávno bol opísaný prípad rodičov, ktorí čelia súdnemu procesu, lebo nedávali svoje dieťa očkovať a liečili ho len homeopaticky. Dieťa zomrelo buď na čierny kašeľ, alebo na niektorú z týchto diagnóz. Vidím tu problém v odmietaní štandardnej liečby. Je veľa pacientov, ktorí k tomu pristupujú takmer sektársky. Keď sa nádcha lieči týmto placebom, dajú sa prižmúriť oči. Ale už aj ja som zažil takých rodičov, ktorí striktne odmietali antibiotickú liečbu. Dieťa ju reálne potrebovalo.“

chovancova27
8. jún 2016

Ľudkovia, homeo fanúšika nezmeníte ani tisícimi článkami, ktoré pracne hľadáte na nete🙂 tak isto Vám homeo fanúšik môže sem nahádzať linky na ďalších tisíc článkov aby presvedčil on Vás🙂 Ale homeo fanúšik to nespraví, lebo má svoju vieru tak ako vy máte svoju vieru v klasickú medicínu. Takže neplytvajte silami... 😉 Keď raz klasická medicína nevie pomôcť, je na každého rozhodnutí, či začne skúšať niečo iné... placebo/neplacebo, je krásne, že to funguje a pomáha. Koľkí už keď nebolo inej cesty skúsili aj inú cestu, a uznali, ako sa mýlili... takže, "nikdy nehovor nikdy"... Asi toľko z mojej strany...

emmily81
8. jún 2016

Na homeopatiu budú vždy rôzne názory... za ... proti... možno... to je so všetkým tak...sto ľudí...sto presvedčení ...a čo je horšie takmer každý vám bude chcieť vnútiť ten svoj názor...
Som veriaca.. ale zatraťovať homeopatiu pre podozrenie, že ide o satana nebudem.. Vždy som hľadala alternatívu... bylinky, homeo... hoc čo len čo najmenej chémie... (písala som o tom aj tu vo wiki)
Niečo ako bielu mágiu robí aj moja svokra.. aj o polnoci ju tu denno denne chodia prosiť ,aby robila "vodu" ... lieči na diaľku... pomáha ked je zle, ... do kedy vládze-max.5-6x denne (farár to zatracoval, ale už aj on na kázni hovorí, že to je dobré, lebo sa tým ľuďom pomáha a modlí sa pri tom)
Mimochodom skúste si prečítať toto
http://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/clanok/373...
Musím ju citovať PORIADNY HOMEOPAT NIKDY NENAVRHNE: „Prestaňte brať lieky.“

emmily81
8. jún 2016

mimochodom na tie zle sny... môže to byť všeličo... zašla by som k psychologičke, u nás to bolo po dedkovej smrti... ale prešlo to

yollanda
8. jún 2016

Jak mozes mat po cukre zle sny? Homeo je ciste placebo.

zuzu1104
8. jún 2016

@emmily81 prepac, ale teraz mi neda sa nevyjadrit. Ak si ty a tvpja svpkra veriace ako mpzte verit v uhliky. Preco ludia radsej nejdu pre liek za tym pravym, ktory im ho chce dat, Boh, ale k zene, kt. sa modli nad uhlikmi. Je to okultna zalezitost. Keby sa ludia viac v modlitbe utiekali k Bohu, tak by neboli ziadne taketo pohanske zvyky rozsirene. Ale je to proste tak, kto chce vidiet vidi, kto chce pocut, pocuje.
Viera je dar, je to velka milost. Ak skutocne verim, tak zo vsetkym, uplne...

