icon

Ako sa chránite po 40+?

18. nov 2020

Ženy,ako sa chránite,ak nemáte HAK? Špeciálne ženy po 40tke ma zaujímajú...ja som vysadila HAK a teraz sa mi situácia zmenila,no čakať kým si ju nasadim sa mi nechce,tak mám trošku paranoidne stavy....

Strana
z2
20erika07
18. nov 2020

Ak chce ist teda partner naplno ( co teda nie je tvoj problem) tak jedine kondom alebo vazektomia ak uz nechce deti, ked teda nechces hak a podobne🙂

zankapetro
18. nov 2020

okrem vazektomie a sterilizacie nie je podla mna 100% moznost sa chranit teda okrem absencie sexu ak ti teda o to ide. ak nie hak tak teliesko, kondom

monro
18. nov 2020

Teraz opäť čítam tú otázku. Ide tu teda o pár dní, kedy sa Vám nechce čakať na začiatok užívania antikoncepcie?

amelie2017
18. nov 2020

Po druhom porode pojde manzel na vazektomiu a nebudeme musiet riesit. Najlepsie riesenie. Ak partner na 100% vie, ze uz nechce deti, nech ide do toho.

autor
18. nov 2020

@monro áno, jedná sa o týždeň pred menštruáciou,ze už by som rada išla na vec 😁

nela6
18. nov 2020

baby čo riesite plodne, neplodne... to akože si pocas plodnych odopierate, alebo ako?

limetka69
18. nov 2020

vazektomia tiez nie je 100% 🙂

nela6
18. nov 2020

@limetka69 ziadna antikoncepcia neuvadza 100 % este moze ona ist na podviazanie

autor
18. nov 2020

@nela6 ja som to tak robila za mladi,lenže vtedy som nevedela,čo je to dobrý sex,takže mi to nevadilo,dnes už mi vadia tie odopierania a výpočty

limetka69
18. nov 2020

narazala som na koment od
@zankapetro

nela6
18. nov 2020

no ved to, v case plodnych dni je to predsa to naj, odopierat si to 🤪 by ma si porazilo, to ako ked som skusila hak, ta hodila chut na sex na jednotnu, nulovu uroven 👎, po deťoch zvazujem zakrok, kedze gumy nie su ono, gely, spongie a neviem co... to mi tiež nereze, vnutromaternicove vlastne zabija zarodky, co sa mi hnusi ked o tom viem 🤷‍♂️... keby som chcela. deti, asi ostanem pri gumach ale

janinah
18. nov 2020

@simonah73 dosť riskujete.ale tvoja vec..,.

@mima1 mám 57 a ms každý mesiac.niekto sa nacakaaa...

simonah73
18. nov 2020

@janinah presne moja vec, radsej takto ako tlacit do seba hak, ale kazdy si moze vybrat ako sa sam rozhodne.

mima1
18. nov 2020

@janinah 🙈🙈🤦🏼‍♀️ Tak to je dooost

janinah
18. nov 2020

@simonah73 áno.tiez som proti umelinam typu hák.ale zas sú iné nehorm.moznosti..ono je totiž iné ak neplan.tehotenstvo niekoho prekvapí v 35 ako v 45 či viac rokoch.o tom som pisala

simonah73
18. nov 2020

@janinah neviem ci si tu citala vsetky prispevky ale existujeme tymto sposobom uz viac ako 15 rokov a otehotnela som az dva krat a aj to vzdy vtedy ked sme chceli dieta. takze teraz ked uz ani ta intenzita nie je taka ako byvala volakedy to uz urcite nebudeme menit. a to ze mi to teraz meska moze kludne znamenat aj bliziaci sa prechod, lebo nie kazda to ma az do 57 😉 moja mama ho v mojom veku uz nemala a sestre, ktora je o necely rok mladsia to uz v tejto chvili chodi kazdy druhy mesiac

lucilus
19. nov 2020

Kondóm. My fungujeme prerušovaním celý život. Pretože hormóny nemôžem ja a ostatné manžel. Najmladšie dieťa má 19 🙂

retatka
20. nov 2020

@janinah Pre pána 57 a ešte máte pravidelnú MS?To som ešte ani nepočula .🙂Mama už v 47-ke nemala ,porodila 3 deti ,jedna sestra v 50-tke dkoncila a druha v 49.
Kamošky majú okolo 44-45 rokov a hapruje im to mesiace
U mna tak isto ,3 mesiace príde a potom zase nič.

lucilus
22. nov 2020

@retatka je to veľmi individuálne, aj do 60

retatka
22. nov 2020

@lucilus známa mala do 60 pravda ,len brala hormóny ...že aby zostala dlhšie mlada ...no nevyšlo jej to ,dostala rakovinu vaječníkov a Dr.jej povedal ,že hormóny mali na tom podiel ,zial ☹

lucilus
23. nov 2020

@retatka to je mi ľúto, u nás je neskorá menopauza dedičná. Preto si neviem predstaviť, že by som tak dlho užívala hak

Strana
z2