icon

Aká antikoncepcia je podľa vás najlepšia?

mamcucha
6. júl 2014

Ja som brala Diane 35 a bola som moc spokojna, ale teraz sa k nej uz neda dostat. S ktorou HAK mate dobre, alebo aj negativne skusenosti? Najlepsie taku, ktora zlepsi plet a zmierni ochlpenie.

mamcucha
autor
6. júl 2014

@tanusenka ja som brala rok a neupravilo sa to, len to bolo o trosku lepsie. Mozes aj napisat ake si brala a preco ti tie 2 nesadli? Budem rada ak sa rozpises, ked ti to nerobi problem. 🙂

tanusenka
6. júl 2014

pametam si nazov prvej a poslednej 🙂 nemozemsi spomunt na drhu na jej nazov ale z tej mi byvalo mega tazko mavalo som bolestivy cyklus no proste necitila som sa v nej dobre ako sa povie . prvu som mala Belaru to bola drahsia antika neviem co stoji teraz nebola zla plet sa mi upravila lebo tu som mala hroznu kedysi ale stale som malvala velmi bolestivy cyklus z coho som bola riadne nervozna dokonca dlho trvaval neviem ci to sposobovala antika alebo nie a posledny som mala minisistom bolesti ustupili do styroch dni som mala po cykle ale hovorim nebrala som ani tu dlho vela bab mi vravelo ze dokonca az po roku uzivania antiky sa im zacalo zdat ze treba zmenit tabletky je to velmi individualne. po pravde mne bolo najlepsie bez nej aj som sa lepsie citila ked som antiku nadobro vysadila.

zdena12345
7. júl 2014

@mamcucha
pytala si sa a odpovedam🙂 a to myslim uprimne. mas100% istotu ze neostanes tehotna a naviac si nenicis telo hormonmi...
a tebe aj partnerovi odkazujem, ze si mozno spomeniete az vysadis HAK a nebudes moct otehotniet

zdena12345
7. júl 2014

@mamcucha
prave som si docitala, vsety prispevky a vidim ze mas hormonalne problemy, takze- o com som pred chvilou pisala???🙂
to ze budes brat hormony ti nijak nepomoze, lebo vacsinou hned po vysadeni sa to vrati do "starych kolaji". vyskusaj trosicku prebruzdat net a nechaj si urobit nejake testy ze co konkretne mas za hormonalny problem. ja som mala vela prolaktinu a dali mi na to prirodny liek a ten som cca po pol roku zacala brat v polovicnych davkach a potom vysadila.
dr velmi radi predpisuju HAK, lebo zdanlivo je problem vyrieseny, ale len zdanlivo. tiez som mala nepravidelnu ms a bolesti..... a HAK mi "nutili hned ako som zacala chodit ku gyn. no brat som ju zacala az som si nasla partnera a poviem ti, ze to bola chyba- lebo som si s tym rozhadzala este aj ostatne systemy a to hlavne imunitu. prestala som brat (na odporucanie inej dr nie gynekologycky) a bolo o polovicu lepsie, len som sa musela z toho pozbierat. potom sa mi robili cysty- na kazdom vajecniku tak 15-20 cyst a co napadlo gyn? samozrejme HAK. tak ze reku nie, ja to odmietam. tak teda vymyslel nahradne riesenie, ktore je uz trvalim🙂
hovorim z vlastnej skusenosti a mam aj medicinske vzdelanie, takze prosim- nenavazaj sa do mna!!!
a neodsucdzuj hned kazdeho kto nefandi hormonom tak ako ty, mozno ma na to dovod!!!!
a s partnerom som 10 rokov a nikdy sa nestazoval, co ty??? su aj ine varianty ochrany

gabriela255
7. júl 2014

Ja mám pharmatex krém a som spoko, odporúčam 😉

mamcucha
autor
7. júl 2014

@tanusenka dakujem za nazor. ;) Aj ja som brala Belaru a po nej som bola strasne naladova, az utocna. Brala som ju 2 mesiace a na treti som ju v strede cyklu vysadila. Jednoducho som sa nespoznavala. Dufam, ze najdem tu pravu. 😀