emmily81
8. jún 2016

@zuzu1104 viera nevylučuje homeopatiu a podľa mňa ani bielu mágiu...ako diabol škodí, tak Boh pomáha, kto sme aby sme hovorili, že dobro a pomoc nieje jeho vôľa, kto tvrdí, že pomáhať sa da len klasickou medicínou.Ja myslím,že sme na to "primalí"celá historia hovorí o tom,ako sa môže cirkev mýliť lebo cirkev...to sme my a sme omylní... však ano... stačí si prelistovať nejaké knihy... cirkev hlásala že zem je plocha... a všetci čo tvrdili opak boli kacíri .. ked nejaka babka bylinkárka vyliečila choroby tak topili a upaľovali... lebo je to okultizmus... a dielo satana...
ale ja nemám tendenciu prehovárať,ani sa tu vadiť o argumenty... len som vyjadrila svoj názor
Peace <3

buckeye
8. jún 2016

@alaguema v dnesnej dobe ked vieme zaznanenat higsov bozon? Pozri homeo sa odvolava na to, ze voda vytvara pamatove clustre cez vodikove mostiky, co sice vytvara, ale ich trvacnost je v casovych jednotkach, ze mrknutie oka je v porovnani s tym tyzdnova udalost, tak ako si to akoze pamata? A ked ty tomu veris ako umyvas riady? Kolkokrat oplachujes? Ved ta voda si pamata tu svieckovu, co prave vymyvas a vzdy ti tam oatanu kvapky, a cim viac riedis, tym viac je ucinok, to tvrdi homeo, cize chut svieckovej by tam mala byt aj ked mas hrniec 10x umyty, akurat, ze ona nie je, pokial si ma voda univerzalne pamatat kazdu molekulu, musi to platit aj na tie, co vnimame chutou a tu je zadrhel, nepamata, inak by boli homeo pouzivane ako korenie uz v antike..ved staci dostatocne nariedit

@murcos ja neverim ze by nariedene nic sposobilo zle sny, ani take veci ako urieknutie a podobne hluposti, ludia veria vselicomu, to preco som sa zapojila je to, ze z vedeckeho hladiska su homeo ucinne len ako placebo, cize ked da clovek lentilku alebo toto, ucinok rovnaky, iste mozu pomoct pri psychosomatickych veciach, tam ozaj staci placebo a netreba sa ladovat liekmu, staci, ze si clovek vsugeruje, ze sa lieci, vyborne pre hypochondrov, ale na infekcne stavy a realne biologicke problemy nie

murcos
8. jún 2016

@buckeye ja zastavam nazor, ze vsetko funguje podla toho, co si clovek vsugeruje. nase podvedomie je silnesie, zial, nik nas s podvedomin pracovat nenaucil. Takze, ked si poviem, ze mi zaberie rozdrvene sklo, nevylucujem, ze ozaj postavi na nohy a urcite neposkodi ziaden vnutorny organ :D Nahodou sa posledne roky zaboeram touto temou, tym, ze nie som na svk nie som tak nazvem to "manipulovana" cirkvou, ktora z homeo urobila neskutocneho strasiaka. Zasmejes sa, ale vela krat som si kladla aj otazku, ci nahodou farma priemysel nediriguje Vatikan a jednoducho im to tam nepasuje. Ja som na zaciatku spomenula moje vlastne skusenosti s gulickami, spomenula som aj to (opat z vlastnej skusenosti) ze oni funguju, ked vyberies spravne. A prave to strafenie sa nie je jednoduche. Je to presne o tom, ako stretnut super dr. Takze tak. Zaklad je nestratit zdravy rozum. Okrem ineho vela pohyna prenesena psychika z dospelaka na dieta...ale to je tiez o niecom inom.

alaguema
8. jún 2016

@buckeye voda je veľmi zaujímavá látka. O homeopatiu sa veľmi nezaujímam, o vodu áno. Na margo sviečkovej 🙂 Predstav si, že existujú mechanizmy a procesy, o ktorých nevieš, nepoznáš ich, nevieš, že existujú. Budeš ich hľadať? Nie, pretože nevieš čo máš hľadať. Mechanizmus, pomocou ktorého voda uchováva informáciu (a či každú, alebo len niektoré), môže byť zatiaľ nad rámec toho, čo sme schopní vnímať a pochopiť. Áno, kľudne aj v dnešnej dobe.

