icon

7 rokov užívam hormonálnu antikoncepciu. Mám dať pauzu?

kikuska_nr
20. okt 2010

Ahojte, chcem sa s vami trosku poradit ohladom tabletiek. Uzivam ich bez prestavky 7 rokov a mam pocit, ze by bolo dobre, dat si pauzu. Doktor ma sice presviedca, ze nijako nezatazuju organizmus, ale predsa, je to chemia. Aj na cykle vidim, ze nie je vsetko tak, ako predtym, mavala som ms 5-6 dni, silnu, bolestivu a teraz mam ledva 3 dni aj to o nej poriadne neviem. Zle mi je tak prvy den, niekedy vobec. Rozmyslame s priatelom uz aj nad babom, len vahame, ci je uz spravny cas, ci to zvladneme...kupili sme prave byt, brali hypo, tak je financne narocnejsie... tak mam teraz dilemu, ci si ist predpisat dalsie balenie alebo sa trosku precistit a nechat to na prirodu...

Strana
z2
maryanna
20. okt 2010

@kikuska_nr ahoj, no je určite jasné všetkým že sme to neplánovali:D takže to bolo z dňa na deň, šok......alee takto by som to ohodnotila, že byť mladou mamkou je super pretože máš kopec energie, nočné vstávanie neberieš tak tragicky, vies si veľa vecí nájsť na nete, pohrabať pokutrať, proste neviem...mladé mamky mi prídu zbehlejšie možno aj preto že nerobia z komára somára ohľadom dieťaťa kde netreba....
ale zas na druhej strane, trochu mi chýba čas, že teraz by som mala študovať venovať sa iným možno veciam, predsa len teraz mám na hlave kopec vecí, varenie žehlenie, celú domácnosť, muža a dieťa...takže je to iné.....ale zas keď mi odrastú deti budem mladá, budem si možno s nimi lepšie rozumieť a keď odrastú tak budeme s mm relaxovať po dovolenkáách:D:D:D

kikuska_nr
autor
21. okt 2010

@latvia som prestudovala celu diskusiu na jeden hlt a mam z toho taky zvlastny pocit... 😒 ale myslim, ze s HA nadobro koncim

kikuska_nr
autor
21. okt 2010

inak, len tak pre zaujimavost, mam pocit, ze mi HA uplne zblba organizmus...zo zaciatku som ms dostavala pondelok-utorok, v poslednom case tak v stredu vecer a dnes je stvrtok a nemam ani len take tie pocity, ze sa blizi...lekar mi sice hovoril, ze je normalne, ze sa mi skrati cyklus z 5 kludne len na 2 dni, pripadne ms vobec nemusi prist...ale je to taky zvlastny pocit, ci sa nic nedeje a je vsetko v poriadku...silno rozmyslam nad tym, ze v sobotu uz nezacnem uzivat...

elienka
21. okt 2010

ja som užívala HAK 11 rokov. Zo začiatku mi to nič nerobilo, ale postupom času úplne nenápadne sa začali vkrádať nežiadúce účinky. Bola som zdravá aj pečeňové testy OK, ale libido na nule a troška aj depresie. Vysadila som viac ako pred rokom a môj manžel mi potvrdil, že je úplne iný život so mnou. Že sa viac teším, tak som si naštudovala HAK a zistila som že podaktorým spôsobuje aj depresie. A môj cyklus sa dostal niekde na 35 dní, ale zato s pravidelnou ovuláciou.

kikuska_nr
autor
21. okt 2010

@elienka tak zato moze HA? priatel mi totit vycita, ze mi nejak poklesa chut a iniciativna...rovnako tak som znechutena, zdeptana, ... uz ma aj napadlo, ci to nema nejaky suvis s tbl a teraz si ma v tom utvrdila. No nic zeny, tabletky idu "do kosa" 🙂

elienka
21. okt 2010

no ja čo som vysadila HAK, tak ma celý život baví, tulkanie ma tiež baví a už aj bábeno je na ceste 😀. Takže u mňa to bolo tabletkami.