meluela
7. júl 2014

@mamcucha podobny bordel ako diane35 je pod inym komercnym nazovom minerva (http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/min...)
Tiez je antiandrogenna (plet, ochlpenie ...)
Mne fungovala tak dokonale, ze libido bolo komplet prec - takze ju uz ani nebolo preco uzivat 😀
Ucinna latka ktora je v minerve sa dava aj muzom-sexualnym delikventom aby nerecidivovali, na chemicku kastraciu a hormonalne prerobenie transsexualov. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Cyproteron)
Trvalo este dost dlho kym som sa dala do ako-tak povodneho stavu. Potom som si nastudovala nieco o HAK a uz som dlhe roky bez vysokospolahlivej antikoncepcie. Treba na to ale samozrejme pohodovu situaciu ked dietatko moze pripadne prijst. Btw., na cyklus mi pomohla alchemilka. Ostatne veci suvisiace s hormonmi (plet, caste umyvanie vlasov) su take ake su, akurat v tehotenstve sa hormony perfektne upravili. Ale radsej tak ako mat znovu ten stav ako na antiandrogennej hak. Mala som predtym aj klasicku hak, tam boli tiez problemy ale nie take vyrazne.

mamcucha
autor
7. júl 2014

@zdena12345 som rada, ze si si vsetko precitala, ale asi zle, lebo som pisala, ze antiku chcem, aby som si aspon na chvilku upravila hormony, lebo nic ine mi nepomaha a to som podstupila aj hormonalnu liecbu. Tieto stavy mam od puberty a prvu HAK som zacala brat v 25.rokoch, lebo mi POMAHA!!!
Pod kazdym mojim prispevkom mas info, ze mam 1 dieta a snazime sa o dalsie, tak preco mi sem pises o tom ako neotehotniet alebo sa chranit?
Nevies vobec ake to je, mat rozhadzane hormony a este to vedomie, ze sa to neda vyliecit..
Najviac ma pobavilo, ze sa do teba navazam. 😀 Opytam sa tu dievcat na skusenosti s HAK a pani medicinske vzdelanie mi poradi, aby som nesexovala. To mi fakt pomoze, dakujem. 😉
Tato tema je urcena pre baby, ktore maju skusenosti s uzivanim antiky a nie pre tie, ktore sa idu do mna obuvat a nevedia preco ju beriem.

arthemiis
7. júl 2014

Obúvaš sa tu do každého ty

mamcucha
autor
7. júl 2014

@meluela dakujem, budem sa snazit otehotniet, ale teraz si jednoducho musim dat pauzu a trochu si upravit hormony. 🙂

timuska26
7. júl 2014

@mamcucha este si vyskusaj aj chlorellu pri antiku. moj gynekolog mi povedal, ze je to dobre, ked to spolu beriem, chlorellu na par mesiacov, mozno ti tiez pomoze, len davaj pozor aby si chlorellu nebrala v tom istom case, bo ti znizuje ucinnost antika. 🙂

mamcucha
autor
7. júl 2014

@timuska26 a co je to ta chlorella? O tom som este nepocula. Na co to je dobra?

celasapremenim
7. júl 2014

neviem, gynekologicka vam to asi nepovie, ale skocte si niekedy do prsnikovej ambulancie specializovanej
k nejakemu dobremu lekarovi
a ten vam velmi rychlo vysvetli, ze hak je sice dobra ....aj to je relativne podla konkretneho obdobia zeny a jej specialneho horm. profilu... na vystelku maternice a aj to len urcity cas, postupne sa pouzivanim stensuje az moze nastat uplna sterilita .....neschopnost oplodneneho vajicka zahniezdit sa... to samozrejme uz hovorim o extremne dlhych dobach pouzivania hak, ked to uz pomaly predpisu kvoli nepravidelnej ms, alebo dermatologickym problemom patnastkam a uzivaju to do obdobia chcem mat deti......( ano, viem, davaju aj pauzy, aj to len niektori.... a ani to nestaci )
tak ten lekar vam vysvetli, ze to velmi zle posobi na prsne zlazy a aj ako zle
jednoducho, chapem, ked niekto hak berie
ale v konecnom dosledku to vobec nie je pre organizmus zeny dobre

podla mna je dobre kombinovat metodu kontroly plodnych dni a kondomy

mamcucha
autor
7. júl 2014

@celasapremenim ja viem, ze HAK nie je nieco uzasne a zdrave. Ja nemam na vyber. Bud antika alebo nic. Ked neuzivam, ako keby som ani nebola zena. Nemenstruujem a to aj pol roka(myslim, ze to je pre telo nebezpecnejsie, ked sa "necisti"). Ostatne su "len" kozmeticke vady, ale pre moju psychicku pohodu dost podstatne. Teraz som po kyrete a aj to je jeden z dovodov preco chceme pauzu. S otehotnenim a uhniezdenim problem nebude, len ja sa musim dat dokopy.