sonapindjakova
8. jún 2016

@emmily81 ahoj, naozaj nic v zlom, chcem ti len povedat, ze sa mylis, viera magiu aj bielu VYLUCUJE. aj ja som si niekedy myslela, ze biela magia je dobra a cierna zla, ale aj biela magia je okultna, je to "vlk v ovcom ruchu",navonok chce pomoct, no nikdy to nie je zadarmo, nieco da, ale si za to nieco aj vezme, mozno uzdravi jeden problem, ale urcite prinesie v buducnosti iny... uz som sa s tym stretla ☹ veru nie je to len psycholochicky aspekt, ze voda a placebo zazracne funguju... nieco za tym je a PanBoh to urcite nie je, pozor na "zazraky", ktore prinasaju nepokoj a strach, (zle sny napr.), aj Boh kona zazraky, ale tie pozname podla radosti a pokoja... neviem preco to robi tvoja svokra, mozno spociatku v tom bol dobry umysel, ale mozno teraz je v tom uz aj pycha, ze ju ludia potrebuju, ze je dolezita.... neviem preco sa pri tom modli, ked neposluchla knaza, ktory bol proti(aj ked teraz je uz za), Bohu je poslusnost milsia ako taketo povery, ktore su Biblii opisane ako OHAVNOST, veriaci maju predsa v NOM hladat silu, len nech sa to neobrati raz proti nej, ako napisala @zuzu1104, kto ma usi nech pocuva, kto ma mozog nech rozmysla a kto sa z toho chce smiat, nech sa teda smeje... ja len chcem pomoct mamicke, ktora toto napisala rozhodnut sa PROTI HOMEOPATII, lebo preto by malo byt toto forum, aby sme druhemu POMOHLI SPRAVNE sa rozhodnut, nie aby sa tu niektori urazali☹ tolko moj nazor, ale ona aj kazdy z nas sa uz musi rozhodnut sam...

kocko
8. jún 2016

@sonapindjakova Súhlasím s tebou vo všetkom. 🙂

sonapindjakova
8. jún 2016

@kocko dakujem, VELMI potesilo ze nie kazdy si mysli, ze som mimo a fanatik🙂 dik este raz a vsetko dobre🙂

buckeye
8. jún 2016

@murcos no ved prave..to ze su na urovni placeba, len dokazuje, ze "liecia" koli tomu, ze si pacient vsugeruje podvedome ucinok, to nikto nepopiera, ale na to aby bol liek liekom, musi mat ucinnok signifantne vyssi ako placebo, toto u homeo zlyhava..ja nie som ani ovplyvnena vatikanom..som ateista 🙂

buckeye
8. jún 2016

@alaguema pozri ja som vedec, riadim sa vedou a jej principmi, ak homeo tvrdi, ze gulicka ucinkuje na zaklade pamatu vody, je na jeho strane povinnost dokazu, tvrdi ze koli klustrom, tie maju rozpad meratelny v stotinach pikosekund, cize na tej urovni ich dokaz zlyhava, zlyhava aj na urovni vyssej a to testovanie v klinickej dvojito zaslepenej studii..a tak to je stale na urovni placeba a a ohlupovani ludi..vela ludi sa ohana ako farmafimy zarabaju na liekoch, iste ani kura zadarmo nehrabe, akurat, ze homeo firmy zarabaju tiez, porovnaj si cenu paralenu preukazetelneho na bolest a teplotu a oscilloccocinum, a to paralen musel prejst klinickymi testami vsetkych stupnov, preukazat kontraindikacie, aby mal povolenie, oscilo nie, to len vyrobili, zabalili a slo rovno na trh, homeo totiz nemusia prechadzat testami ako klasicke lieky, nikto to nekontroluje, lebo im to nikto neprikazuje