kaja73
21. okt 2010

@elienka Suhlas.U mna to bolo to iste. 😒

vavenecka
13. nov 2010

och baby,normálne som rada,že som sa rozhodla s nimi skoncovať...a to vďaka Dr.,ktorý mi predpísal asi tak 3xdrahsie tbl. ako som mala povodne a tak som si povedala,ze ich brat nebudem,ze nebudem rozhadzovat organizmus este viac a radsej sa ocistim,kedze buduci rok by som mala rada babo...no a teraz akurat cakam prvu menstruaciu odkedy neberiem,ale vzdy som dostavala v piatok a teraz nic...sice nejake pocity su,ale neviem neviem...a ked tu citam,ze niektore ste nemali menstruaciu vobec,tak mi veru veselo nie je..ach jaj,dufam,ze mi nabehne normalne...najlepsie,ze ked som brala ATK tak som uz tyzden a pol pred mala spinenie a az potom dosla a teraz nic-tak som bola rada,ze super,aspon nemusim 3 tyzdne stale pouzivat intimky,ale ked nepride vobec,tak by som zniesla aj to spinenie...a inak ATK som brala 5 rokov,asi uz bolo nacase ju nechat tak 😖

kikuska_nr
autor
16. nov 2010

@vavenecka aj ja som akurat prvy mesiac po vysadeni a cakam a cakam a zatial nic, aj tie pocity su take vselijake, ale zatial nic vazne, tak uvidim...zatial sa vyhovaram na to, ze mam len rozhadzane hormony, ze ms urcite pride, len mozno o cosi neskor...predsalen, po takom dlhom uzivani HAK chvilu trva, kym sa da organizmus do poriadku...lebo ak nie, ak v tom bude vaznejsi problem, tak ma asi porazi... 😉
nad babatkom uz tiez silno rozmyslam, snad sa buduci rok zadari 🙂

vavenecka
16. nov 2010

@kikuska_nr ja som stastna,prestastna,prisla mi pekne-sice som vzdy dostavala v piatok a teraz prisla az v pondelok,ale DC mam 31dni,takze super 🙂 a tak dufam,ze bude aj nadalej vsetko v poriadku...ale som fakt rada,ze prisla a nech chodi aj nadalej az dokial nesplodime nejake babo ;) takze buduci rok budeme tehulkovat,co? 😀

kikuska_nr
autor
17. nov 2010

@vavenecka ja zatial stale cakam, ale v poslednej dobre mi zacala chodit coraz neskor, tak som kludna 🙂 priatelovi s babom pilim usi uz teraz, ale chceme este chvilku pockat, kym sa nam trosku utrasie situacia - nedavno sme sa stahovali a obaja sme postupili v praci, tak sa chceme trosku stabilizovat...ale mne osobne by teda ani trosku nevadilo, keby sa nam zadarilo aj hned 😉

vavenecka
17. nov 2010

@kikuska_nr no ja tomu svojmu pilim vkuse tak dva roky,ale kvoli skole este musim vydrzat toho pol roka 🙂 a tak vy uz ste popredu aj s byvanim,my len po novom roku zacneme nieco zhanat,uvidime,co sa najde 🙂 tak drzim palcoky,az sa zadari ;)

kikuska_nr
autor
17. nov 2010

my sme to cele zobrali tak trosku zhurta, ale vobec nelutujem, som stastna 🙂 ja uz mam po skole, praca ma nenaplna natolko, ze by som sla budovat nejaku karieru...a tak 😎

kikuska_nr
autor
17. nov 2010

@vavenecka drzim aj ja palec, aby ste si teda nieco pekne nasli, aby sa ti podarilo uspesne skoncit skolu a mozno popritom aj splodit potomstvo 🙂 budem sa tesit, ak si o nejaky cas budeme vymienat tehulkovske skusenosti 😉

vavenecka
17. nov 2010

@kikuska_nr jeej,dakujeem🙂 no snad sa zadari niekedy,bola by som rada🙂 a veru sranda by bola vymienat si tehuinfosky ;)

kikuska_nr
autor
2. mar 2011

@vavenecka ajoj, tak ako? 🙂 davno som tu nebola, nejak nie je casu...co mas nove? citam, ze kocik kupeny 😉 to uz tak? my zatial tehu nie sme, ani sa vyslovene nesnazime, cakame, co bude...

