Ako zabrániť tehotenstvu?
Veľakrát rozoberaná téma, ale stalo sa mi. Máme deti a žiaľ dnes po 9 mesačnej prestávke sme sa s mužom zblizili, avšak stala sa nehoda a ja plačem a nariekam, ale zvrátiť to už neviem. Zabudla som ja po pravde použiť krém zo spodu a teraz čo? Nechcem ďalšie tehotenstvo, tabletku po nechcem užiť nakoľko kojím. Existuje nejaká šanca, že neotehotniem? Nechcem už byť viac tehotná a chlapa neviem prinútiť na nijakú antikoncepciu, zároveň ja HAK užívať nechcem a nemôžem. Prosím o rozumné komentáre, už aj tak som v strese
V prvom rade sa upokoj, choď kúpiť tabletku a potom si zajednaj termín u lekára aby ste prišli na ochranu, ktorá ti bude vyhovovať. Aj keď tvoje a mužove nastavenie nechápem ale to je vaša vec.
No a šanca je vždy keď sa nechránite nad tým je zbytočné uvažovať teraz.
Uzi tabletku po a bez placu … nie si prva ani posledna. Dajte sa sterilizovat obidvaja a mas po probleme
Vo vasom pripade, ked ani jeden nechce pouzivat adekvatnu ochranu, radim uplnu abstinenciu v sexe 😅
9 mesiacov ste nesexovali? To už čo je? 🫠 Popravde nechápem...
Ak si nemala ovulaciu práve vtedy akurát, tak neotehotnies.. resp. Ak si nebola pár dní pred ovu
@hylary prečo nechápeš?
No keby nemôžem užívať HAK a nechcem už dieťa, tak pokial by si partner nedal kondom alebo nepodstúpil vazektómiu môže si mastiť svojho bimbasa sám 😀
Ste riadne protivné niektoré ženské. Požiadala som slušne o rady a nie som nejaká socka, ktorá má 10 detí. Som slušná žena a na základe zdravotných problémov nemôžem užívať HAK, čo robím zle, keď neviem dohnať muža urobiť jeden malý rez vo forme vazektomie? Ja ešte periódy nemám, keďže kojím a tiež neviem či počas kojenia sa smie užiť tabletla po, keďže rozhádže hormóny v tele.
To, ze kojis a nemenstruujes neznamena, ze si nemohla mat prave teraz ovulaciu, lebo nebude v najblizsich dnoch. Ked nechces ostat tehotna, tak vezmi tabletku po a potom ries iny sposob ochrany. Okrem vazektomie a hormonalnej antikoncepcie su aj ine sposoby.
Tak sa daj sterilizovať ty a nemusíš nikoho naháňať.Jednoduche riesenie
A čo tak keby muž do budúcna používal stare dobré kondómy? Nič nie je stopercentne ale určite lepšia barierova ochrana ako žiadna
Nahoda je blbec, co Ti poviem. Keby si aspon mala cyklus, tak by sa dalo predpokladat, ci je riziko alebo nie je.
Lebo ked si uz po ovulacii, tak je to uplne bezpecne, len teda vediet, kedy ta ovu je. Co teda nevies 🤔.
Nam funguje aj prerusovany styk, ked uz (neradim ho, ale nam vyse 20 rokov funguje a dieta z neho nikdy nebolo, hoci mame 4), ale ak mas muza ignoranta alebo po tych 9 mesiacoch bol az moc nadrzany, tak smola, bud uzijes tu tabletku po a ako pise pribalovy, tak sa nim budes riadit a poriesis namiesto dojcenia UM alebo sa budes stresovat cca 2 tyzdne, inu moznost asi nemas...😬. Ja by som chlapa asi zabila, kebyze bez mojho suhlasu to do mna pusti, lebo...😑.
Aké veľké dieťa kojíš? Čím mladšie dieťa (a čím častejšie je na prsníku), tým nižšia šanca, že už si plodná. Keďže ti menštruácia ešte nenabehla, musela by si trafiť hneď prvú ovuláciu. Ak by ste ju náhodou aj trafili, šanca otehotnenia “na prvý šup” je stále pomerne malá. No ak si chceš byť istá na 100 %, nič iné ako tabletka po ti nepomôže.
A máš vôbec teraz plodné dni? Čo hneď stresuješ? Niektoré sa snažia roky a bez výsledku.
Ved do lekarne a po tabletku po, potom sterilka a hotovo
Stači predsa kondom🫣🤔🤔
18 kusov prezervatívov stojí 10 eur……prosím tá teraz nápis výhovorku prečo nie prezervativ
A pre všetkých ostatných zamyslenie prečo nemáme kvalitnejšiu výuku ohľadne sedu s reprodukcie na školách
@janai1 odtiaľ potiaľ! Ja si muža urážať nenechám. Urobil blbosť, ale je úžasný otec a manžel, hoci áno, ja už nechcem ďalšie deti, ale urážať ho za to, to nie!
však existuju aj nehormonálne telieska alebo pesar
nemusíš byt tehotna môžeš, to ti nik nepovie
tabletu po a mlieko podla navodu si proste odsavaj, dieta ma kolko mesiacov, ? zatial mu daj um ,ak ma 9 mesiacov už by mal jest aj ine
Tak ked je taky uzasny otec a manzel, tak sa v pohode postara aj o dalsie dieta, ked sa vam zadarilo. Ci?
Pre boha ziveho chod si kupit tu tabletku a hotovo 😄. Sice nieje 100%tna, ale mozes byt kludnejsia. Ja som skor v soku ze ste boli 9 mesiacov bez. Ale asi zdrav. Problemy, ja som bola na tom podobne pocas tehotenstva
No a prečo keď on nechce na vazektomiu Prečo si ty nedáš podviazať vaječníky?
To je riadny babrak... neschopný.
S takým chlapom by som už nikdy v živote nechcela sex.
Choď si radšej kúpiť tú tabletku po, lebo ja som tiež nemala menzes a kojila som a otehotnela. A ak nechceš ďalšie dieťa v budúcnosti, tak pouvažuj nad sterilizáciou. Ja som si ju dala urobiť a som spokojná.
Stačilo dať mimo teba.. my takto fungujeme 15 rokov.. určite lepšie ako dať do teba a teraz toto riešiť..
@stellarstar tak väčšina sa na koni chváli ze majú pomaly 10 x za týždeň sex preto ma prekvapilo že niekto nemá 9 mesiacov 🤔
Ja neviem ako ty, ale ja som celé dojčenie nemala cyklus. Ani plodné dni, takže teoreticky ak nemáš ani ty, tak by si nemala otehotnieť. Závisí od toho ako to mávaš. Naskočil ti už vôbec cyklus? Vieš, či si mala plodné dni alebo nie? (skús si urobiť test)

Radšej tabletku po počas kojenia, ako tehotenstvo za takých okolností. Teda nie som farmaceutka, ale čo také by sa malo stať?