mamcucha
autor
7. júl 2014

ZENY ESTE RAZ: NERADTE MI AKO NEOTEHOTNIET A AKO SA CHRANIT! HAK POTREBUJEM, ABY SOM SI NA CAS UPRAVILA HORMONY!!!!!
AK NEMATE POZITIVNU/ NEGATIVNU SKUSENOST S KONKRETNOU ANTIKOU, TAK MI SEM PROSIM NEPISTE!!!!! DAKUJEM.

zdena12345
7. júl 2014

@mamcucha
to bolo na pobavenie🙂 ale nemozes popriet ze je to 100%
sorry, nevsimla som si ze mate dieta, ospravedlnujem sa. malokedy citam co je pod prispevkami. takze este raz prepac.
len koly tomu, ze vacsinou sa tu kazdy zameriava na HAK lebo je to "IN"- alebo neviem ako to nazvat.
tiez som si s hormonmi uzila svoje. tiez nebola problem menstruacia po pol roku- takze ak mozem, dovolim si tvrdit ze tak trosku viem co prezivas. nijak mi to neublizilo, ze nebola hned. lenze ja som vtedy bola mladsia. problem je ze dnes sa HAK nasadi mladym dievcatam hned na zaciatku, lebo maju nepravidelnu, lenze myslite ze nase mami to mali inak? telo jednoducho potrebuje cas aby si zvyklo na zmeny hormonov a my mu ho nedoprajeme, lebo sa hned zacneme davkovat hormonmi a ked sa vysadia, tak telo este stale nevie co ma s tymi vlastnymi hormonmi vlastne robit. napisala som ti len svoju skusenost. tiez sa ma snazili presvedcit o tom, ze inak to nejde a cuduj sa svete ono to islo🙂 nastastie. nie kazdy hormonalny problem sa da tak "jednoducho" vyriesit ako moj, ale casto staci naozaj zistit kde vlastne je hyba a potom ani nemusis brat kombinovanu HAK. mozno ti bude stacit iba jeden druh hormonu- prip. antihormonu (ako to bolo u mna).
pisala si ze nechces prispevky tohoto typu, takze uz koncim.

zdena12345
7. júl 2014

@mamcucha
"""Moj chlap vam odkazuje, ze vasi partneri/ manzelia musia mat z vas radost. emoticon A ja vam odkazujem, aby ste chytili handru do ruky a robili nieco uzitocne, na tieto nazory nie som zvedava. ;) """

toto nepovazujes za navazanie?

timuska26
7. júl 2014

@celasapremenim prosim ta, uz som to tu pisala, ja bez hak neprezijem, mala by som obrovske bolesti a ohladom prs, kazdy rok musim chodievat na preventivku prs, kedze v rodine sme uz mali rakovinu prs a mne tam vysetruju prsia a vsetko je v poriadku, chodievam do martina do centrumu prevencie rakoviny a nikto este v zivote mi to nepovedal, ze hak mi skodi, prave naopak. je tam velmi mili personal a su za to aby zeny, ktrore maju podobne problemy ako ja, beru hak. a prave odkedy beriem lunytu, tak ma prsia prestali boliet a necitim v nich tlak, ani pred ms.

timuska26
7. júl 2014

@mamcucha choleralla je zelena riasa, pouziva sa na antioxidacne ucely, ale velmi dobre posobi aj na hormony

celasapremenim
7. júl 2014

@timuska26 ahoooj, ja tak vseobecne, nemozem sa k tomuto vyjadrit specificky podla konkretneho pacienta, nie som lekar
to, ze hak skodi na prsia povedal pan doktor bella v bratislave na heydukovej a jemu veria zeny z celeho slovenska, je to kapacita, velmi dobry diagnostik a nepopieratelny odbornik

celasapremenim
7. júl 2014

@mamcucha potrebujes velmi dobreho lekara ....neviem teda, ci mas stanovenu diagnozu a z coho toto vsetko prameni....a dokazanu....taketo reakcie mozu nastat z roznych dovodov, treba zistit, preco sa ti to deje
ale predpokladam, ze ste obehli certa diabla uz
ale podla mna nie je dobre, vsetko slahnut na hormonalnu liecbu, toto kludne moze byt sposobene niecim uplne inym

