Antikoncepcia 18-ročnej dcéry

rozalia700
4. dec 2023

Dcéra berie rok antikoncepciu a teraz decembri bude mať 18. Začala v januári tohto roku. Gynekologička jej ani pred začiatkom, ani teraz po roku na preventívke nechce zobrať krv a zistiť či má správne hodnoty. Tvrdila mi, že krv by jej mala brať je všeobecná lekárka a že keby jej vzala ona, bolo by to zdvojené. Mne sa to nezdá v poriadku.

janai1
4. dec 2023

@rozalia700 nie je potrebné robiť krvné testy. Obyčajným testom sa aj tak nič nezistí. Dôležitá je rodinná anamnéza

rozalia700
autor
4. dec 2023

@janai1 Ja som nikdy antikoncepciu nebrala, lebo má veľké varixy .Dcéra zatiaľ varixy nemá. Ja mám už 53 rokov, tak že sa už chrániť nepotrebujem.

lapersefona
4. dec 2023

Antikoncepcia vazne ohrozuje zdravie a jej plodnost medavala by som to do dcery

janai1
4. dec 2023

@lapersefona ako hak ovplyvňuje budúcu plodnosť?

ibrunova
4. dec 2023

Kedysi brala gynekologička krv kvôli pečeňovým testom, teraz už len všeobecná v rámci preventívky.

nika_val
4. dec 2023

@rozalia700 ja som zacala brať antiku ako 16ročná
Dr mi ju nasadil bez akychkolvek testov len povedal že budem užívať túto
Každy rok na preventivke sa iba spýtal či mi tabletky sedia (otázky ako: nie je ti zle alebo tažko po užití tabletky? Menštruacia chodí pravidelne? Ako vyzera tvoja menštruacia - sila krvacania? Nekŕvacaš priliš slabo alebo silno? A podobné)
Keď som sa na všetko odpovedala kladne povedal okej netreba meniť druh tabletiek
A takto to bolo 6rokov 😀

nika_val
4. dec 2023

@lapersefona pekná blbosť! A v čom akože?

ibrunova
4. dec 2023

@lapersefona blbosť

avakona
4. dec 2023

@lapersefona celý život som brala antikoncepciu, po vysadení som na prvý krát otehotnela a vynosila zdravú dcéru. Problémy nemám. Tak isto ako milióny iných žien, ktoré berú antikoncepciu. Tak tu nesirte bludy.

ropucha6
4. dec 2023

@avakona presne…milujem taketo strasenie.

emma2782
4. dec 2023

Veľa žien bralo antikoncepciu a keď sa začali snažiť o dieťa, zistili, že majú problém s plodnostou. Spojili si to s tým, že určite za to môže antikoncepcia a pritom problém mohli mať už predtým ako vôbec začali užívať tabletky, len sa to nevyšetrilo.

tamitamitami
4. dec 2023

Mne berie gynekológ krv raz ročne (bral mi aj pri tabletkách a berie mi aj teraz pri teliesku).
Ale platím 10€ za každý takýto odber.

veselo_neveselo
4. dec 2023

@rozalia700 A preco sa ti to nezda? Ak jej naberu krv v ramci preventivky u vseobecnej, tak ok - ved jej spravi tie iste testy?

lapersefona
4. dec 2023

@avakona bud vdacna ze to ze si v poriadku. Neda mi svedomie to nenapisat. Za ty si ok neznamena ze aj ini su ok.
@nika_val
@ibrunova hak roky zabraňuje pocatiu a znižuje plodnost baby prečítajte si aj negativne aspekty o tom nez si zacnete nicit telo. Fakt len tak so zvedavosti . Preco sa tak zvysilo percento neplodnych zien ci muzov (samozrejme iba hak za to nemoze). Hak sa dostava aj do pitnej vody lebo doteraz este nie su účinne filtre ktore by to vedeli vyčistiť .
Prve zmienky o negatívach som citala uz pred 13 rokmi.

macekovam
4. dec 2023

@janai1 no to urcite.. treba brat krv a kontrolovat.. pripadna embolia ju moze zabit.. stalo sa v blizkom okoli...aspon prvotne..

macekovam
4. dec 2023

@avakona ak si nezazila smrt dcery na emboliu v 19 rokoch tak nevies ake dolezite su tie vysledky krvi.. kontroly...

patus_2
5. dec 2023

@rozalia700 určite trvaj na testoch. A okrem toho by som trvala aj na testoch trombofilnych mutácií, mnoho žien malo v mladom veku problémy so zrazeninami právo kvôli tomu.

sense
5. dec 2023

Sú to síce roky co neberiem Hák ale keď som brala tak mi ženská predtým ako vypísala ďalší recept na polroka vzala. Krv ci je všetko v poriadku

avakona
5. dec 2023

@lapersefona prvá antikoncepcna tabletka vznikla v roku 1960, to znamená, ze sa užíva miliónmi žien po celom svete viac ako 60 rokov. Ak by naozaj spôsobovala neplodnosť tak ľudstvo by už asi vymrelo. Je to liek samozrejme, a ma neziaduce účinky, ako každý jeden liek ktorý existuje, nemôže ju brat každý a je zvysene riziko embolie, preto treba robiť testy, nefajčit a rizikovej skupine žien sa neodporúča. Ale prestanme, prosím, tuto tabletku hlupo demonizovat.

avakona
5. dec 2023

@macekovam ja ale nespochybňujem potrebu krvných testov, kontrol ani toho, že je tam zvýšené riziko embolie, o ktorom sa vie. Reagovala som na to, že spôsobuje neplodnosť, čo je hlúposť.

medda_beda
5. dec 2023

@lapersefona Zdravie ohrozuje ak má žena nábeh na nejaký problém a je dosť pravdepodobné, že tieto problémy jej bude spôsobovať aj samotné tehotenstvo.

Užívala som HAK a po ženskej stránke som úplne ok.Príčina neplodnosti nie je spôsobená HAK u mňa.
Čo HAK môže spôsobiť je, že bude dlhšie trvať kým nabehne ovulácia.Mne nabehla hneď.

Kamarátka mala problémy pri hak ktoré jej spôsobovalo aj tehotenstvo.