vavenecka
2. mar 2011

@kikuska_nr ahoooj 🙂) nooo celkom v pohodke,ide to pomaly,ale tak mi to ja momentalne vyhovuje 🙂 a nove mam asi tolko,ze som zasita v labaku a pripravujem nejake veci na diplomovku a zajtra idem konecne domov,tak uz sa tesim,ze budem s chrustom 🙂 a kocik este nemame,len taku cestovnu postielku(jedine,ze by som o niecom nevedela :D ) a tehulkovanie si nechavam asi az po svadbe 🙂))) tak drzim palce,nech vas tehu prekvapi vtedy,ked to budete najmenej cakat ;)))

kikuska_nr
autor
3. mar 2011

tak mas teraz rusno, s tou skolou...drzim palcek, nech ti to vsetko dobre dopadne 🙂 pamatam si, ake nervy som mala ja s diplomovkou a statnicami, vsetko na poslednu chvilu, mala som pocit, ze nic nestiham...a nakoniec uplna pohodicka, v komisii sami zlati profaci, ziadne podrazy...aj mi to chyba hadam trosku 😉 chystate teraz niekedy uz aj svadbu?

lenka111111
Odpoveď bola odstránená
masinka
28. júl 2011

ahoj
ja som brala HA cca 5 rokov, vystriedala som Diane35, Cilest a Regulon. Potom sme pomaly zacinali rozmyslat nad babom, HA som vysadila nech sa precistim..... pocas najblizsieho roka som mala mrchu 3x, tiez najprv bolo ze vsak to po HA, potom stres zo statnic, nakoniec mi urobili hormonalny profil a zistili mi hypotyreozu. Ta nebola sposobena HA (uz v detstve som s tym mala problemy), len ju tie hormony maskovali, dalsi rok som brala Duphaston a uz navzdy budem brat Euthyrox. Takze po vysadeni HA trvalo vyse 2 roky kym sme dostali od doktorky zelenu na snazilkovanie.....

andrejka1974
1. aug 2011

ahojte ja sa pridam k Vam ja som uzivala antikoncepciu od roku 2004 skoro stale vysadila som ju v roku 2006 v januari otehotnela som po mesiaci ale v maji som potratila tak som ju uzivala opat v roku 2007 som ju v januari vysadila a opat po mesiaci som zostala tehotna opat maj a potrat o rok neskor v roku 2008 som uz konecne dospela k uspechu v septembri sa nam narodila dcerka Sindy opat som sa vratila k antikoncepcii nikdy som s nou nemala problem az teraz sme chceli este jedno male babo ale nedari sa nam antikoncepcia vysadena v decembri 2010 a doteraz nic uz to riesit nebudeme ja mam 37 muz 43 krasne 4 deti

henulienka
1. aug 2011

ja až keď som vysadila HAK po štyroch rokoch, tak som zistila, ako zle mi robila.... nikdy viac!

katulienka74
24. máj 2015

Ahojte, som rada že som našla túto komunikáciu lebo ja práve beriem 7 rokov bez prestávky HAK a veľmi uvažujem nad tým, že ju vysadím. Najprv som si nebola istá ale vaše argumenty a životné situácie ma len presvedčili o tom že aj keď mi tiež môj doktor hovoril že nemusím vysadiť, je najlepšie vysadiť a dať si pauzu. Osobne ešte nad bábätkom neuvažujeme s priateľom ale do budúcna sa chcem vyhnúť tomu že by sa nám nepodarilo otehotnieť. Ešte raz ďakujem za názory a skúsenosti.

Strana
z2