timuska26
7. júl 2014

@celasapremenim no aj primar jednej nemocnice povedal mojim znamym po operacii, ze uz nemam sancu, nezachoval sa primerane svojej profesii a tiez je svetovo znamy a veria mu zeny. su lekary, ktory su len reklamnym tahakom a zeny im veria, ale co sa za nimi skryva, nikdy nevies. verim radsej realite a skusenostiam, ktore prekonam ja sama alebo moje okolie, alebo aj neznamy clovek pre mna, v dnesnom svete clovek nevie co je naozaj pravda, ved okolo nas je plno smogu a necistoty, nase telo sa musi tomu prisposobit.

celasapremenim
7. júl 2014

@timuska26 co by mal dosiahnut tym, ze radi zenam nejest hormonalnu antikoncepciu a hormony vobec?
akoze lepsi zisk za kondomy?
ved su v dnesnej dobe vseobecne zname negativne dopady dlhodobo uzivanej hormonalnej antikoncepcie na organizmus, mnne to ani bella nemusi potvrdit, to nie je ziadne tajomstvo predsa, dohladas si informacii za tonu o tom, ja mam len par priatelok a dve na to doplatili..
inak mne je jedno, kludne to uzivaj, je to tvoje zdravie a buducnost tvojej rodiny, nie moja

hned prvy odkaz co ti najde google o tom
http://www.forumzivota.sk/hormonalna-antikoncep...

celasapremenim
7. júl 2014

@timuska26 sanca na vsetko je vzdy, tiez nemam rada rezolutne vyjadrenia

timuska26
7. júl 2014

@celasapremenim pozri, mam endometriozu, mam znizenu cinnost stitnej zlazy, hemangion na peceni, neurologicku tetaniu a keby by som nebrala antiko, tak by to vsetko islo dole vodou. posobenim antika na endo, mi prospieva, kebys som nebrala, hormony by sa mi zblaznila, to by mi zle posobilo na stitnu zlazu a to potom dalej na neurologicku tetaniu. po porode som len chvilku nebrala antiko, hormony sa mi zblaznili, museli ma cistit a to este bez uspavania, nenormalnu bolest som prezivala, bolesti, psychicke problemy, plac a to prestalo, ked som opat zacala brat antiko. bez antika, mi zistili, ze stitna zlaza rastie, bez antika moja tetania pretrvava a mam silne zachvaty, nevies si predstavit, tu bolest a nechcem aby to zeny zazivali. ☹
inac zdravo papame doma, kedze mame synatora a iste onedlho budeme mat dalsie babo.
myslim si, ze keby si aspon stvrtinku prezila z toho, co ja, tak by si o polovicu inac reagovala na antiko.

celasapremenim
7. júl 2014

@timuska26 bohaca na jednu zensku strasne problemy :(
strasne sa tesim, ze sa ti dari cez to vsetko mat babatko
chapem ta, ze to uzivas, skutocne ano
drz sa
a to s tou pecenou....neviem ci to rovno nie je aj kontraindikacia na antiko :((( na to ti co lekarka hovori vlastne? ja bych zblbla fakt

timuska26
7. júl 2014

@celasapremenim dakujem a myslim stale pozitivne, preto zijem uplne normalny zivot. hemangion mam vrodeny a neberiem na to tabletky, cize to je v poho a keby boli zle pecenove testy, tak mi budu musiet vybrat vajecniky, aby som uz nemala endo, bo keby som nebrala antiko, tak by som vlastne nevedela ani zit.

timuska26
7. júl 2014

@celasapremenim a stym blbnutim, nechapem preco mi to vsetci hovoria, ved zena musi byt silna a prekonat vsetky tazkosti. boze ved sme silnejsie nez chlapi 😀

celasapremenim
7. júl 2014

@timuska26 to je veru pravda, vsetko zvladneme 🙂 akurat, ze tieto zdravotne problemy si clovek, kym ich nema, nevie ani predstavit, ze sa to vobec da....pa a dobru noc

mamcucha
autor
9. júl 2014

@zdena12345 Som rada, ze sme si to vyjasnili. 🙂 Ty si napisala na odlahcenie to, aby som nesexovala a ja na odlahcenie, aby si isla robit nieco uzitocne, tak preco to teda brat ako utok? ;)