alaguema
8. jún 2016

@buckeye tvoje uvažovanie sa riadi vedou a jej princípmi. To je tvoja voľba, ktorá je úplne v poriadku. Pointa toho čo píšem je, že existujú javy, na ktoré vedecké princípy ešte nedorástli. Ty môžeš akurát tak povedať, že ako vedec si to nevieš vysvetliť, ale nemôžeš ich len pre nedostatok vedomostí a vhľadu vyhlásiť za nemožné. Veď to je čistý dogmatizmus. Nemám na mysli konkrétne homeopatiu, od začiatku sa bavím o vode a o jej hypotetickej schopnosti ukladať informácie, ktorú si s bohorovnou istotou poprela. Presne takto uvažujú aj títo chlapíci skeptici...kde len beriete tú istotu?

jhalena
8. jún 2016

@buckeye Keby voda dokazala aj napriek niekolko tisicemu riedeniu niest informaciu, tak svieckova, ci chut korenia, by bolo posledne, co by ma na nej trapilo. 😒 Ake vseliake informacie by mohla pozbierat na ceste k nam obycajna voda z vodovodu.

buckeye
8. jún 2016

@alaguema este raz sa zamysli nad riedenim korenia, ak by voda dokazala niest informaciu, tak staci ti susenu papriku alebo cierne korenie riadne nariedid a korenit tym..ale co ??nefunguje!

buckeye
8. jún 2016

@jhalena to bol len lahky priklad, naco ju zatazovat zamyslenim sa, ze ak si voda pamata, co si vsetko pamata uz len prechodom trubiek z vodovou :D

jajka257
8. jún 2016

@alaguema to vazne😂😂😂😂 nuz tak vedci su debilni a pri vaznych ochoreniach odporucam drzat v ruke kristal a palit sviecku😃😃😃 a operaciu treba spravit telepaticky😃😃😃😂

jema_suri
8. jún 2016

@mima4 súhlasím..homeopatiká sú programované energiou..patrí to všetko k životnej filozofii new age a to veru narobí veľa zla..

jajka257
8. jún 2016

@mima4 my sme sa minule posekali kvoli cervenej maslicke, ale tentoraz suhlasim s tvojimi nazormi. Aj ja som z liecitelskej rodiny a zdedila som to. Ale nikdy som od babicky nepocula o tom, ze voda lieci a vzdy ma pred tymto typov liecitelstva varovala.

alaguema
8. jún 2016

@buckeye začínam mať dojem, že je to úplne zbytočná debata. Informácia je len to, čo my vnímame našimi zmyslami a to, čo nie je zmyslami uchopiteľné neexistuje? Ak nenesie informáciu chute, tak to znamená, že nemôže niesť žiadnu? Máš pravdu, tvoje myslenie je naozaj veľmi ovplyvnené materialistickým pohľadom na svet a nejaké abstraktné úvahy sú úplne mimo tvoje pochopenie.

alaguema
8. jún 2016

@jajka257 tomu hovorím "konštruktívny" vstup do debaty...Alopatická medicína má svoj veľký význam pri liečbe akútnych stavov a úrazov, chirurgia samozrejme tiež. Ja som nikdy nikde netvrdila opak. Ak sa nevieš zapojiť kultivovanejšie, tak kašli na to 😎

zita19
8. jún 2016

@sonapindjakova ze, j´homeopatie funguje ne placebo principe, alebo liecenim vierou to viem. S tym aj suhlasim. Ale spojenie hopmeopetie s magiou, to uz je aj na mna, co som dost toletrantna privela. Kazdy veri v co chce. Preco vnucujes svoju jedinu spravnu pravdu takym, ktori o nu nestoje. Ty si ver v co len chces, pre mna za mna aj v palenie uhlikov, svatenu vodu a odpustky, ale zas neprehanaj. Rozhodne sa prestan tvarit, ze ty jedina mas patent na rozum.